Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén, miért lettünk ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Őszintén, miért lettünk ilyen bunkók?

Figyelt kérdés
Lehet, csak azért teszem fel a kérdést, mert most néztem meg a Forrest Gump c. filmet, és most igen elgondolkodós kedvemben vagyok... De akkor is nagyon érdekel, miért nem lehet udvariasnak lenni, tisztelni a másikat, nem megpróbálni szándékosan tönkrevágni a mások életét, ezzel magunknak örömet okozni. Miért nem vesszük figyelembe, milyen következményei lehetnek a durva szavainknak, tetteinknek?
2013. márc. 26. 23:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én se vagyok az, és velem se bunkó senki. Ha meg egyszer-egyszer mégis, akkor az az ő problémája, nem az enyém. Mások véleménye milyen hatással kellene, hogy legyen az én ÖN(!)becsülésemre ÖN(!)bizalmamra vagy életemre? Miért vágna tönkre bárkinek a pillanatnyi negatív véleménye, amit úgy formált meg, hogy egyáltalán nem ismer?
2013. márc. 27. 00:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek abban, hogy az emberek nem most váltak ilyenné, ez az emberi természet egy része is, a legjobb védekezés a támadás. Szeretjük a rossz kedvünket, a fusztrációnkat, vagy akár a saját rossz önbecsülésünket másokon levezetni, és ez tényleg elég szomorú.

De van még udvariasság a világon, csak a jó dolgokat általában természetesnek vesszük, nem arra emlékezünk, hogy milyen kedvesen mosolygott az eladólány, hanem milyen bunkón szólt be valaki a buszon.

Kérdező, neked pedig sok sikert kívánok a jó úton :)

2013. márc. 27. 02:13
 13/15 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg ilyen az emberi természet. Amíg valaki megkap mindent, boldog, úgy érzi,hogy tökéletes az élete, addig persze kedves, segítőkész, ellenkező esetben (mivel sajnos nem kaphatja meg mindenki azt,amit akar) jön a rosszindulat, hogy másnak se legyen jó. Én nem vagyok ilyen, de sok általad említett embert ismerek...
2013. márc. 27. 08:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy ilyen az emberi természet! Ez mind csak neveltetés kérdése. A mai világban sikk úgy nevelni, hogy a gyereknek mindent szabad. És valamiért a gyerek a családból hozza a mintát. Nem köszönnek a felnőtteknek, udvariatlanok, egyszerűen nem tanulnak empátiát, csak a csörtetés megy mindenhol. Ez ezeknek a közvetlen következménye.

Példa. A millenáris játszótere. Sok kicsi mászik sorba a csúszdára. ott állnak a lépcsőn és szeretnének lecsúszni.

Nem lehet, mert egy kislány mászik szemben fel a csúszdán. Felmászik és megfordul, lecsúszik. Leér, megfordul és újra mászik. Aki csúszik az majdnem leesik miatta. Szólok neki, hogy kislány, menj te is a lépcsőhöz és akkor szépen te is le tudsz csúszni. Az apuka felháborodva magából kikelve üvölti, hogy én ne akarjam a kislányát nevelni. Ő tudja, hogy neki mi a jó. Csak nem képzelem, hogy az ő gyereke alárendelt szerepet tanuljon. Ő főnök lesz az életben.

A reakció erre az volt, hogy a sok szülő elengedte a fiú gyerekeket, hogy akkor csúszkáljanak ahogy tudnak. A gyerekek pedig szinte letarolták a kislányt a csúszdáról. Az apuka természetesen rendet akart vágni köztük, mire egy másik ilyen szekrény apuka megfogta a karját és valamit a fülébe mormolt, mire fogta a kislánya kezét és eloldalgott vele.

Már itt tanulják a kicsik, hogy az erő az mi számít és nem az értelem. Az, hogy a gimisek a villamoson, buszon terpeszkednek a széken, és az idős néni, bácsi alig bír kapaszkodni az nem érdekes. Minek utazgatnak, ha nem bírják. Az, hogy a szomszéd bácsi minden nap 5 órakor kel, hogy elmenjen a lányához, hogy a kis unokát elvigye a suliba, az csak felesleges utazásnak veszik néhányan, és már felvetődött az is, hogy csúcsidőben le kellene tiltani a nyugdíjasokat a járművekről. Hát ezek, és a hasonlók miatt van ez így, ahogy gondolod.

2013. márc. 27. 09:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok az. Sőt nem is szeretem az olyan embereket akik a problémáikkal traktálják a másikat állandóan.
2013. márc. 27. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!