Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kerüljem el, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kerüljem el, hogy a lányt nehéz helyzetbe hozzam? Gyávaság lenne lemondani a lányról?

Figyelt kérdés
Nagyon jó barátságban vagyunk egy lánnyal, mindent megbeszélhetek vele, csak eddig még nem sok mindent mertem neki elmondani. Régebben többet éreztem iránta barátságnál, de akkor is volt barátja, és hallgattam, aztán úgy alakult az életünk, hogy el kellett felejtenem. Most viszont készülőben van egy nagy beszélgetésünk, és bennem újra kezdenek mocorogni az érzések. Sok mindenről lesz szó a beszélgetésen, azt hiszem, és lelkileg valószínűleg olyan közel fogunk kerülni egymáshoz, mint eddig még soha. Viszont neki továbbra is van barátja, de én meg már alig tudom magamban tartani az érzéseimet és a gondolataimat. Arra gondoltam, elmondom neki, hogy akkor, régen én többet éreztem iránta, utána továbbléptem, de most megint összezavarodtak bennem az érzések. Ezek után megkérném, hogy felejtse el ő is, amit az előbb mondtam, és ne törődjön ezzel a problémával. Azonban attól tartok, hogy mivel ő is lelkizős típus, az is kellemetlen lesz neki, hogy engem ne bántson meg, és szeretném, ha nem agyalna azon, hogy nekem fáj-e ez az egész. Nem tudom, mit tegyek. Elmondjam egyáltalán neki? Igen, önző is vagyok, mert nem szeretném, ha megszakadna a jó viszony, és azt se akarom, hogy neki rossz legyen, de engem is nyomaszt a dolog. Gyáva lennék, ha azt mondanám, hogy nem csak barátként nézek rá, de félreállok az útból, és felejtse el, hogy én többet érzek? Ti mit tennétek a helyemben? Egy lelkizősebb lányt megviselhetne az a tudat, hogy valaki "miatta" szenved? Köszönöm a válaszokat.

2013. dec. 10. 21:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
#9: Ennyi örömöd legyen az életben, semmi több.
2013. dec. 10. 21:55
 12/25 anonim ***** válasza:
ha te megbirkozol vele akkor minek mondod el neki? érted "szerelmes vagyok beléd de mindegy felejtsük el" én nem tenném keresnék mást annyi szabad csaj van még
2013. dec. 10. 22:07
 13/25 A kérdező kommentje:
#10: És az nem kínos szituáció egy lánynak, ha valakit nagyon kedvel, lelkileg is közel áll hozzá, de tudja, hogy a másiknak nem lesz könnyű, és nem akarja megbántani? Eléggé mély érzésű lány, és nem szeretném, ha neki rossz érzései lennének amiatt, mert engem sem akarna megbántani, de mást meg nem tehet, mint hogy nyilván a barátjával marad. Arra is gondoltam, hogy most is elhallgatom majd az érzéseimet, de akkor meg itt maradnak bennem.
2013. dec. 10. 22:07
 14/25 anonim ***** válasza:
majd ird meg mi lett a vége engem érdekel
2013. dec. 10. 22:09
 15/25 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, úgy tudnék igazán megbirkózni ezzel, ha végre kimondanám. Évek óta húzódik az egész úgy, hogy nem tisztáztuk (vagyis hogy én hallgattam), és lehet, hogy addig nem is fogok tudni túllépni rajta, amíg el nem mondom, mert csak itt hurcolnám magamban.
2013. dec. 10. 22:12
 16/25 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy sokára lesz, nincs konkrét időpont, nem tudom, mikor lesz itthon, meg nemsokára ünnepek, azt se szeretném neki tönkretenni, úgyhogy talán jobb lenne elhalasztani jövőre.
2013. dec. 10. 22:14
 17/25 anonim ***** válasza:

Az első két válaszolónak szerintem nincs élete ezért foglalkozik ennyire ezzel. Mert ha nem érdekli őket akkor miért olvassák el és miért szólnak hozzá, ennyi!

Neked pedig azt tudom mondani hogy szerintem mindenképpen beszéld meg a lánnyal mit érzel. Tudnia kell róla, vagyis nem muszáj de jobb úgy. És nem vagy azért önző mert nem akarod, hogy megszakadjon a barátság, hanem nagyon is jó ember vagy, mert ennyire tudsz szeretni valakit.

Hogy elmondod-e vagy sem az már a te döntésed de szerintem jobb ha tudja mit érzel.

2013. dec. 10. 22:56
 18/25 anonim ***** válasza:
Én attól tenném függővé a döntést, hogy van-e esély rá, hogy ő is így érez. Ha igen, mindenképpen örülni fog neki, ha elmondod, ha viszont nem, akkor nem célszerű belemenni ezekbe a vallomásokba. Nonverbális kommunikációval könnyen kideríthető, hogy ő mit is érez valójában.
2013. dec. 10. 23:39
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem te csak vele akarsz lenni, nem attól félsz, hogy megbántod, hanem, hogy ennek ellenére a barátjával marad.

Ha azt mondanád neki amit írtál 2 lehetőség van

1: Dobná a barátját mert ős is így érez irántad csak nem mert kezdeményezni.

2: Kellemetlenül érezné magát, mert csak egy nagyon jó barátként tekint rád és azt hiszi, hogy te is rá. Ezek után minden találkozáskor zavarban lenne, nehogy félreérthető jeleket adjon.

A helyedben csak annyit mondanék neki, hogy ha nem lenne a barátod mindent megtennék, hogy velem legyél, mert tudom, hogy egy főnyeremény vagy.

Vagy, kicsit féltékeny vagyok a barátodra, hogy te vagy a barátnője.

Vagy valami hasonlót. De semmiképp sem olyat, hogy szeretlek de félreállok legyél a barátoddal boldog.

2013. dec. 11. 00:18
 20/25 A kérdező kommentje:
#17: Kösz, de nem vagyok jó ember. A lemondásban meg eddig is elég nagyot alakítottam, gyakorlatilag az egész életem ebből áll, no meg kudarcokból. Az igazság az, hogy ha elmondom, akkor is őrlődni fogok utána, ha nem mondom el, akkor is, max. ha elmondom, akkor egy másik ember életébe is beleszólok, még akkor is, ha ő nemet mond.
2013. dec. 11. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!