Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy barátkozhatnék meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy barátkozhatnék meg a szülés gondolatával?

Figyelt kérdés

Nem is biztos,hogy képes vagyok rá,egyszerűen rettegek ettől a hatalmas fájdalomtól.Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm is,a síma rákszűrés is fáj.Mindenki jön azzal hogy majd vágyok a gyerekre és az elmulasztja,de tudom,hogy nem mulasztja!Csak attól félek,elvesztem a párom e miatt.

N21

2013. máj. 28. 13:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

A gyermek utáni vágy nyilván, hogy nem fogja "elmulasztani" - pszichológus segíthet.

Vagy : Neked találták ki a tervezett császármetszést.

2013. máj. 28. 13:08
 2/14 A kérdező kommentje:

na azt végképp nem,annyira rettegek minden műtéti beavatkozástól,nem élném túl ha fel kéne vágják a hasam

szerintem lemondok erről

2013. máj. 28. 13:08
 3/14 anonim ***** válasza:

Ezt még azok is nehezen viselik akik bírják a fájdalmat.

Én bírom a fájdalmat, e amikor szültem az kemény volt, igaz a kisebb fájásokat túl éltem, de amikor hirtelen jött egy erősebb akkor nem lehetett bírni velem.

Szerencsére gyorsan lezajlott a szülés, és nem okozott semmi bonyodalmat, ami miatt még elviselhetetlenebb lett volna.

Ha mázlid van akkor hamar túl lehetsz rajta. Ne aggódj ezen egyszer úgy is eljön az idő amikor terhes leszel, aztán meg is kell szülnöd a saját gyereked :)

2013. máj. 28. 13:12
 4/14 A kérdező kommentje:
tudom,hogy ez mennyire szánalmas,nem akarom sajnáltatni magam tényleg,de lehet hogy kihagyom inkább:S
2013. máj. 28. 13:14
 5/14 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem szánalmas - mindenkiben benne van a félelem az ismeretlentől és a fájdalomtól. De szerintem el fog jönni az a pillanat, mikor átbillen a mérleg és jobban vágysz majd egy babára, mint amennyire félsz tőle.

Adj magadnak időt. :)

2013. máj. 28. 13:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Majd, ha jön egy olyan férfi az életedbe, akinek szívesen szülnél gyereket, akkor túl fogsz ezen lépni, mert a csodálatos szerelem gyümölcsre fogsz összpontosítani, nem a fájdalomra. :)
2013. máj. 28. 13:21
 7/14 anonim ***** válasza:
császármetszés nem lesz fájdalmas :-)
2013. máj. 28. 13:21
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem császárom volt, de ugyanúgy hagytak vajúdni, mert az orvosom szerint kell. (azt mondta a babának is jót tesz, ha megdolgozik, a kijutásért, nem csak kiveszik) szóval csak a végén vágnak. Amúgy meg nem szívesen vállalják be a kórházak a műtétet, hacsak nincs valami eü-i oka. Nekem volt és nem egy leányálom a műtét utáni felépülés, komoly hasi műtét.

A fájdalomra nem tudsz felkészülni, viszont sokat segít, ha elfogadod, hogy a szülés fájdalommal jár. Nem egy fogfájás, vagy egy rákszűréses fájdalom, teljesen más. És könnyebbséget ad az, hogy van értelme, míg egy fogfájásnak nincs :) Minden egyes fájás, a kisbaba kijjebb jutása, és ő is megdolgozik érte, ez sokat jelent, fejben. Amúgy tényleg fáj, mindent kiöl, de ettől függetlenül annyi adrenalin van a szervezetedben akkor, hogy fel sem fogod majd, hogy pontosan mi történik :) A vajúdás meg fel fog készíteni. Először úgyis csak 10percenként lesz fájásod pár percig. Aztán rövidülnek szép lassan ezek az időintervallumok. Ne aggódj, eddig mindannyiunk túlélte :)

2013. máj. 28. 13:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem a fenét nem fájdalmas!

Nekem volt...persze maga a műtét nem fájt, viszont, mivel nem engedtek altatni, olyan pánikroham jött rám, mint még soha, a mai napig eszembe jut...durva volt nagyon! Azonban következő nap fel kellett állnom, ne tudd meg, majd összeestem! Mocskosul fájt! Ahogy teltek a napok, úgy múlt a fájdalom, gyógyultam. Mielőtt hazaengedtek, azt mondta a doki, hogy ki kell szedni a varratot...másnap jött az ápolónő, levette a kötést, akkor láttam hogy fém kapcsokkal volt összefogva a seb!!! Ne tudd meg, vagy 6 hétig csak macskatusoltam, ha oda tévetpdt egy kis víz, töröltem lefele, hasizomfogót hordtam, vettem a sebre kötszert, minden...lekopogom, most, 2,5 hónap után szépen begyógyult, de még néha érzem. De abban biztos vagyok, hogy egy darabig nem akarom még egyszer átélni, inkább akkor nem szülök! De rettenetes még most is belegondolni, mi történt velem, a mai napig elborzadok....

2013. máj. 28. 13:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Ja, a vajúdás egy külön élvezet volt...csak 25 óra hosszat vajúdtam, nem tágultam semmit, akármit csináltak...muszály volt a császar...de az biztos, hogy legalább 10 évig jegelem a gyerek témát, ha nem örökre...
2013. máj. 28. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!