Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy barátom állandóan szabotál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy barátom állandóan szabotálni akarja a kapcsolatomat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, van egy fiú barátom. Mindig tudtam, hogy tetszem neki, de már az elején tisztáztam vele, hogy nem lesz köztünk semmi. Ugyanis nagyon éretlen, bár ezt nem mondtam meg így neki természetesen. 2 hónapja találkoztam egy sráccal, aki első látásra levett a lábamról. Elkezdődött egy elég viharos szerelmi történet, sajnos végül úgy tűnik, nem fogunk összejönni, pedig sokáig úgy tűnt, van esélyem. Ez engem nagyon megvisel, elég nehéz időszak ez most nekem. Erre még rátesz egy lapáttal az, hogy az említett barát folyamatosan megpróbál lebeszélni engem, olyanokat mond, hogy "látod, hogy a fiú nem szeret, idegesíted, nem illik hozzád, nem kéne annyi időt töltened vele stb. Ez már eddig is idegesített, de tegnap délután nagyon kiverte a biztosítékot a viselkedése. Ugyanis egy közös programot akartam javasolni a kiszemelt srácnak, aki visszautasította, vallási okokra hivatkozva. Ez a barátom hallotta és elkezdett helyeselni, meg hogy ő is mindig így volt vele. Hozzáteszem, eddig nem igazán volt vallásos, viszont nem ez volt az első eset, hogy próbálta lebeszélni a srácot vagy akár miatta kellett lemondani a találkozót. Eddig toleráltam, de most nem túl udvariasan felszólítottam, hogy fogja be. Erre csak még jobban rákezdett, hogy de látod, hogy nem akar veled lenni, csak nem mondja ki, mert udvarias stb. Megmondtam neki, hogy az illető nagyfiú már, megtudja mondani, hogy mit akar. Azóta nem beszéltünk.Nagyon ki vagyok akadva rá, mit tegyek?
2014. febr. 14. 17:30
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Kilences, akkor kifejtenéd mi rosszat tettem? Azt, hogy nem szerettem belé? Vagy mit?
2014. febr. 14. 21:38
 12/23 anonim ***** válasza:
Csak azt, hogy felvagy háborodva olyan emberre aki olyan szerelmes mint te. Te hordod fenn az orrod és nem ő. Te meg akarsz szabadulni miközben vállaltad a barátságot. Te próbálkoztál egy srácnál, de lepattintott és te még mindig próbálkozol (közös program). A barátod is próbálkozott, de lepattintottad és ő se felejtett el téged viszont te még felvagy háborodva, mérgelődsz. Szerinted? Mit szólnál, ha a kiszemelted azt mondaná, hogy fogd be, kopj le? Azt hiszem felmenne benned a pumpa. Te vagy a leghibásabb ebben a történetben! Hát ha vak vagy miss hibátlan....
2014. febr. 15. 08:45
 13/23 anonim ***** válasza:
Tessék kifejtettem. Te kérted nehogy engem is hibáztass.
2014. febr. 15. 08:46
 14/23 anonim ***** válasza:

12-es, nincs teljesen igazad.

Én is hiszek a sorsszerűségben, és lehet, hogy ezt most egy kicsit visszaadta neked az élet, kedves Kérdező, de ha így is van, akkor vigasztaljon a tudat, hogy egálba vagytok és a következő talán nem fog ilyen rosszul elsülni.

És abban is jogos a felháborodása a 12-esnek, hogy sajnálja a fiú barátodat, mert szerencsétlen ha tényleg szerelmes, akkor valószínűleg pokoli kínokat él át.

De! Ha ennyire idegesít ez a fiú, akkor igenis, hogy egyszer, de légy vele durva, nyersen mondd meg neki, hogy nem akarsz tőle semmit, és mivel ő láthatóan képtelen ezzel együtt élni, és folyton próbálkozik, legyen vége a barátságnak is, az ő érdekében. A munkahelyen nézd levegőnek, és szorítkozzatok alapvető kommunikációra, ami elengedhetetlen a munkához, vagy az illendő emberi kapcsolathoz (köszönés - elköszönés).

