Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kettesben vagytok valakivel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kettesben vagytok valakivel nem féltek, hogy nem tudtok majd vele miről beszélgetni?

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül randira gondolok, hanem ismerősi kapcsolatra. Például ha egy nem túl közeli ismerősöddel elmész sétálni (vagy elindulsz egy konkrét cél felé) vagy egy általad alig ismert emberrel kettesben maradsz valamiért (pl. a közös ismerősötöknek el kellett mennie valahová).

Én ilyenkor eléggé rágörcsölök, hogy úristen most miről fogok vele beszélni, csak nehogy hülyének tartson stbstb. Sokszor még "útközben" is ezen görcsölök, ha van egy beszédtéma már azon gondolkozok, hogy mi legyen a következő téma. Ezzel mások is így vannak vagy csak én?

2013. júl. 17. 01:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is el tudok beszélgetni emberekkel az időjárásról vagy ilyen semmitmondó témákról. Másoknál viszont azt láttam, hogy "idegenekkel" is olyan jól elvannak, hirtelen olyan jó kapcsolatot teremtenek, mintha már rég ismernék egymást, de ezek szerint akkor ez csak a felszín?

2013. júl. 17. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Dettó így vagyok még a munkatársaimmal is, ha beszélek is folyamatosan azon jár az agyam közben, hogy mi legyen a következő téma, mert olyan kínos csendben ücsörögni mindig, de van, akivel megtalálom a hangot, van, akivel nem. Nálam még az is nehezíti a helyzetet, hogy nagyon nehezen oldódom, kell pár hónap új helyen, mire társaságban is megszólalok bátran, csak addigra meg elkönyvelnek kis csendesnek, pedig alapvetően nem vagyok az és lehet velem beszélgetni. Illetve, ahogy az egyik kommentelő írta, van egy kis megfelelési kényszerem, meg önbizalomhiányom is és ezért hajlamos vagyok idegenek társaságában bezárkózni, ha ők nem kezdeményeznek.
2013. júl. 17. 16:55
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Akik idegenekkel is hirtelen "olyan jól elvannak", azok is általában totál semmitmondó dolgokról beszélgetnek, csak kicsit ügyesebben. Viszonylag ritka, amikor két ember tényleg rögtön azonos hullámhosszon van.

Ezt egyébként lehet gyakorolni. Nagymamám néprajzos, ő mesélte, hogy muszáj volt megtanulniuk hamar az emberek bizalmába férkőzni, mert ha mentek valahová gyűjteni, max. pár napig vagy hétig maradtak, és az idő alatt el kellett érni, hogy az emberek meséljenek egész személyes dolgokról, illetve ugye adjanak el személyes holmikat a múzeumnak.

Gyakorlattal hamar rá lehetett érezni, kit miről érdemes kérdezni (mert az ugye alap, hogy ha egy idegennel akarsz beszélgetést fenntartani, akkor őt kell beszéltetned, neked pedig érdeklődően hallgatni és ügyes kérdésekkel tovább beszéltetni olyan témáról, ami érdekli, de nem túl személyes ahhoz, hogy beszéljen róla).

Igazából talán ez a dolog lényege. Találd meg, mi érdekli a másikat. Legtöbbször már az illető külseje ad némi támpontot. A kikent-kifent cicababát meg lehet kérdezni, hol vette a táskáját/parfümjét, mert nagyon tetszik. A rockersrác jó eséllyel tudni fogja, hova érdemes menni pénteken egy jó koncertre.

Persze jól kell kérdezni. Fontos, hogy kifejtő kérdéseket tegyél fel, az eldöntendő kérdésekből ugyanis nem sok minden derül ki, plusz a harmadik-negyedik után már vallatás jellege lesz a beszélgetésnek. A válaszra pedig figyelj, és az alapján kérdezz tovább. Jó dolog egyébként, mert mivel így tulajdonképpen a másik vezeti a beszélgetést, olyan területre is eljuthattok, amiről korábban talán még nem is hallottál. Így új, izgalmas dolgokat ismerhetsz meg, szóval jó :)

2013. júl. 17. 19:30
 14/16 anonim ***** válasza:
ezzel néha én is így vagyok .. amikor nem ismerek közelebbről egy embert és beszélgetnem kell leve ráadásul ő sem beszédes akkor nehezemre esik beszélgetni .. viszont ez nem mindig van így.Van hogy egy emberrel órákig eltudok beszélgetni .. és nem stresszelek .. nem jó ha rágörcsölünk a dologra .. :// ha önmagadat tudod adni a beszélgetés során nem lessz semmi baj ..de ezt te is érzed.
2013. júl. 18. 02:37
 15/16 anonim ***** válasza:
11: A 6-os vagyok. Nem, nálam nem felszín.
2013. júl. 18. 19:20
 16/16 A kérdező kommentje:
El tudnád nekem küldeni azt amit a barátnőd kidolgozott? Sajnos már nincs iwiwem.
2013. júl. 19. 02:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!