Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számotokra is irritáló a "petting" illetve a "párom" szó?
barátnőmmel (9 hónapja vagyunk együtt) már rég megegyeztünk, hogy ez a két szó tabu. az a probléma, hogy a petting szó kapcsán mindig arra gondolok, hogy na akkor ez most mi a ****nak a ragozott alakja, angolszász jövevényszó-e (bár ezt kétlem.. ott making out-ot mondanak), és egyáltalán, mi indít arra valakit, hogy definiálhatatlan, filológiailag értelmezhetetlen szavakat használjon?
a 'párom' szó meg egyfajta seilyen-seolyan fílinget tükröz. értitek, még nem elég mély a 'kapcsi', hogy 'házastársról', 'jegyespárról' lehessen beszélni, az élettárs az túl érzelemmentes, a 'csajom'/'palim' gyermeteg, 'barát'/'barátnő' szintén. jobb híján marad a 'párom', de az istenit, ti nem a ****** madarakra asszociáltok? azoknak van párjuk, meg a cipőmnek, *******!
egyébként mi a nevünkön szóólítjuk egymást, ha mással beszélgetek és úgy kerül szóba akkor 'nőm'.
A petting bizony angol eredetű, de archaikus, ma már nemigen használják. Én magyar nyelvben se használom, tény, hogy egy kicsit irritál is, függetlenül attól, hogy filológiailag nagyon is értelmezhető (mire jó a Webster's, ugye).
A "párom"-mal nekem semmi bajom, sőt kifejezetten hasznosnak találom, ugyanis nemsemleges, ezért használhatom olyan környezetben is, ahol nem kívánom elárulni, hogy az illető szintén fiú.
Engem sok minden irritál, és ez is.
Párom az néha nem idegesít, de úgy ha hallom beszélgetni az embereket, hogy "a párom" akkor idegesít.
a páromtól és a kedvesemtől rohamot kapok
20L
A pettingtől én is rosszul vagyok. Viszont a párom szó szerintem meg pont a legnormálisabb kifejezés. Nekem igenis komoly kapcsolatot tükröz, és egy stabil párt. Engem inkább "pasim/csajom/nőm/szerelmem taszítanak, és komolytalannak tűnnek. És gyerekesnek. Én azért hívom a páromat páromnak,mert úgy érzem,ő a másik felem..és két fél, egy pár. De az meg hülyén hangozna, hogy"felem". :)
Egyébként egymást mi is a nevünkön szóltjuk, mert a becézésektől szintén rosszul vagyok (cicám,kicsim, nyuszifül, puszedlim, stb)..nekem nyálas.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!