Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek nem tervezett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

PearlDiver kérdése:

Mit tennétek nem tervezett terhességnél?

Figyelt kérdés

Lányok/nők! Ha abszolút nem lennétek felkészülve erre, de mondjuk csak rajtatok múlna (és a párotok támogatná a döntéseteket, bármi is az), mit tennétek? Abortusz? Örökbeadás? Megtartanátok? Más?

Férfiak/srácok! Mit javasolnátok a párotoknak ilyen helyzetben?

2014. ápr. 8. 21:32
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi, sok esetben lelkesítő válaszokat!

Aki az abortuszt mondja, nem gondolja úgy, hogy ez gyilkosság? Ha anyagilag megoldhatatlan eltartani, nem jobb örökbeadni, mint a Juno c. filmben?

2014. ápr. 9. 13:48
 12/16 anonim ***** válasza:

nem tudom mások hogy vannak vele, de én képtelen lennék úgy élni, hogy tudom, valahol a világban van egy gyerekem akit elhagytam:( és ki tudja milyen emberek kezébe kerül... lehet hogy verik, éheztetik, rosszul bánnak vele...

amúgy meg amíg nem életképes, vagyis el nem ér egy bizonyos fejlődési szakaszt addig nem gyilkosság...

2014. ápr. 9. 15:05
 13/16 Fish1 ***** válasza:
#10: Vannak olyan döntések, amiknek nincs súlyos következménye. A gyerekvállalás nem tartozik ezek közé. 18-20 évig elég kemény felelősséggel jár, és én azt mondom, ha bárkiben is van egy szemernyi kétség azzal kapcsolatban, hogy vállalja, vagy ne vállalja, akkor inkább ne tegye.
2014. ápr. 9. 16:35
 14/16 Fish1 ***** válasza:
Rosszul fogalmaztam. Nem feltétlen a következményre gondoltam, hanem a felelősségre. Ez nem olyan dolog, hogy ha rosszul döntök, akkor 1 hétig szenvedek tőle, aztán elmúlik. De nyilván érted mire akarok kilyukadni. Tudod, nekem alapból furcsa, hogy valaki feltesz egy olyan kérdést, hogy mit tennénk, és a lehetséges opciók között szerepel az, hogy örökbeadás. Bennem ez olyan érzetet kelt, hogy a felelősségvállalásnak híján van. Véleményem szerint csak figyelni kellene a belső hangjára és máris tudná, hogy mit tegyen. :)
2014. ápr. 9. 16:44
 15/16 A kérdező kommentje:

#12, "bizonyos fejlődési szakaszt"... a csecsemő, aki épp csak megszületett, életképes?

Mármint, ha magára hagyod, életben marad? Nyilván nem. Akkor hogy is van ez a gyilkossággal...?

#14 egy nem tervezett terhességnél már alapból nem teljes a felelősségvállalás, különben nem történt volna meg.

És az örökbeadás létező gyakorlat(ezért kérdeztem rá), attól függetlenül hogy tényleg felvet lelkiismereti kérdéseket. Az abortusz még inkább.

2014. ápr. 9. 17:47
 16/16 Fish1 ***** válasza:

Nyilván az is következhet felelőtlenségből, hogy a terhesség bekövetkezett. Mivel már megtörtént, ezt nem firtatnám. Nyilván minden embernek más a véleménye, az enyém az, hogy inkább az abortusz, mint az, hogy:

- örökbeadom: mint az előttem szóló is írta, ki tudja, kikhez kerül, milyen élete lesz, valamint ha most nem is vagy felkészülve a gyerekvállalásra, nyilván eljön az idő, mikor ezt másképp gondolod és szerintem ez esetben az is bekövetkezne, hogy saját magad ostoroznád a régebbi helytelen döntés miatt,

- megtartod: ha nem vagy felkészülve rá, annak is egy csomó vonzata van. A párod mit mond a dologra? Ő fel van készülve rá? Stabil a kapcsolatotok? Mik a lehetőségeid, ha nem stabil a kapcsolat és szétmentek? Úgy gondolom, egy gyereknek apára is szüksége van és a mentális fejlődésére nincs jó hatással, ha nincs neki (úgy értem elérhető közelségben és nem csak 7végi apuka) vagy ha pl. szakítás után új pasik lesznek az életedben. Értem ezt úgy, hogy ismerek pár embert, akinek van gyereke és jönnek-mennek az új pasik. Szóval én egy csomó dolgot mérlegelnék, mielőtt azt mondom, hogy belevágok.

2014. ápr. 9. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!