Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A szerelmi fájdalom okozhat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bratilla kérdése:

A szerelmi fájdalom okozhat szívbetegséget?

Figyelt kérdés
Szóval, reménytelenül szerelmes vagyok egy férfiba már jó ideje. És tegnap történt valami, amitől nagyon kiborultam, az a tipikus érzés, mikor az ember úgy érzi megszakad a szíve. Mára megnyugodtam, viszont a szívem néha nagyon erősen elkezd fájni, olyan szúró érzés, szóval nem lelki, hanem már fizikai fájdalom. Lehet összefüggésben a kettő? Ugye komoly baj ebből nem lehet?
2013. jún. 15. 17:52
 1/10 Zakathol ***** válasza:

A szerelmi fájdalomba bele is lehet halni. Hasonló tüneteket okozhat, mint egy szívroham.

[link]

2013. jún. 15. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:

Az agyad kellene, hogy irányítson.

Ez hipochondria, nem szívroham.

2013. jún. 15. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
nem hiszem hogy csak ez miatt szívbeteg lenne valaki,de megállapították hogy a súlyosabb betegségek nagy részénél lelki tényezők is hozzájárultak a kialakulásukhoz
2013. jún. 15. 17:58
 4/10 A kérdező kommentje:
De már megnyugodtam, tegnap kisírtam magam egy életre. Viszont a szívem az előbb is nagyon erősen szúrt, nagyon fájt. Ez elmúlik magától?
2013. jún. 15. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez lelki betegség.
2013. jún. 15. 18:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Ez pszichoszomatikus inger. A psziches alkapotod eloidezi az idegsejtek kozti kommunikaciot. A mellkasi izmok megfeszülnek, nyomja a szived. Teljesen valos a dolog. Akinek meg nem fajt a szive szerelmes sem volt. Prpbalj mely levegoket venni!
2013. jún. 15. 18:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szóval vegyek mély levegőt, oké. De ez akkor elmúlik magától, ugye? Ne vegyek be semmi gyógyszert, meg orvos sem kell?
2013. jún. 15. 18:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem szívbetegséget nem okozhat, maximum pszichoszomatikus tüneteket. Én például amikor egy nagyon megható zenét hallok, és a hozzá társuló depresszív gondolatok járnak a fejemben, akkor teljesen úgy érzem, mintha beszűkülne a tüdőm, nem kapok levegőt, és nyom a szívem tájékán. De amit elterelem a gondolataimat/vége a zenének elmúlik.
2013. jún. 15. 18:06
 9/10 Zakathol ***** válasza:

pitypatyputty, olvasnivaló magyarul:

[link]

De a wikipedian szakmaibb leírás is van róla angol nyelven:

[link]

2013. jún. 15. 18:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy kollégám, aki szerelmes volt egy házas csajsziba, az meg csak szórakozott vele. A lényeg, hogy a srác egyszer munkahelyen ájult el és a mentő vitte el, másodszor meg egy rendezvényen, de akkor a szíve is leállt, újra kellett éleszteni. És a legszebb, hogy állandóan kivizsgálásokra jár, de semmit nem találnak nála, ami erre okot adhatna....
2013. jún. 16. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!