Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan növelhetném az önbizalmam? 16/F
Mindenki más valamilyen szempontból, mint a többi ember. És szinte mindenki iránt érdeklődnek valamilyen szinten.
Viszont úgy látom, hogy ez az érdeklődés inkább távoli. Nehéz ezt megfogalmazni, de nem biztos, hogy (csak) az "önbizalmaddal" van a baj. Hanem igazából szerintem az érintés, közeledés hiányzik.
Egy másik, hasonló problémáról szóló kérdésnél kifejtettem ezt hosszabban.
Ez volt a kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__ismerkedes__525..
Ott ezt a választ adtam:
Igen, én is úgy látom, hogy a fiúk töketlenek és bénák, amiért neked egy barátnőd sincs és egyedül sem tudsz "pasit fogni". Bocs erre rá kellett mutatnom :)
Amúgy ismerős ez a dolog. Elsőre nem tűnik fel talán neked, de legalább minden második ember ugyanezt éli meg, amit te. Személyesen is értem ezt a szituációt: ezt hívják elszigeteltségnek. Vagyis, senki nem ér hozzád, és te sem érsz senkihez. Van egy láthatatlan, leheletvékony de nagyon nehezen áthatolható réteg közted, és a többi ember között. Az ilyen elszigeteltségben élő emberekben általában az a közös, hogy a családjukkal, de különösen a szüleikkel hideg a kapcsolatuk. Vagyis nincsenek ölelések, puszik, csak kényszerből érintkeznek egymással, de a testi érintkezést szinte mindig kerülik. Ezért van az, hogy a pasikkal csak biztonságos távolságból flörtölgetsz, és azt várod, hogy majd ők odamennek - bár le merném fogadni, hogy akkor is igen meglepődnél, talán meg is ijednél, ha egy pasi hirtelen elkezdene rád nyomulni.
Nekem a saját személyes élményem ugyanez volt, nehezen ismerkedtem lányokkal, fiúkkal egyaránt, csak nagyon kevés barátom volt, de velük is csak olykor futottam össze. Persze volt, hogy beszélgettem lányokkal, tehát oda mertem menni, szépen mosolyogtam, stb. De így utólag visszagondolva, rettentő furcsa és ijesztő lehettem. Kaptam is ilyen visszajelzést konkrétan, hogy megijedtek. :D Szóval ilyen az elszigeteltség, az elszigetelt ember - valamiért, ne kérdezd hogy miért - erre van ítélve.
A megoldás az, hogy gyakorolni kell a társas tevékenységeket, de csak lépésenként. Csak olyat csinálj, amit nem érzel nagyon kellemetlennek. A pici kellemetlenségeket viszont be kell vállalni. Én eleinte azt csináltam, hogy bevállaltam a netes ismerkedést, barátkozást is (nincs benne semmi ciki szerintem, így utólag). Az tényleg egy kényelmes helyzet, könnyebben nyílsz meg mások előtt, hiszen a fizikai távolság végig megvan, a kommunikáció mégis tiszta és világos tud lenni. Aztán pedig több emberrel is találkoztam, akit online ismertem meg, és bár voltak nagyon kellemetlen élmények is, alapvetően elengedhetetlen tapasztalat volt. Egyrészt rájöttem arra, hogy nem egyedül járok ebben a cipőben, sőt, mint kiderült, az embereknek legalább a fele éli valamilyen szintű elszigeteltségben az életét - sokan még azok közül is, akik egyébként nagyon kirobbanó, társaságkedvelő és extrovertált emberek. Másrészt pedig értékes tapasztalatot szereztem. Rájöttem arra, hogy képes vagyok irányítani a helyzetet, megvédeni magamat, és mindezt anélkül, hogy a másik felett basáskodni próbálnék. Szóval csökkent a kockázat érzése. Képes lettem élőben is könnyedén megszólítani embereket, minden izgalom nélkül, sőt, sokakat megnevettettem, felvidítottam, volt, aki belém is szeretett.
Egyszóval kellemes élményeket tudtam okozni másoknak - és ez nagyon új, de izgalmas érzés volt. Az elszigeteltség nem szűnt meg. Továbbra is érzem, hogy más vagyok, mint azok, akik nem értik az elszigeteltséget, mert számomra nem annyira természetes a testi érintés, mint azok számára, akik egész életüket testi érintésben élték le, csecsemőkoruktól kezdődően. Nekem volt egy nagyon hosszú időszak, 18 éves koromig, amikor szinte el sem tudtam képzelni, milyen a testi érintés, milyen más bőrének a tapintása és illata. Egészen addig, amíg meg nem tört a jég, nem is tudtam, hogy mennyire hiányzik ez. Nagyon új tapasztalat volt 18 évesen az első csókok, ölelések, kézen fogva sétálni valakivel, a randizgatás, szex, stb. Nagyon új dolog volt megtapasztalni az érintést, és ez tanított meg arra, hogy mi a siker (amikor eléred a vágyaid, céljaid). Azóta lett egy elég klassz munkám is, egyetemre járok, elköltöztem a szüleimtől, stb. Tehát nagyon sokat jelent. Ezt jelenti tehát szerintem az elszigeteltség, és talán te is ismered az érzéseket, amiről beszélek. Szeretnék minél több embernek segíteni abban, hogy ezt megértse.
Ha van kérdésed, hozzáfűznivalód, keress fel nyugodtan.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!