Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiúk! Miért akartok csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk! Miért akartok csak alkalmi kapcsolatot?

Figyelt kérdés
azok a fiúk is szoktak keresni alkalmi kapcsolatot akiknek barátnőjük van?
2013. jan. 31. 13:55
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

lány vagyok.

de akkor is gusztustalannak tartom a megcsalást.szerintem előbb hagyja el a lányt és csak utána keressen alkalmit.belegondolhatnátok néha abba,hogy ez nekünk hogy esik.

2013. jan. 31. 15:45
 22/28 A kérdező kommentje:
de hiszem,hogy vannak olyan fiúk akiknek ez meg sem fordulna a fejében,hogy megcsalják a barátnőjüket
2013. jan. 31. 15:51
 23/28 anonim ***** válasza:

Mert nem fér bele az életembe jelenleg egy komoly kapcsolat, kicseszni meg senkivel sem akarok azzal, hogy együtt vagyunk, de nem foglalkozom vele eleget.

Másrészt meg tapasztalatokat gyűjtök (önismeret, emberismeret stb.), hogy később pontosan tudjam, milyen típusú és tulajdonságú nőkkel találom meg legjobban a közös hangot.

Plusz, ha már kipróbáltam rengeteg dolgot az életben, akkor nyugodtabban megyek bele egy komoly kapcsolatba (vagy házasságba) és eszembe se fog jutni a félrelépés. A szakításra és válásra is kisebb az esély, ha pontosan azzal nővel vagyok együtt, akire vágytam (nekem 100 pontban van leírva, hogy számomra mik az ideális nő tulajdonságai, és ez a lista folyamatosan bővül).

2013. jan. 31. 16:01
 24/28 anonim ***** válasza:
Utolsóé korrekt, szép magyarázat. Rengeteg huszonéves lánytól is hasonlókat hallok!
2013. jan. 31. 16:02
 25/28 anonim ***** válasza:
Evolúciós szempontból a férfiak természetüktől fogva poligámok, hisz az a szaporodási stratégiájuk, hogy annyi egészséges utódot hozzanak létre, amennyi csak lehetséges, ezért is fontos számukra a nők hűsége, akik felnevelik az utódjaikat. Ugyanakkor evolúciósan a nők is programozottak a hűtlenségre, hisz életképes utódokat csak jó géneket hordozó apától hozhatnak a világra. Mindkét nem a biológiai előjogát akarja érvényesíteni a fajfenntartás miatt. Az elmúlt években a DRD4 nevű "hűtlenség" gén, illetve az AVPR1A nevű "válási" gén gyakran került az újságok címlapjára, de Garcia szerint nem szabad elfelejteni, hogy genetikai felépítésünktől függetlenül botlásainkért előbb-utóbb vállalni kell a felelősséget. Az emberi érzések olyanok, hogy ezekkel a genotípusokkal sem válik mindenki hűtlenné, sőt sokakra egyáltalán nem jellemzőek ezek a genetikai variációk, mégis kedvelik az egyéjszakás kalandokat. A romantikus szerelem iránti vágy azonban nemcsak a kultúránk része, hanem biológiai érdekünk is. Garcia a kutatásai során 100 különböző társadalomban vizsgálta a hűtlenséget, és arra a következtetésre jutott, hogy a megcsalás a legpusztítóbb dolog egy párkapcsolatban, ami sok esetben teljes elhidegüléshez és váláshoz vezet. Ez az érintett felek számára nemcsak bevételkiesést jelent, hanem növeli a testi-lelki betegségek kialakulásának kockázatát, és negatív hatással lehet életük minden területére. A szociális monogámia tehát nem csak az utódgondozás szempontjából fontos, hisz a közös vagyon átörökítése javítja a következő generáció túlélési esélyeit és az ember szaporodási sikerét.
2013. febr. 1. 13:29
 26/28 anonim ***** válasza:

Értelek, de mit akarsz tőlem?

Biológus vagyok.

Kíváncsivá tettél, nem tudom, mivel foglalkozol, de vajon te rájössz-e miért genetikai érdeke a nőnemnek a poligámia ellen fellépni és a diverzitás felé eltolni a szaporodási stratégiát?

Vitát nem nyitok erről. Amit írtam, bizonyos értelemben nagyon igaz.

2013. febr. 1. 13:31
 27/28 anonim ***** válasza:

Felteszem máshogyan is, hogy segítsek:

"Ugyanakkor evolúciósan a nők is programozottak a hűtlenségre, hisz életképes utódokat csak jó géneket hordozó apától hozhatnak a világra."

Ez nem ennyire egyszerű, mert a férfiak többsége képes életképes utódot nemzeni- többek között erről is gondoskodik a hímivarsejtek közötti verseny és túltermelődés.

Viszont miért egyértelműen káros, ha több nőnek is kevés létszámú, "legjobb géneket" hordozó férfitől születik utóda?

És itt nem csak faj, populáció, hanem egyed, gén szempontjából értem.

Talán ismered Dawkins génelméletét.

Ő is elhibázott valamit.

A "jó" gének egyébként két dologtól függnek: mennyire segítik a túlélést és szaporodást?

Tehát a dolog oda-vissza hat.

2013. febr. 1. 13:34
 28/28 anonim ***** válasza:
Tehát a "jobb" attól is függ (sőt!) mennyire segíti az adott férfivel való szaporodás a nő génjeinek sikeres elterjedését a következő generációkban.
2013. febr. 1. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!