Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beleolvadok az átlagba. Mit tegyek?
Semmi nincs, ami kiemelné a külsőmet az átlagból, soha senki nem vesz észre, egyszerűen keresztülnéznek rajtam. Gyakran rá is tesznek egy lapáttal, amikor azt mondják, hogy "Bocs, nem láttalak.", vagy éppenséggel nem viszonozzák a köszönésemet.
Sötétbarna szemem, barna hajam van, átlagmagas vagyok (168 cm) és 60 kiló körüli. Semmi extra nincs rajtam. Nem vagyok se okos, se szép, csúnya se, csak hóttunalmas, átlagos, s ezen önerőből sajnos nem tudok változtatni. Gyűlölöm saját magamat, sosem volt túl sok önbizalmam, de azt a keveset is, ami volt, elvette egy pasinak csúfolt tahó. Egyszerűen kiégtem belülről és semmi reményt nem látok a javulásra. Szerintem sosem lesz senkim. Sokszor érzem azt, hogy elönt, majd felemészt az irigység. Ha bókolnak, azt sem tudom helyén kezelni, úgy gondolom, hogy biztos csak az elfogultság mondatja az illetővel azt, amit, vagy pedig azért mondja, mert maga is átlagos/ronda és így akar megnyerni magának. Mi értelme így az életemnek? Mindenkiben van valami jó, ezen a mocskos világon, csak bennem nincs. Mindenhez van némi tehetségem, ugyanakkor igazán jó semmiben sem vagyok.
Nem öltek ki belőled semmit sem.
Ha olyan embert taláslz újra elő fog jönni minden.,
Épp ez a baj! Ha csak rajtam múlna, gothosan szeretnék öltözködni, ez a stílus közel áll hozzám, bár nem vagyok 100%-os, elvakult goth, inkább csak egy Mischung, valami vegyes izé, mert rengeteg dologgal szimpatizálok és sok mindenre nyitott vagyok, mind zene, mind pedig stílus szempontjából. Szívesen vennék például egy magas talpú platform csizmát, mondjuk egy ilyen kis csinosat, de még az életben nem volt a kezemben ennyi pénz, mint amennyibe ez kerül.
Szeretnék fűzőket, de azok szintén drágák. Szívesen hordanám őket mondjuk egy sötétebb farmerral és egy boleróval akár télen is, de itt úgyszintén visszaköszön a probléma, nincs kesh. Aztán: fekete hajat szeretnék vörös melírcsíkokkal a frufrumon, de a szüleim nem támogatnak e téren sem anyagilag. Na, talán ekkor érezném azt, hogy a külsőm összhangban van a belsőmmel. Persze, itt megint csak felmerülhet egy kérdés, miszerint miért nem dolgozom. Nos, én szíves-örömest dolgoznék, csakhogy egyetemre járok, nappali tagozat, ultrahiperüberkemény, teljes embert kívánó szak, mindezt úgy, hogy napi szinten 80 km-t ingázom, tehát se időm, se energiám nem lenne rá.
S ezen okból kifolyólag azt hiszem teljesen mindegy, hogy hol lakom, úgyis csak azért járok haza, hogy legyen tető a fejem fölött.
S ha már itt tartunk: az egyetemtől én új kapcsolatokat reméltem, ha már a középiskolás éveimet az önsajnálat kénkövesen büdös poklában tengettem. Nos, részben be is teljesültek e téren az elvárásaim, ugyanis barátaim lettek ugyan, de egy pasi nem jött oda hozzám komoly érdeklődéssel, pedig olyan jó lenne. Oké, nem adok jelzéseket, lévén, hogy önbizalmam nuku, de jó lenne, ha egyszer megkörnyékezne egy nekem tetsző egyén. De asszem erre életem végéig várhatok.
Egyébként kívülről nem tűnök ilyen negatívnak, sőt, ha látnál meg nem mondanád rólam, hogy ilyen depresszív bige vagyok. Gyakran mosolygok, kedveskedek, a panaszáradatot igyekszem minimalizálni vagy elviccelni. Nem is merem a barátaimmal sem megbeszélni az efféle gondjaimat, mert félő, hogy otthagynának és akkor aztán végleg magamra maradnék. A családom meg... őket hagyjuk.
