Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Számotokra is irritáló a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számotokra is irritáló a "petting" illetve a "párom" szó?

Figyelt kérdés

barátnőmmel (9 hónapja vagyunk együtt) már rég megegyeztünk, hogy ez a két szó tabu. az a probléma, hogy a petting szó kapcsán mindig arra gondolok, hogy na akkor ez most mi a ****nak a ragozott alakja, angolszász jövevényszó-e (bár ezt kétlem.. ott making out-ot mondanak), és egyáltalán, mi indít arra valakit, hogy definiálhatatlan, filológiailag értelmezhetetlen szavakat használjon?

a 'párom' szó meg egyfajta seilyen-seolyan fílinget tükröz. értitek, még nem elég mély a 'kapcsi', hogy 'házastársról', 'jegyespárról' lehessen beszélni, az élettárs az túl érzelemmentes, a 'csajom'/'palim' gyermeteg, 'barát'/'barátnő' szintén. jobb híján marad a 'párom', de az istenit, ti nem a ****** madarakra asszociáltok? azoknak van párjuk, meg a cipőmnek, *******!

egyébként mi a nevünkön szóólítjuk egymást, ha mással beszélgetek és úgy kerül szóba akkor 'nőm'.

2009. dec. 24. 20:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Egyikkel sincs semmi bajom. De mondd te mégis mit használsz helyettük? Am meg mi gyerekes van a barátnő/barát szóban?
2009. dec. 24. 22:07
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mikor pettingeltetek utoljára a pároddal?
2009. dec. 24. 22:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A petting bizony angol eredetű, de archaikus, ma már nemigen használják. Én magyar nyelvben se használom, tény, hogy egy kicsit irritál is, függetlenül attól, hogy filológiailag nagyon is értelmezhető (mire jó a Webster's, ugye).

A "párom"-mal nekem semmi bajom, sőt kifejezetten hasznosnak találom, ugyanis nemsemleges, ezért használhatom olyan környezetben is, ahol nem kívánom elárulni, hogy az illető szintén fiú.

2009. dec. 24. 23:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Engem sok minden irritál, és ez is.

Párom az néha nem idegesít, de úgy ha hallom beszélgetni az embereket, hogy "a párom" akkor idegesít.

2009. dec. 25. 00:00
 15/21 anonim ***** válasza:
44%

a páromtól és a kedvesemtől rohamot kapok

20L

2009. dec. 25. 00:38
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A párom szóval semmi bajom, de a petting hülyeség! Szerintem szerelmeskedést kéne mondani, amibe a csóktól kezdve, a simogatáson át, a nyalásig/szopásig minden beletartozik! Szerintem már a csók is szerelmeskedés, hiszen azt is csak szerelemből csinálom.
2009. dec. 25. 07:59
 17/21 anonim ***** válasza:

A pettingtől én is rosszul vagyok. Viszont a párom szó szerintem meg pont a legnormálisabb kifejezés. Nekem igenis komoly kapcsolatot tükröz, és egy stabil párt. Engem inkább "pasim/csajom/nőm/szerelmem taszítanak, és komolytalannak tűnnek. És gyerekesnek. Én azért hívom a páromat páromnak,mert úgy érzem,ő a másik felem..és két fél, egy pár. De az meg hülyén hangozna, hogy"felem". :)

Egyébként egymást mi is a nevünkön szóltjuk, mert a becézésektől szintén rosszul vagyok (cicám,kicsim, nyuszifül, puszedlim, stb)..nekem nyálas.

21/L

2009. dec. 25. 12:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Mindkettő idegesítő. Ezért nem is használom.
2009. dec. 25. 14:49
 19/21 anonim ***** válasza:
A "párom" szóval álltalában nincsen semmi bajom a "pettinget" meg nem használom de nem lövöm fejbe magam ha valaki ezt a szót mondja nekem XD.
2009. dec. 25. 16:00
 20/21 anonim ***** válasza:
A párom szó igen is jó, sőt, engem máshogy nem is lehet szólítani. Nem szeretem ha a párom a nevemen szólít, mert úgy mindenki szólíthat, a barát/barátnő számomra gyerekes, és elfogadhatatlan, azt hiszem ezt meghagyom inkább a tiniknek. A párom szó bensőséges, mély érzéseket hordoz, a "nőm" megalázó, lenéző, irritáló. Senki nem mert így nevezni, de nem is tűrném el 1x sem. A párom szó mögött lássátok meg az összetartozást, mert amikor kimondod, mindenki tudja, hogy összetartoztok, mint ahogy a cipő is összetartozik a párjával, anélkül haszontalan ruhadarab, és a madaraktól sem kell frászt kapni, mert nagy részük örökre választ párt magának és gyengéd szeretet fúzi egymáshoz őket. Nem értem ebben mi a baj, de valószínű, inkább a nagyon fiatalok problémáznak ezen. 24/L
2009. dec. 26. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!