És ezen jobb mihamarabb túlesni. Nekem is volt egy fiúhaverom, akitől soha nem akartam volna semmit a világon, és bár többször is elbeszélgettem vele, leállítottam, kértem, hogy ne csinálja, hagyjon békén, sőt, egyszer még egy pár hónapra ki is ebrudaltam az életemből, hogy legyen módja elgondolkodni, mit se használt az egész. Amikor legközelebb találkoztunk (haveri társaságban összeverődve), ugyanúgy éreztem felőle, hogy csak az alkalmat keresi, hogy a kedvemben járjon, még úgy is, hogy akkor az orra előtt találkoztam a kedvesemmel először, akivel azóta is együtt vagyunk. Nem bírtam elviselni a szenvedő, mártírom tekintetét, és mivel amint a Kedves távozott, rögvest megpróbálta átvenni a stafétabotot, egy nagyon határozott, nagyon nyers, nagyon bántó stílusban pontot tettem az ügy végére. Azóta nem beszélünk, és véleményem szerint jobb is ez így. Sajnáltam, hogy meg kellett bántanom, mert alapvetően rendes gyerek, de nem volt más megoldás. Vannak ilyen helyzetek, mindig is lesznek.

Te se kínozd sokáig, tisztázd le ezt minél hamarabb. Sok sikert!

2014. febr. 15. 10:44
 15/23 anonim ***** válasza:
Senki sem élvezi, ha viszonzatlanul szerelmes, de zaklatni egy (sőt, több) egyértelmű visszautasítás után senkinek nincs joga. Neki magának sem éri meg, csak megalázza magát, kényelmetlen helyzetbe hozza a szerelmét, akit csak egyre jobban taszít ezek után.
2014. febr. 15. 12:29
 16/23 anonim ***** válasza:

15-ös hol van itt zaklatás? Na akkor a kérdező is zaklatni akarja a kiszemeltjét. Hoppá! Ez benne a poén. Egál.

14-es nem kell durvának lenni ahoz, hogy megszakítsa a barátságot. A kérdező kapja fel a vizet vagyis még pofátlanul beszóljon az durva. Épp azt kellene tennie, hogy szépen megkéri, hogy többet nem szeretne a barátja lenni, mert neki így nem megy és többet ne beszélgessenek, ha lehetséges. Meg felejtse el, hogy bármi lehet köztük. Ezt egy tartalmas értelmes beszélgetésben meglehet oldani mint flegmának lenni vagy felháborodotnak.

2014. febr. 15. 14:41
 17/23 anonim ***** válasza:

16, nem azt mondtam, hogy flegma legyen, vagy felháborodott. Hanem azt, hogy ha a szép szóból nem ért a fiú (mert igenis, van ilyen probléma - létezik az a jelenség, hogy valaki üldözze a szerelmével a másikat, és ezt a másik érezheti akár zaklatásnak is. A sors iróniája, hogy itt mindkét oldalon jelentkezett különböző szinteken a jelenség, de ez is csak a tényeket igazolja), akkor igenis vegye fel a lány a kesztyűt, és küldje el határozottabban, ha kell, és sehogy se megy máshogy, akkor legvégső esetben akár bántóan.

Egyébként az természetes, hogy ha valaki olyan személy akarja újra és újra "meghódítani", akár odáig elmenően, hogy beleártja magát egy kialakuló kapcsolatba is, csak hogy előnybe próbáljon furakodni, azon felháborodjon a másik. Teljesen hétköznapi emberi reakció. De ebben már nem kívánok vitába bocsátkozni, és a kérdés szerintem nem is ez volt :) Azt már többszörösen is megválaszoltuk.

3-as, 14-es voltam.

2014. febr. 15. 14:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Értelek és van az a jelenség, de barátságot tartják ami számomra azt jelenti, hogy kommunikációs kapcsolat van. Ha van kommunkációs kapcsolat akkor van ez. Nos tényleg bonyolult dolog, ezért itt az ideje pontot tenni a végére. Erre írtam azt, hogy egy tartalas beszélgetés segíthet. Ha utána se érti meg akkor valóban kitartó és lehet határozottabban fellépni. Nekem ez a javaslatom.
2014. febr. 15. 15:22
 19/23 anonim ***** válasza:
Aközött is van különbség, hogy idegesítően kérdezgetsz/hívogatsz valakit, aki nem mondott egyértelmű nemet, vagy hogy megfúrod annak a szerelmi életét, aki már mondott, miközben egy támogató barátra lenne szüksége.
2014. febr. 15. 16:52
 20/23 A kérdező kommentje:
Utolsónál a pont. Nekem is ezzel van bajom. Nem hibáztatom őt, nem akarom megszakítani a kapcsolatot, ha ő nem akarja. Az sem zavar, ha tovább próbálkozik, ha neki ez jólesik. De ne fúrjon, azt nem szeretem. Nem végleg megsértődtem, hanem csak dühös lettem. Nem történt tragédia, nincs örök harag, csak ezt nem kéne.
2014. febr. 15. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!