Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Számotokra is irritáló a "petting" illetve a "párom" szó?
barátnőmmel (9 hónapja vagyunk együtt) már rég megegyeztünk, hogy ez a két szó tabu. az a probléma, hogy a petting szó kapcsán mindig arra gondolok, hogy na akkor ez most mi a ****nak a ragozott alakja, angolszász jövevényszó-e (bár ezt kétlem.. ott making out-ot mondanak), és egyáltalán, mi indít arra valakit, hogy definiálhatatlan, filológiailag értelmezhetetlen szavakat használjon?
a 'párom' szó meg egyfajta seilyen-seolyan fílinget tükröz. értitek, még nem elég mély a 'kapcsi', hogy 'házastársról', 'jegyespárról' lehessen beszélni, az élettárs az túl érzelemmentes, a 'csajom'/'palim' gyermeteg, 'barát'/'barátnő' szintén. jobb híján marad a 'párom', de az istenit, ti nem a ****** madarakra asszociáltok? azoknak van párjuk, meg a cipőmnek, *******!
egyébként mi a nevünkön szóólítjuk egymást, ha mással beszélgetek és úgy kerül szóba akkor 'nőm'.
Roviden valoszolok : engem egyaltalan nem zavar ez a ket szo
23/f
Azt a szót, hogy párom, én még csak 100%-ban nők szájából hallottam, és tőlük hallva ezt nem is zavar. A pettinget "kis" koromban évekig nem tudtam, hogy miért hívják úgy, ahogy, de különösképpen ez sem zavar, igaz nem is használom a szót nagyon, már túlléptem rajta.
Férfi vagyok én is, de ahelyett, hogy "nőm" én is azt használnám inkább, hogy a "párom", igaz még nem került rá sor. A petting pedig már eléggé elterjedt, nem hiszem, hogy más szó bevezetésével (ami be sincs vezetve rá, hiszen mindenhol ezt használják) ki lehetne ölni a köztudatból, vagy hasonló.
Én mondom azt, hogy párom, mivel nagyon mély a kapcsolatunk, de még nem jegyeztük el egymást és utálnám, ha pl. a barátom "nőm"-nek nevezve. Ez engem sokkal jobban irritál..
A párom sem elég jó, ezt elismerem, de még mindig jobbnak látom, mint azt, amit Te használsz. A párom számomra azt fejezi ki, hogy a társam és nem csak valaki akivel együtt élek. Szóval valami komolyabb dolog.
A petting szintén nem zavar, bár nem is sokszor használom :)
A petting olyan izé szó.
A párom szóval semmi bajom sincs. Ő a másik felem, akár a cipőnek a párja, bár ez nem valami romantikus. De hát így van.
Szívemből beszéltél.
Én utálom, a párom helyett a barátom szót szoktam használni, a petting meg hát.. azt nem szoktam nevén nevezni :D
De tényleg idegesítőek nekem is..
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!