Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés. Így hogyan megoldható?
Figyelt kérdés
A párommal egy éve vagyunk kapcsoltba. De van két probléma a képben. Az egyik a távolság, 240Km-re lakunk egymástól. Jelenleg épp ezen szeretnék változtatni, de ott a másik gond.
Van egy 18 éves depressziós lánya. 2011ben volt egy autóbalesete, amibe két barátja meghalt,Ő pedig súlyos sérülésekkel úszta meg. Azóta nem jár suliba, nincs érettségije sem, és persze nem is dolgozik.Csak otthon fekszik, társaságba egyáltalán nem jár. Egyedül a pszichiáterrel beszél az anyján kívül. A páromon nagyon látszik, hogy megviselték az elmúlt évek, és szerintem egy lassan 19 éves lány álljon a lábára és ne otthon feküdjön.
Másnak is van sebhely az arcán, és mégis él.
Őszintén meg mondom, hogy nem akarom, hogy ő is ideköltözzön. De ezt, hogy vázoljam a páromnak?
Már nem vagyok 7. Törölték a válaszomat. Van ilyen.
2014. máj. 14. 13:20
12/25 anonim válasza:
Én vagyok a hetes :)
2014. máj. 14. 13:27
13/25 A kérdező kommentje:
Értem, és tudom hogy ez neki hatamas trauma volt. De 3 év alatt nem, hogy jobban lett hanem még a többi ismerőseit is elvesztette, teljes önsajnálatba merült.
Senki nem várhatja el egy 39 éves nőtől, hogy örökké a labilis lányát pesztrálja, mert az 15 évesen elvesztette két barátját, és van sebhelye. Még is, ha most nem tanul, nem lesznek új barátai, később mi lesz vele? Neki is jót tenne, ha beiratkozna egy suliba, diákmunkát vállalna, és normális életett élne, mint egy normális 18 éves.
2014. máj. 14. 13:37
14/25 anonim válasza:
Nézd, ugy tűnik nem bírod felfogni. Lehet, hogy SOHA nem gyógyul ki a depressziobol.
2014. máj. 14. 13:39
15/25 anonim válasza:
Neki a lánya lesz az első, nem te. Én is most fogok kiköltözni külföldre apámhoz, neki is van élettársa. Pedig már 21 éves vagyok. Egy szava sem volt apámnak ez ellen, sőt, még örült is. Ő kerek-perec meg is mondta az élettársának, hogy mi a gyerekei vagyunk a legfontosabbak. Idősebb testvérem is amúgy még nála lakik. Én is csak addig laknék nála, amíg a "saját lábamra nem állok", nem lesz annyi pénzem, hogy külön költözzek. Persze a lakhatást fizetném neki, és beszállnék egyéb anyagi dolgokba. De azért egy 19 éves lány az még csak 19 éves lány... nem teheti az utcára. Bár azért tényleg kéne valamit kezdenie magával, hamar elfognak szállni az évei, és hogy még iskolázottsága sincs... nem tudom, szerintem beszélned kéne a pároddal erről, hogy a lánya álljon talpra, legalább az iskolával. De olyat nem kérhetsz tőle, hogy a "kölyköd ne költözzön ide". Én az ilyen embert jól elküldeném a fenébe.
2014. máj. 14. 13:40
16/25 anonim válasza:
Nem önsajnálatba került.Komolyan nem tudod felfogni a helyzet súlyát,pedig te már bőven felnőtt ember vagy.15 éves tininek bőven hatalmas trauma az,hogy elvesztette a barátait és kishíján a saját életét is.Nem csodálom,hogy szegény lány nem tud talpra állni,ha nem is érzi azt,hogy támogatják...
2014. máj. 14. 13:45
17/25 anonim válasza:
15 évesen ez nagyon megviselte. Ő nem nagyon tudja feldolgozni, ezt a szörnyű balesetet, nem vagyunk egyformák. Van akit nem viselt volna meg ennyire, Őt igen. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, max támogatod Őket mindenben! A helyedben ezt tenném. Ha szereted a párodat, akkor tedd ezt, vagy keress magadnak mást.
2014. máj. 14. 13:51
18/25 anonim válasza:
De te nem döntheted el, hogy az anyja mit bír el és mit nem. Ő valószínűleg addig fogja a lányát támogatni, amíg arra szükség van. Ha te ezt nem fogadod el, akkor inkább vessetek véget ennek a kapcsolatnak, mert az összeköltözés nem fog menni úgy, ahogy te gondolod.
2014. máj. 14. 14:07
19/25 anonim válasza:
Ja és a másik, nekem nem is kellene olyan pár aki a bajban levő gyerekét elhagyná!
2014. máj. 14. 14:46
20/25 A kérdező kommentje:
Szósincs ilyesmiről, hogy elhagyja a bajban.Itt nem arra gondoltam, hogy pakolja össze a ruháit és közölje vele, hogy "Na, én megyek, te meg itt rohadj meg!"
Esetleg odaköltözhetne a nagyanyjához. Az öreg úgy is egyedül él, biztos örülne. Ő mev tanulhatna, mellette valami diákmeló. Így kicsit önállósodna, barátokat szerezne, lenne végzettsége is, és mi is élhetjük a kis életünket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!