Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érvek/ellenérvek a melegfelvonulás ellen?
Én ugyan nem voltam még melegfelvonuláson, mert jobb dolgom is van :D De valamennyire meg tudom érteni a dolgot...
Egyébként persze, hogy provokáció, és persze, hogy az átlagmelegnél jóval kirívóbb emberek meg viselkedési formák vannak ott, de ez a lényeg. Sajnos soha senki nem vívta ki az egyenjogúságot azzal, hogy békében, nyugalomban otthon ült a négy fal között...
Ha megnézed a női egyenjogúsági mozgalmat, az is így kezdődött, nők kimentek tüntetni nadrágban, szivarozva, ami akkor szörnyű erkölcstelen dolognak számított. Mindenki meg volt botránkozva, úristen, mi lesz a gyerekekkel, ha ezt meglátják, felbomlik a hagyományos családmodell, stb. A női egyenjogúságért harcolókat még a nők nagy része is elítélte! Éppúgy, ahogy a ma felvonulókat sok meleg.
De mégis nekik köszönhetik a nők, hogy ma olyan ruhát hordhatnak, amilyet akarnak, tanulhatnak, dolgozhatnak, lehet saját, önálló életük, nem kell egy férfitól függniük.
Vagy mondhatnám akármelyik egyenjogúsági mozgalmat. Mindegyik egyenjogúságot balhékkal, provokációkkal, figyelemfelkeltő eszközökkel vívták ki. Abból még sosem lett semmi, hogy valaki otthon ült...
Az hogy a melegfelvonuláson "magamutogató b*zik" vannak ugyanolyan sztereotípia, mint amikor azt mondják, hogy a melegek általában melírozott hajú, rózsaszínpólós, szájfényezett fiúcskák (amivel egyébként szintén semmi gond nincs, ezzel senkinek nem ártanak, ne nézz oda, ha nem tetszik). A melegfelvonuláson is ugyanolyan hétköznapi emberek vannak, mint akiket bárhol máshol látsz, akik szeretnének maguknak kivívni ugyanolyan jogokat, amikkel a heteroszexuális emberek is rendelkeznek. Nem mellesleg rengetegen vannak a felvonuláson, akik nem melegek, vannak anyukák, akik elhozzák a kisgyereküket, hogy elfogadásra tanítsák őket.
Azt pedig sosem értettem, hogy mégis minek akarnak az emberek heterofelvonulást. Örökbe fogadhatnak, házasodhatnak, nem kell félniük, hogy az utcán agyonverik őket, ha megfogják egymás kezét. Ezek az alapvető jogok minden embert megilletnek, függetlenül attól, hogy ki, melyik nemhez vonzódik. Nőjünk fel már végre (és akkor melegfelvonulás sem kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!