Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek vezethet a gyereke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek vezethet a gyerekeknél viselkedésbeli problémákhoz az apa hiánya? (Vagy a vele való problémák? )

Figyelt kérdés

Én azt figyeltem meg, hogy főleg fiúknál, azok akik az apjuktól nem kaptak megfelelő érzelmi tölteteket, kamasz vagy felnőttkorukban nagyon kicsapongó szexuális életre vágynak. És mintha néha harag vagy indulat is lenne a háttérben.

És talán a lányoknál is megjelenik, ha nem pont így, de valamilyen más formában az apa hiánya.

Mennyire megalapozott a feltételezésem? Ti mikkel találkoztatok?

Fura, mert mintha az apa szerep hibás vagy hiányos betöltése mélyebb és hosszan tartó károkat okoz a gyerek életében. Az anya szerep meg szintén nagyon fontos, de az inkább mintha a túléléshez kellene. Az apa meg egy ilyen érzelmi biztonságot jelentene.

Ti hogy látjátok?

2013. márc. 26. 23:29
1 2
 1/12 first blood ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül, de erre is biztos van valami pszichológiai elmélet, amiről jelen esetben nem tudok.
2013. márc. 26. 23:32
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Keress a gyerekednek egy apát, és akkor majd nem lesz ez a kérdésed.
2013. márc. 26. 23:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Én eddig az ilyeneket totál elvetettem ,de most elgondolkoztam rajta, és majdnem rávágtam, hogy igazad van, mert azt a kevéske kicsapongóbb ismerőseimet valóban elhagyta az apja, vagy nem foglalkozott vele, de aztán rájöttem, hogy van még olyan ismerősöm, akik nem kicsapongóak és apa nélkül nőttek fel. Szerintem ez nem feltétlen ezen múlik, bár biztosan sok ember életében meghatározó az egyik szülő hiánya.
2013. márc. 26. 23:35
 4/12 anonim ***** válasza:

Természetesen vezethet. De nem törvényszerű. Mint ahogy az sem, hogy ha még okoz is problémát, akkor pont úgy, ahogy írtad (kicsapongó szexuális élet...stb.).

Az emberi természet, lélek egy hatalmas rejtély, ahány ember, annyi féle, sőt, még egy személyen belül sincsenek minden téren sziklaszilárd törvényszerűségek, sok minden függhet az aktuális lelkiállapottól és az adott élethelyzettől is.

Szóval gyakorlatilag bármi lehet.

Találkoztam már több olyan fiúval is, akiknek bajuk volt apa téren, és mindegyiknél máshogy mutatkozott ez meg.

2013. márc. 26. 23:35
 5/12 anonim ***** válasza:

2! ez ma már nincs így, ha van gyereked, már csak hátránnyal indul az ember tárkeresés szempontjából

én csak azt tudom ami nálunk van, olyan hogy apaszerep? hát észre sem lehetett venni végre elköltözött, mert előtte sem foglalkozott a gyerekekkel, de mást sem csinált, így ez nem tűnt fel, persze nyilván hiányzik a lányoknak és fiúnak is, de ez van, persze biztosan látszik rajtuk, a legnagyobb lány annál semmit nem lehetett észrevenni,

anya? az mihez kell, legyen kaja, tiszta ruha, takarítás, másra ekkora gyerekeknél már nem kell

2013. márc. 26. 23:41
 6/12 A kérdező kommentje:

mekkora az az ekkora gyerek?

Amúgy egy szóval sem mondtam, hogy lenne gyerekem. És azt sem, hogy nő lennék. A családommal sincs probléma

2013. márc. 26. 23:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nem találtam összefüggést a szexuális magatartás és az apa érzelmi hiánya között. Megnéztem baráti, ismerősi körben.

Olyanról tudok, aki apa korabeli pasikkal barátkozott (férfi). Nála ez így jött ki.

2013. márc. 26. 23:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Egy hasonló kérdés, amiből szerintem sokmindenre választ kaphatsz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

2013. márc. 27. 00:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez szerintem csak attól függ, hogy a gyerek ezt ,hogy éli meg,és mekkora trauma számára ez. De ezt most bármire vonatkoztatni lehetne..Most ha egy nagyon egyszerű példát kellene mondanom, akkor pl. az egyik gyerek sírva megy haza mert karót kapott a suliban, a másik meg röhögve, hogy na becsúszott egy rossz jegy. Egyik jobban magára veszi, másik kevésbé és míg az egyik már délutánra elfelejtette, a másik még egy hétig azon mérgelődik. Engem speciel nem rázott meg,hogy apa nélkül nőttem fel,és az sem,hogy elváltak a szüleim ,nem vettem olyan nagy lelki traumának. Az sokkal inkább megmaradt bennem, ahogyan veszekedtek. Tesóm viszont nagyon apás volt, és felnőtt koráig végigkísérte, hogy nem volt ott mellette mindig az apja és ez megviselte. Ezt nem lehet így kiszámítani, hogy kit milyen mértékben fog ez befolyásolni, vagy , hogy egyáltalán mik lesznek azok a dolgok amire azt mondja, hogy ez nagy hatással volt az életére, mert mindenkinél más.
2013. márc. 27. 00:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Valamint szerintem hülyeség így látni a nemi szerepeket,hogy az anya csak a túléléshez kell.. Az anya ugyanúgy fontos szerep, és ugyan úgy kötődik hozzá a gyerek mint az apához ( valaki még jobban is,inkább anyás, de ez fordítva is előfordul,hogy valaki meg nagyon apás).Meg ha már ott tartunk,hogy nagy a gyerek és nincs szüksége anyára ( mert nem kell már rá mosni stb.) akkor az apára sem ennyi erővel. Nem azért szeretjük a szülőket mert "mint eszköz" szükségünk van rá..Persze kell támasz, és fontos is,de nem azért szereted a szülőt mert pénzt ad vagy ruhát vagy kaját.
2013. márc. 27. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!