Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiak is görcsösen meg akarnak felelni a társadalom (média) szépségideáljának?
Hát, én pont hogy kezdem észrevenni a média által elhintett szépségideál felé való tolódást, főleg az edzőteremben.
Egyre több az ,,új arc" amivel alapvetően nincs semmi baj, de mindegyik a 0-ról egyből Adonisz testet akar, kockás hassal meg szálkás izomzattal.
Közben egyértelmű, hogy átlagemberként ez azért nem olyan egyszerű.
Nézz csak körbe átlagban a 16-20 éves korosztálynál.
Egyre nagyobb részük jár edzeni, és elhiheted, hogy nem azért, mert szimpatikus lett nekik ez a sport.
Persze, most az edzést hoztam fel példának, de ugyan ezt megtehettem volna azzal, hogy tudomásom szerint a kozmetikusoknál egyre nő a férfi vendégek száma, stb...
A férfiak megfelelési kényszere egészen más szerintem. A szépségre kevésbé figyelnek, pl rendetlenek, nem borotválkoznak, nem mennek időben fodrászhoz (tisztelet a kivételnek).
Ellenben van amire nagyon is odafigyelnek. Mint pl a kocsijuk, mert azt ugye imádják, és sok pénzt költenek rá. Meg persze, ahogy írtad is, a gazdagság, legalábbis annak látszata. A lányokat meghívják a legdrágább italokra, amikor nem feltétlenül tehetnék meg.
Ez nagyrészt azért van, mert úgy gondolják, és ez részben igaz is, hogy a nők ezt várják el.
Tehát a nők külső szépségüket ápolják amit a pasik ugye el is várnak, a férfiak meg a "macsóságukat" és annak látszatát igyekeznek fenntartani. A bizonyítási kényszer mindkét nemben ott van, és ez véleményem szerint sok mindent elront az emberi kapcsolatokban.
180 centi elérésére hogyan törekedjenek?
gyúrni járok, az kell.
Én is edzek de nem edzőteremben hanem csak ilyen saját testsúlyos edzést otthon. ÉS nem azért mert a nőknek akarnék megfeleni elsősorban, hanem mert nekem például tetszett amikor kockás volt a hasam.
De akinek van egy kis egyénisége az szerintem nem akar görcsösen megfelelni semminek, hanem a saját útját követi. Persze öltözködésben meg hasonlókban nehéz eltérni, mert ugye abból van pár fajta ruha és ennyi, nem tudsz másból válogatni.
A magasságra meg a szimmetrikus arcra aztán törekedhet is az, akinek nem adatott meg... :D
Én csak annak akarok megfelelni, akik fontosak nekem. Meg a főnökömnek, mert tőle kapom a pénzemet... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!