Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőt és gyereket soha nem bántunk?
Vagyis elméletben gyengébbet. De mi van akkor, ha nekünk jön, vagy éppen férfiként mi vagyunk a gyengébbek? Én fizikailag és lelkileg is gyengébbnek érzem magam a nőknél, igaz ez nem jelenti azt, hogy bármikor is megütnék közülük akár egyet is, de foglalkoztat a kérdés.
Miért mondjuk, hogy gyengébbek a nők? Jobban viselik a betegséget, a terhességgel járó kihívásokat, lelkileg is sokkal összetettebbek, nem roppannak meg az első problémától (kivételek bőven akadnak, őket nem vesszük ide).
A gyerek meg megint más téma. Mikor én kölyök voltam és valami nagyon rosszat tettem, bizony kaptam az ívet mindkét szülőmtől és úgy érzem, attól eltekintve, hogy nem vagyok átlagos, még normális értékrenddel rendelkezem. Bezzeg a mai generáció... Le merném fogadni, hogy sosem kaptak sallert, csak egy flegma levegőbe legyintést és ezzel le volt tudva az egész.
Szóval: ha a nő erősebb/ránk ront, a gyerek pedig megérdemli, mit gondoltok, jogos kezet emelni rájuk?
Pont az a baj, hogy nem nevelik őket mostanában.
Éppen nemrég láttam, buszmegálló, plexi, gyerek üti mint az állat, anyuka meg nyugodtan beszélek valakivel. Én szóltam a kölöknek hagyja abba, anyuka ölt volna a szemeivel.
Tyűha, ez egy kicsit összetett téma erre az oldalra így csütörtök késő este. :) De azért leírom a véleményem.
Nő vagyok, és eléggé elítélem a fizikai erőszakot. Ha egy férfi egyszer is meg merészelne ütni, akkor örökre elvágná magát előttem, ha pedig neadjisten a párom lenne, egész biztosan nem látna soha többé.
Én sem verekszem, nem ütök meg másik lányt, férfit pedig csak akkor ütnék meg, ha védenem kellene magam, vagy ha iszonyatosan kirívóan, emberi méltóságomat leköpve lenne tiszteletlen velem. Ebben az esetben előfordulhatna, hogy kap egy kisebb pofont, de sosem ütnék rá olyat, hogy fájjon és/vagy kárt tegyen benne.
Ha két fiú verekszik össze, arra szimplán legyintek, ő dolguk. A kandúr macskákra emlékeztetnek olyankor.
Amúgy azt azért még hozzátenném, hogy szerintem nincs akkora különbség a nemek szintjén, mint ahogy egyesek hiszik. Vagyis inkább egyénfüggő minden. Van erős nő, gyenge férfi, erős férfi, gyenge nő, középutak...az összes variáció. Nincsenek mindenkire általánosítható (lelki) erőviszonybeli különbségek a nemek szintjén.
Mert az tény, hogy többnyire a férfiak fizikailag erősebbek, de gyönyörűen leírtad, hogy a nők frontján hol van ez kompenzálva a természet által (betegségek terén való jobb tűrőképesség, kihívások...stb.).
A gyerek témát pedig 100%-osan elítélem. Szerintem baromi rossz nevelési módszer a fizikai erőszak! Nem félelemkeltéssel kell tanítani, hanem ésszel. Ki kell fejleszteni a gyerekekben a józan paraszti logikát, a tapasztalati világukra kell hatni. Nem könnyű feladat, de ha valaki gyereket vállal, akkor alap kellene, hogy legyen, hogy szívvel-lélekkel csinálja, és rengeteg türelem kell!
Összefoglalva: Én boldogan ellennék egy teljes mértékben verekedésmentes világban. :)
Bocsi, ha kusza lett...
Van olyan,hogy egy nő is megérdemli a pofont...
És a gyereknek se árt néha a seggére csapni.
de a gyereknek kell egy két kiadós pofon
egy baj van kedves szülők nem jönnek rá a kölköt akkor kell nevelni mikor szülés után hazaviszik, amikor mászik és pakolna már akkor is kell, a gyerek nem hülye mindent megért, ha ráhagyják baj lesz belőle
én is láttam már sok gyereket hogy beszél szülővel, az már el van késve, ennyi N
ez a gyengébbet nem bántunk úgy értsd hogy a nők általában genetikailag gyengébbek. tehát pl egy verekedésben hacsak nem képzettebb a nő, akkor a férfi nyer, mert erősebb az izomzata.
ez olyan mintha több hapi próbálna megverni egyet. az is igazságtalan.
de ha fizikailag erősebb a nő, akkor nyilván más a helyzet, csak az a ritkább eset.
gyereket meg.... menyi esélye van annak védekezni ellened?...nem éreznéd magad gyávának ha gyerekkel pofozkodsz?
a 23:59 egyetértek.
Ne haragudj, de ha ennyire gyengének érzed magad, miért nem kezdel el foglalkozni magaddal?
20F
Hát nem tudom engem is ver az asszony, szerintem mert mikor reggel felkelek fáj itt ott :)
Gyerekkel meg foglalkozni kell és nevelni.
a nőt meg csak nagyon nagyon indokolt esetben szabad megütni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!