Arrogáns lennék? Meglehet. Azonban nekem is vannak igényeim és elvárásaim és talán éppen ez a gond. Az előző "barátom" ugyanis meglehetősen jól nézett ki és okos is volt (ennek következményeképp természetesen egóból sem volt nála hiány), ezért is hagyott ott, mivel csak egy nyomorult kis, átlagos liba vagyok, aki nem érhet fel az ő "hatalmasságos naccságához", nyilván csak meg akart húzni, de mivel nem jött neki össze, ezért lelécelt. Ehhez képest hülyített egy darabig... mindegy. A lényeg, hogy akkor ő volt számomra a tökély ott a rózsaszín ködön keresztül és amit azt illeti, én sem szívesen adnék lentebb.
Hogy pont én kellenék nektek? A francokat! Persze, majd egy csomó pasi önként és dalolva lemond a jó nőkről, azért, hogy egy szürke kisegeret pátyolgasson. :D Ennyire azért még/már én sem vagyok naiv. Az a tapasztalatom, hogy sokan abban a tévhitben éltek (tudjátok, akinek nem inge...), hogy egy ilyen kis nyomorék majd tapad hozzátok, mint valami kétoldalú ragasztószalag és nem kell féltékenységi jeleneteket rendezni, mert rajtatok kívül ugyebár (köhm-köhm) nem kell a kutyának se és mivel önbizalomnak híján van, nem fog kikacsingatni sem, ugye-ugye?
Én pedig nem kérek senki szánalmából és én magam sem kívánok senkin szánakozni. Az őszinteséget viszont annál többre értékelem.
Egyébként meg a kisugárzás hiánya az, ami romba dönt engem. Mert megfelelő kisugárzással kimondottan szép lehetnék (néhány jól beállított képen abszolúte elégedett vagyok a külsőmmel), mégis élőben valahogy sosem vesznek rólam tudomást. Minden bizonnyal emiatt lehet.
Szerintem az a legnagyobb bajod, hogy nem hiszel benne, hogy magadtól, úgy, ahogy vagy, vagy valaki, gót cuccok meg melír meg pasi nélkül is. Pedig ez az első lépés - csak ugye kevesebb energiába kerül mindig kifogásokat találni, egy bizonytalan időpontra tologatni az önmegvalósítást, külső tényezőktől függővé tenni, mint itt, most a jelenben kijelenteni, hogy márpedig én akkor is egy egyedi, értékes ember vagyok, és ez nem a sallangokban meg a barátok számában etc nyilvánul meg, hanem én magamban felépítem, hiszem és tudom.
Összetört benned valamit a pasi... Megnézné magát az, akinek ezt megengedném. Bárkinek csak annyi hatalma van feletted, amennyit te engedélyezel neki, és ezt ne feledd. Alkalmatlan emberek mindig is voltak és lesznek, tökéletes társ pedig nincs. Nem várhatod el senkitől, hogy majd megoldja a problémáid és helyreteszi az önbizalmad. Az a te dolgod. És amíg ezt nem teszed meg tudatosan, addig észrevétlenül mindig ott lesz benned ez a tüske, mindegy, hogy a békával vagy vagy a királyfival. Az emberek a te viselkedésedere, önképedre reagálnak - nem sokan vannak, akik egy párkapcsolatban azzal szeretnének foglalkozni, hogy a saját boldogságukat is beáldozva a másik sebeit gyógyítgatják puszta önzetlenségből. Azért lennél elméletileg a másikkal ugye, mert jól érzed magad vele - most ha folyton lehúz, minden bókodat megcáfolja, önmagában nem hisz, nem tudja önmagát szeretni és elfogadni, most valóban, mekkora bűn kikerülni egy ilyen kapcsolatot?
Még egyszer mondom, ez az egész döntés kérdése. Főleg, hogy "átlagos" vagy - mi lenne, ha azzal jöttél volna, hogy "reménytelenül csúnya" vagy? Ha neked sem megy semmi, akkor a a valóban csúnyák meg akár el is bujdoshatnak? Húzd ki magad, fel a fejjel, állj a sarkadra. Tudatosan alakítsd ki az önképedet, és űzd el magadtól a negatív gondolatokat. Nem külső tényezők függvénye (bár egyébként simán volt példa, hogy bemelírozom itthon a hajam ötezer forintból, nem kell mindennel fodrászhoz rohanni. Kis figyelem meg energiaráfordítás, és tök jó frizukat tudsz magadnak csinálni, teljesen bytheway) hogy jól érezd magad - de ha meggátolod magad, akkor a külső tényezők sem fognak kedvezőnek tűnni. Nem a külső dolgokat kell megváltoztatni először, hanem magadat, belülről, és akkor a többi úgyis alakul hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!