Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen szót lehetne használni a "pár", "párom" helyett?
Legtöbbször ezt használom de nem nagyon szeretem, itt is láttam már válaszolót, aki szerint párja a zokninak van.
Nem a férjem, nem a vőlegényem, együtt élünk de nem az élettársam.
A barátom szót használom de az valahogy kevesebbet jelent, ennél már csak még kisebb "fokozatok" jutnak eszembe, pasim, stb., "szerelmem" jellegű szavak sem jók.
Hivatalos helyen nem fulladnának meg az ügyintézők, ha elkezdenék galambomozni :D
Használom mert jobb nem jut eszembe, talán nincs is.
Hivatalos helyén a nevét kell mondanod úgyis, hacsak nem vagytok élettársak, házastársak.
Amúgy meg mit érdekel az téged, ha mit tudom én, Kovács Juci Alsókisdereglyéről beírja a GYk-ra, hogy őt milyen elviselhetetlenül zavarja a "párom" szó?
kertem virága
házam napsugara
A Férfi Aki Nem Kérte Meg A Kezem
Én sem szeretem, nagyon furán hangzik, viszont néhány hónapja, mióta kisbabát várunk, elkezdtem én is használni valamiért :)
Egyébként nekem a barátom, vőlegényem, férjem fokozatok hangzanak a legtermészetesebben, de valóban nem mindig tudják kifejezni, amit szeretnénk velük.
Viszont ha együtt laktok, akkor az élettársad, hogyhogy nem???
Nem bejegyzett élettársi kapcsolat csak összeköltöztünk, majd össze is házasodunk, egyelőre jó így is.
Nem mindig utalhatok rá a nevén, mert attól, hogy azt mondom Gipsz Jakab, még nem fogják tudni, ki is ő nekem. Hivatalosabb helyen talán az élettárs a legjobb, de pl. kollégák között? Névről nem ismerik, itt csak a pár-barát lehet jó.
Végül is nincs olyan nagy bajom a pár szóval, csak hátha lenne valami szimpatikusabb alternatíva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!