Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minek híják azt a betegséget, amikor valaki fél
megszólítani más embereket és csak alap dolgokat
közlenek a másikkal,1-2 szavas válaszban?
Figyelt kérdés
Van egy fiú, aki nagyon helyes és nagyon tetszik, de nem tudok vele örtől a hatra menni. Kerüli a szemkontaktust, hosszabb beszélgetésekbe belezavarodik, fél a másik embertől, nehezére esik neki bármilyen kontaktust is kialakítani bárkivel. Többféleképpen is próbáltam már közeledni hozzá, de nem tudtam kiszedni belőle semmit. Szomszéd fiúról van szó, mi nem rég költöztünk mellé a családommal. Másokkal sem beszélget soha, egyedül él, 23 éves. Többen mondják, hogy valami nincs rendben vele, mert a helyi boltban is mesélték, hogy nagyon furán viselkedik, nem szól senkihez, barátkozni sem barátkozik senkivel. A múltkor megpróbáltam vele beszélgetni egy kicsit, de nem csak hogy kerülte a szemkontaktust, hanem gyengén remegett a keze is. Egy néni azt mondta róla, hogy bolond, de autót is vezet, dolgozik is, ezért ezt kétlem.
Ha akarsz valamit, neked kell kezdeményezned. De miért is akarsz? Mert jól néz ki? Jó lenne neked egy ilyen ember kapcsolatban, akivel még kommunikálni sem tudsz? Ha igen, akkor hajrá!
2013. máj. 13. 16:01
12/23 A kérdező kommentje:
Én gondoltam, hogy talán lehetne rajta valahogy segíteni. Vagy ezen nem lehet változtatni?
2013. máj. 13. 16:02
13/23 A kérdező kommentje:
Mitől alakul ki ez az állapot?
2013. máj. 13. 16:03
14/23 anonim válasza:
Kérdező! Ez nagyon kemény dió! Ne akarj rajta segíteni, ne akard megváltoztatni. Segíthetsz neki, de ne RAJTA segíts, hanem NEKI. A különbség: csak akkor tedd, ha Ő is akarja.
2013. máj. 13. 16:04
15/23 anonim válasza:
Ne akarj "megmentő" lenni, iszonyú hálátlan szerep, pláne, ha ő maga nem akar változni! Ha pl. autista, akkor neki ez ÍGY JÓ!
2013. máj. 13. 16:07
16/23 anonim válasza:
ma 16:00 miért jutsz pokolra?
2013. máj. 13. 16:08
17/23 anonim válasza:
Én 90%-ot adok neki hogy autista. Amúgy intelligens srácnak néz ki? Van az autizmusnak egy ritkább változata az asperger szindróma, ez általában azzal jár hogy az ember a legtöbb dologban hétköznapinak néz ki csak általában 2 dologban térnek el egy átlagos embertől. Az egyik hogy átlagon felüli intelligenciájuk van. Az aspergeresek között sok olyan ember van aki valamilyen dologban annyira intelligensek hogy már a zsenialitást súrolják. Aspergeres volt például Albret Einstein, Isaac Newton. A másik dolog amiben eltérnek egy átlag embertől az az hogy nem tudják kifejezni az érzelmeiket. Ők is ugyanúgy szomorúak, vidámak esetleg szerelmesek mint egy hétköznapi ember csak nem tudják kifelé lekommunikálni ezeket az érzelmeket. Azokból a dolgokból amiket leírtál én szinte biztos vagyok benne hogy a srácnál valami ilyesmi dolog van.
2013. máj. 13. 16:08
18/23 anonim válasza:
Én meg biztos vagyok benne, hogy nem Aspergeres, ugyanis az Aspergeresek nagyon sokat beszélnek az őket érdeklő témákról. (Érintett vagyok, és ismerek jópár Aspergerest). Tehát ha autista, akkor csakis típusos lehet.
2013. máj. 13. 16:12
19/23 anonim válasza:
Én amondó vagyok, hogy ennyiből még semmi sem utal arra, hogy autista lenne.... A kérdező megfigyelései torzíthatnak.
2013. máj. 13. 16:15
20/23 anonim válasza:
Én is azt írtam, hogy ennyiből nem lehet diagnosztizálni, de HA autista, akkor tuti nem Aspergeres. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!