Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mint mondd ez a versrészlet a szerelemről?
Figyelt kérdés
Mert míg kell csak egy árva perc,
Külön; neked,
Míg magadra gondolni mersz,
Míg sajnálod az életed,
"Míg nem vagy, mint egy tárgy, olyan
Halott és akarattalan:
Addig nem vagy a többieknél
Se jobb, se több,
Addig idegen is lehetnél,
Addig énhozzám nincs közöd."
2013. dec. 30. 12:49
1/20 A kérdező kommentje:
*mond bocsi
2013. dec. 30. 12:49
2/20 anonim válasza:
Mont miattad elkezdtem bömbölni :''''(
3/20 anonim válasza:
A költõ kisajátítana valakit magának
5/20 anonim válasza:
Kesze-kusza gondolatsor ez. Mintha két verset akarna egybe gyúrni. Két létérzést. Mivel szoktam verseket írni, jobban belelátok az ilyen írásokba. Számomra éretlen az alkotó felfogása és egoista.
6/20 Költőnő? válasza:
teljes birtoklás és beolvasztás. Sztem gyönyörű az egész vers és sokkal jobban visszaadja az egész gondolatiságát:))
magyarul, a minden sejtedben, gondolatodban nem vagy az enyém: viszlát!
7/20 A kérdező kommentje:
Szabó Lőrincet szerintem azért nem kéne leírni, igen az biztos, hogy egoista volt, de az éretlent nem mondanám, csak más volt a világszemlélete.
2013. dec. 30. 12:54
8/20 Költőnő? válasza:
Sztem kora egyik legzseniálisabb költője volt...
h beteges a gondolatsor? meglehet.
De az összes nagy költő az volt vmilyen szinten: Tóth Árpád, Pilinszky, Ady, Juhász Gyula...
Szabó Lőrinc költészete nagyon nehéz és sötét, de gyönyörű, épp azért mert olyan beteg.
9/20 anonim válasza:
Az író szerelmes az már biztos,de amíg a szerelme akihez a versikeben szol nem adja at magat testileg lelkileg a költőnek,addig csak ugyan olyan nő,mint a többi. Kicsi egoizmust látok benne,miszerint barkit megkaphat,de ettől az egy lanytol csak a szerelme kell.
10/20 anonim válasza:
Ja, hogy Szabó Lőrinc írta. Őt egyébként szeretem a Lóczi óriás lesz című verse az egyik kedvencem, mert olyan csodásan elbeszélős stílusú és nemes egyszerű. De ez a verse egy kesze-kuszaság számomra. Önzés a javából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!