Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az önbizalomhiányom kezdi rontani a párkapcsolatom, hogy segítsek a problémán, mit csináljak?
Barátom nagyon szeret és mellettem van, bátorít, de mindig butának, csúnyának, bénának érzem magam.. (Kiskoromban sokszor beszólogattak, és a szüleimnek se volt elég jó semmi) És hát, ő nagyon szeret engem, de elhiszem hogy kezd neki rosszul esni és idegesíti.. Mindent megtesz értem, de nem sokat javul az önbizalmam...
Mit tegyek, hogy ez ne tegye tönkre a kapcsolatunkat? Van valami önbizalomnövelő "gyógymód"? :D
(19 éves lány)
Régebben én is ilyen voltam, az előző barátom mellett, pedig nála jobb párt ilyen téren el se lehetett volna képzelni... de hiába.
Ő hiába tesz bármit, nemfog tudni mélyebben segíteni, max kis időre, ez olyan dolog, amiért neked kell tenned valamit.
Mi az oka az önbizalomhiányodnak?
Mit nem szeretsz magadon konkrétan?
Miért érzed magad csúnyának?
Miért gondolod, hogy buta vagy és béna?
Tudsz ezekre konkrétan válaszolni? Ha igen, akkor szép fokozatosan kezd megoldani ezeket a dolgokat...
És mindenben az legyen a cél, ami számodra fontos, azt ne nézd, hogy másoknak vajon az mennyire felel meg. Hidd el ez csak üres dumának tűnik, de mióta én így állok hozzá, abszolút kiegyensúlyozott vagyok és semmi baja az önbizalmamnak. :)
21L
kezdj el változtatni, mert később ez gond lesz, ha valami nem sikerül, sajnos ez mindig is jelentkezni fog
sajnos az a legnagyobb gond, hogy a szüleid is ilyenek, na ezért mondom, mert én pont így voltam, pedig egyedüli gyerek vagyok
kezdjél sportolni, meg olyat csinálni, amit eddig nem segíteni fog hidd el, próbálj kicsit optimistán nézni előre N
egészségesen kajálok (jó, néha egy-egy hambi lecsúszik, meg csoki, de sok zöldséget, és főleg fehér husit eszek..) 55 kiló vagyok, 170 centi, nem vagyok dagadt szerintem, bár az alakommal nem teljesen vagyok megelégedve (kis mell, széles csípő, ezeken nem tudok változtatni)... zöld szem, átlag arc, hosszú hullámos barna haj... fogaim meg keszekuszák xd szóval teljesen átlagosan nézek ki, olyan semmilyen vagyok..
Igyekszem csinosan öltözni. 4-es átlagom van (barátom kitűnő, hozzá képest ez rossz xDDD )
vannak jó időszakaim, mikor minden oké, de aztán meg "összeomlok" a legkisebb dologtól... és olyankor folyton arra gondolok, hogy barátomnak lehetne szebb/szexibb/okosabb barátnője.. ez meg neki rosszul esik, és meg is értem... :/
Hát igazából máris cáfolod magad ezzel a válasszal számomra, mivel próbálod dicsérni magad minden téren. Persze ez nem baj, ez a normális hozzáállás, de ha le akarod győzni a problémádat, akkor bizony be kell ismerned és szembenézni vele... valami oka csak van, amivel nem vagy elégedett, na és ezen a téren kell összeszedni magad és mindent bevetni, más megoldás nincs. Tenned kell valamit, ha változást akarsz, ezt jegyezd meg.
Vagy csak szimplán féltékenység van a háttérben, talán van olyan lány, akiről úgy gondolod, hogy érdekli a párodat rajtad kívül... (nem tudom, csak találgatok), és innen jön ez az érzés, ha erről van szó, akkor ezt beszéljétek át...
Na meg alapból: legyenek céljaid, és ezekért a végsőkért küzdj! Picit nekem az jön le, mintha csak úgy élnéd az életed, gondolom eléggé hétköznapinak érzed magadat és a napjaidat is, ezen változtatni kell. Gondold át miket szeretnél csinálni, legyen normális hobbid, ami esetleg kreativitást igényel, kimozdulást...
Az meg, hogy milyen jegyeid vannak a suliban, igazából tök mindegy, tudd, hogy mivel szeretnél foglalkozni, és arra koncentrálj, azért tanulj, és ha ilyen határozottan kitűzöd ezt magad elé, akkor nem fogod butának érezni magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!