Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek vezethet a gyerekeknél viselkedésbeli problémákhoz az apa hiánya? (Vagy a vele való problémák? )
Én azt figyeltem meg, hogy főleg fiúknál, azok akik az apjuktól nem kaptak megfelelő érzelmi tölteteket, kamasz vagy felnőttkorukban nagyon kicsapongó szexuális életre vágynak. És mintha néha harag vagy indulat is lenne a háttérben.
És talán a lányoknál is megjelenik, ha nem pont így, de valamilyen más formában az apa hiánya.
Mennyire megalapozott a feltételezésem? Ti mikkel találkoztatok?
Fura, mert mintha az apa szerep hibás vagy hiányos betöltése mélyebb és hosszan tartó károkat okoz a gyerek életében. Az anya szerep meg szintén nagyon fontos, de az inkább mintha a túléléshez kellene. Az apa meg egy ilyen érzelmi biztonságot jelentene.
Ti hogy látjátok?
Persze én sem azt mondtam, hogy csak a túléléshez kell. És nagyobb is a kötelék a gyerek és az anya között.
Belátom, hogy mind2 szerep fontos, csak mintha el lenne torzulva az átlag család képe.
Csak azt látom, hogy az apa szerepe már az átlag köztudatban is háttérbe szorított. Mintha csak annyi lenne a dolga, hogy eltartsa a családot és ennyi a feladata (persze ezt reggeltől estig "kell" csinálnia).
"Csak azt látom, hogy az apa szerepe már az átlag köztudatban is háttérbe szorított. Mintha csak annyi lenne a dolga, hogy eltartsa a családot és ennyi a feladata"
Már? Inkább régen volt ez így. Annak idején az apák körében nem volt divat a kiskorú gyerek nevelésével foglalkozni. Ma épp, hogy egyre inkább az kerül a köztudatban, hogy az apa is vállaljon részt a gyereknevelésben.
Az más kérdés, hogy ma annyit hajtanak az emberek, hogy egyáltalán megéljenek, és többnyire az apa gályázik többet, mert ő kap általában jobb munkát. Így nem tudják kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!