Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na megnéztem. A relativitás elméletes kérdés korrekt volt. A többi nem. Ki nem sz@rja le, hogy mi miért kell a lőgyapotba, meg hogy ki mikor volt Drezdában? Abszolút felesleges infók, a lőgyapotról annyit tudok, hogy van benne még szénpor és nem füstöl, továbbá biztonságos, akár a tenyereden is meggyújthatod, nem fog megégni a kezed. Gondolom most tanultad őket, de tíz év múlva a tizedére nem fogsz emlékezni, mert az ember memória kapacitása véges, és amit nem használsz azt elfelejted. De akkor itt egy példa, amit az emberek 99%-a nem tud: Hogyan kell gégemetszést csinálni? És mikor? Ez a beavatkozás életet menthet, tehát mindenkinek tudni kellene...
Én tudom, mert nekem ez a szakmám, ezen kívül sok mindent tudok ami ÉRDEKEL Adyt például utálom, mert túlerőltetett, és alapból nem szeretem az extrovertált bunkókat, és ez a stílus átjárja a műveit, Huxley érdekel, Jókai érdekel, Orwell érdekel, Tolkien érdekel, Petőfi érdekel stb.
Nem fair a saját aktuális műveltségedből kiragadni valamit és feltenni valakinek kérdésként, én is kérdezhetnék triviális orvosi dolgokat, amiket mindenkinek tudni kellene. Sőt a kedvenc íróimról is kérdezhetnék...
A műveltség nem abból áll, hogy tudsz válaszolni kérdésekre, hanem, hogy értelmesen hozzá tudsz szólni adott témákhoz, ami feltételez némi előképzettséget. Én ezért nem tartom a bölcsészek jelentős részét műveltnek, mert gyakorlatilag a term. tud. műveltségük szinte nulla, nem lehet velük ilyen témákról beszélgetni.
Egyetértek veled, főként az utolsó mondatoddal. Most így visszaolvasva, tényleg nem voltak korrekt kérdések. Gégemetszést meg nem tudok..
Pusztán ki akartam emelni, hogy a mérnökdiploma sem garancia semmire.
Egyébként én meg Petőfit tartom túlerőltetettnek, és Ady érdekel akkor már inkább, de ez csak a saját iskolámból tudom kinyilatkozni.
De köszönöm az eszmecserét, nekem hasznos volt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!