Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlértékeljük a szerelmet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túlértékeljük a szerelmet?

Figyelt kérdés

Vágyunk rá, hogy szeressenek, meg szerethessünk, és azt gondoljuk, hogy a szerelem mindennél erősebb tud lenni, és all you need is love, meg minden.

De a szerelem mindig elmúlik, és nagyon is van olyan, amikor nem elég, és sokkal több kellene ahhoz, hogy két ember közt minden rendben legyen, és kiegyensúlyozott kapcsolatuk legyen.

Lehet túlértékeljük?

Vagy éppen alul?

Miért ilyen bonyolult ez?

2014. jún. 3. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Felesleges ilyenen agyalni. Érezni kell, nem kielemezni.
2014. jún. 3. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Igazad van. Nem elég a szerelem törődés bizalom is kell mellé :D az igaz szerelem viszont nem múlik el .
2014. jún. 3. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem bonyolult. Ha igazán szeretsz valakit, akkor az nem bonyolult. Akkor bonyolult, amikor nem tudod, miről beszélsz, a szerelembe vagy szerelmes és kavarod a kakit az életedben. Amikor igazi az érzelem, akkor nincsenek ilyen kérdések. CSak érzed és kész.
2014. jún. 3. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi bonyolúlt, csak az emberek teszik azzá...

Mondok pár olyan dolgot, ami hazugság, de a társadalom ezt várja el:

1.: A férfit semmi más nem érdekli, csak a szex. (ez majdnem a nőkre igaz valójában)

2.: A nők csak akkor bújnak ágyba, ha szerelmesek. (gondolj a sok nőre, aki a testéből él)

3.: ha őszinte vagy, akkor biztosan naív...

stb, stb...

A vallás-t pl azért találták ki, hogy az idős emberek tudjanak még valamiben legalább reménykedni...

A szerelmet meg azért találták ki, mert így adhatnak annak a kegyetlen párzási hajlamnak némi romantikus fenségességet, ami valójában olyan egyszerűen folyik, mint az állatvilágban... :-)

...és mivel ezzekkel az igazságokkal sokan nem mernek szembenézni, így belemenekülnek abba a hazugságtengerbe, amit a társadalom elvár... :-)

Röviden erről van szó!

2014. jún. 3. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igen is bonyolult. Igazából minden dolog bonyolult, ha közelebbről is megnézzük... minden több dologból tevődik össze.

A szerelem nagyjából két évig tart. Az a forró, szenvedélyes, csak az enyém, és én csak az övé vagyok érzés.

Szerintem ez a világ egyik legjobb érzése, de mégis elmúlik. Ilyenkor két dolgot lehet csinálni, elfogadni vagy új társat keresni, akivel megint egy kis ideig élvezhetjük az euforikus érzést.

Van az a szerelem, aminek az alapja a szeretet. Szerintem ez az örök. :) Ez örök bír lenni, ha nem kergetjük azt, ami már elmúlt... inkább örülünk, ha néha újra felbukkan.

Ez csak egy vélemény... igazából nem tudom a kérdésedre a választ.

2014. jún. 3. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy igen.

A szerelemért igazából - a tudomány jelenlegi állása szerint - egy feniletilamin nevű vegyület felelős, ami nagy mennyiségben szabadul fel az agy megfelelő területén, ez küldi azt az üzenetet, hogy "szerelmes vagyok".

Ennek a vegyületnek a mennyisége egy hosszú távú kapcsolatban is 3-5 év után kimutathatóan csökken.

Szóval a szerelemnek ez a heves, irracionális, hormonálisan vezérelt, "őrült" része idővel elmúlik. Egy komoly, hosszú távon is (többé-kevésbé) jól működő, harmonikus kapcsolatot ezért nem is igazán lehet pusztán érzelmi alapokra helyezni, kell hozzá a racionalitás is, az előrelátás, a tudatosság, a tervezés, az elkötelezettség, a megújulásra való hajlam és képesség és az akaraterő ahhoz, hogy majd akkor is megdolgozzunk a kapcsolatért, amikor esetleg már nem pörög olyan heves érzelmi amplitúdóval, mint az elején.

2014. jún. 3. 17:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert az emberek azt hiszik, hogy csak a szerelem érzésétől lehetnek boldogok. Pedig inkább a nyomorba dönt sokakat. Szép dolog, jó is, de csak erre alapozni nem lehet. Sokan nem fogadják el azt a tényt, hogy a szerelem idővel átalakul egy ragaszkodó szeretetté (optimális esetben) és ezért keresni kezdik máshol, másmiben az újabb izgalmakat, mert megszokták a napi rutint. Ekkor kezd egy kapcsolat ellaposodni és tönkremenni. Ha nem abban akarnak újítani, hanem mással, másban.
2014. jún. 3. 17:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Amit én szerelemnek nevezek, az magában foglalja a fizikai vonzalmon kívül a lelki vonzalmat, összhangot, szeretetet, a megértést, a tiszteletet, az elfogadást, a gyengédséget, a ragaszkodást, a gondoskodást, egymás segítését, támogatását, kitartást, hűséget, az intimitást, a másik igazi énjének a megismerését azt, hogy társként, szinte egymás részeként éljük az életünket.

Tehát én ilyen szempontból nagyra értékelem a szerelmet és azt is, hogy nekem szerencsére ez megadatott és megadatik már évek óta.

2014. jún. 3. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!