Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért bélyegez meg a társadalom csak azért ha valaki egy olyan úton akar boldog lenni ami nem a többség által megszokott?
Nem értem miért rossz jogilag vagy erkölcsileg sok minden...
Miért baj ha egy 15 éves lány egy 20 éves sráccal jár?
Miért baj ha valaki néha elszív egy füvescigit, vagy bármilyen könnyű drogot használ felnőttként?
Miért baj ha valaki olyan sorozatokat/filmeket néz amiket az átlag nem?
Miért baj az ha valaki 25 évesen szűz?
Miért baj az ha valaki nem partizósabb-népszerűbb?
stb stb.
Itt van pár kutatás amiből már máshol is láttam hasonlót, Magyarországot leminősítik tolerancia és boldogság fronton állandóan. Nem tévednek nagyot.
(itt a 19. a lényeg)
A legtöbbje nem érdekel. De ne drogozzon már... Az nekem szinten aluli. Minek? Anélkül már nem lehet boldognak lenni?
Amúgy meg azért, mert mindig kinézték azt, aki nem átlagos.
10-es.
El lehet fogadni sztem a dagadt embereket csak tájékoztatni kell őket a helyes táplálkozásról, életmódról. (nem a szemükbe mondani hanem suliba/TV-be)
Ők választották ezt az utat. (aszem kezdek tényleg liberálissá változni)
Szociálisan visszahúzódó embereket is támogatni lehetne, de csak eltapossák őket, kitaszítják azt vettem észre
A függőknek segítség kellene azt nem tagadom, mivel elvakítja őket a cucc. De aki nem függő azt hagyják békén, hedonizáljon kicsit.
Hollandiában is liberalizmus van már egy ideje (aszem most nyertek 4 évig a konzervatívabbak de megint liberalisták visszatértek)
Ajánljunk az embereknek azt amitől jobb életük lehet de ne bélyegezzük meg azért ami történt, bár ez csak egy utópia szerintem. :S
Honnan tudod hogy nem egészséges állapot amibe vannak? Több ismerősöm 50 éves koránál tovább nem is akar élni. Pl a marihuána meg a propaganda ellenére nem brutális, nem hal meg tőle senki, mentális leépülés is csak függőségnél napi fogyasztásnál észrevehető, amúgy csak a békét hozza el.
Nekem mindegy, ki milyen módon boldog, ha másnak nem veszélyezteti a biztonságát, az egészségét vagy a szabad választáshoz való jogát - tehát pl. azt elítélem, aki családos emberként alkoholista, és annyit iszik, hogy nem képes dolgozni / veri az asszonyt, vagy éppen aki szerencsejátékon a család egész pénzét eljátssza; elítélem a pedofilt, az erőszakoskodót, a tolvajt.
De hogy ki partizik, ki nem, ki szív el havonta egy füves cigit, ki rajong az Én pici pónimért, kinek milyen a vallása (amíg az én torkomon nem akarja lenyomni, és amíg a vallás nevében nem veszélyeztet mást), hány gyereket akar (amíg azokat rendesen fel tudja nevelni), ki mennyit sminkel, milyen márkás cuccokat hord, ki tart Star Wars-tematikájú eküvőt... hát konkrétan letojom. Lelke rajta, ha így boldog.
12: Minden kultúrába kell valami bódítószer, amit üldözni lehet és valami, amivel az emberek kiélhetik magukat. A nyugati kultúrkörben az alkohol az emberek kábítószere, a drogokat meg "mélyen elítélik". A muszlim, arab világban pedig pont fordított a helyzet. Magyarországon ha betiltanák/limitálnák az alkoholt, népfelkelés törne ki.
13:
Heti egy-két füves cigivel pont annyi a bajom, mint heti egy-két üveg borral, vagy egy doboz cigivel. Ezeknél még nem beszélhetünk függőségről (szerintem) és csinálja, akinek jól esik. Valószínűleg megrövidíti vele az életét, de jó eséllyel már csak a pelenkás, beszélni alig tudó évekből vesz el.
Dániában elfogadják ha valaki drogos és az állam ingyen adja nekik a tűt, érszorítót, hogy sterilt kaphassanak és ne terjedenek a betegségek a közös tűhasználatért. Ilyet például szeretnél?
Nem, ne csinálhasson mindenki BÁRMIT, amit akar. Legyenek korlátok. Akkora a jólét, hogy bárki például lehet az életét elpazaroló drogos "csöves" (nem szó szerint venni a csövest)?
Ezek mind azért bonyolult dolgok, mert kb. minden kérdést egyesével kell megvitatni.
Nem lehet egy kalap alá vonni a drogost, piást, kövéret, lúzert, visszahúzódót, korkülönbséges kapcsolatot, sorozatnézőt, Star Warsos esküvőt rendezőt. - Ez nagyon fontos szerintem.
14-es: jah a függőket elvonóra kell küldeni, mert nem beszámíthatóak, elvakítja őket a függőség. az erőszakoskodók meg szintén másoknak ártanak...
így van. :))) kár hogy nálunk általában nem ez a nézet a nyerő és egyből mocskolódnak az emberek a másikon.
15-ös: az alkoholt nem kell betiltani csak pl az alkoholos ital reklámokat. azt be lehetne. a marihuána meg triviális szerintem hogy legálissá kell tenni, illegálisan sokkal többet árt.
Dániában a heroint is ingyen adja az állam a függőknek :D van valami klinika, bár az már túlzás lenne, csak jóléti országokban válik be. De a tűcsere program az kellene, AIDS-es nem akarok lenni... a betiltásával csak ez terjed...
A liberalizmusban vannak korlátok, pl: a kokaint nem szabadna legalizálni mert beszámíthatatlan lenne a használó és másoknak árthatna. gyilkosság, autóbaleset okozás stb. ez mind káros a társadalom többi tagjának.
A függőknek segítség kell, egy olyan rendszer kell a fűre mint Urugvay-ban lesz. Szemmel tarthatja az állam a függőket.
A hallucinogén drogok (pszichedelikumok) meg nem valami veszélyesek de azt is csak gyógyászatban kísérleti szinten kellene használni pl alkoholisták kezelésében.
Jah, segítséget nyújtani lehet egy visszahúzódónak, de én a fikázását, kiközösítését nem bírom.
16:
Ahogy említed a különböző országok rendszereit és ahogy már máshol is találkoztam ezzel, azt gondolom hogy a világon már minden jó dolog ki lett találva, csak át kellene venni őket a megfelelő országokból. (A témától most elvonatkoztatva kicsit.)
Például az adórendszert Ausztriából, a nyugdíjrendszert Szingapúrból, az egészségügyi rendszert Chiléből, stb. (ezek most csak random példák voltak random országokból). Nem kellene feltalálni a spanyol viaszt, semmi újat sem, csak elég akarattal átvenni a már jól működő rendszereket Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!