Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerekvállalás. Miért szerencsétlenkednek a fiatalok?
Minek gondoljon a jövőre?
Úgy se lesz nekik..nekem se -.- kiélik az életüket aztán mi lesz mások se tudják.
azt gondolják, velük ez úgysem történhet meg. illetve a tudás hiánya miatt, nem tudják, hogy minek mi a következménye, hogy mennyire könnyen eshetnek teherbe. a környezetük nagy hatással van rájuk, sok helyről hallaják, hogy bizonyos emberek évek óta megszakítással "védekeznek" például, és mégsem lett baj. persze azt nem veszik figyelembe, hogy valószínűleg azért, mert az a pár meddő esetleg, csak nem tudnak róla.
a biológia órákon korábban kéne tanítani a szaporodás témakört, és esetleg erről az oldalról is lehetne kérdéseket felolvasni, dolgozatban szerepelhetnének ilyen kérdések. talán lenne valami hatása.
esetleg támogathatnák a védekezési módszereket, mert véleményem szerint sokan attól riadnak vissza, és bízzák magukat a szerencsére.
a családnak is nagy hatása van, nálunk például nem feltétlenül beszélünk ilyen dolgokról sokat, de megkapjuk a megfelelő "oktatást", ha kérdésünk van feltehetjük.
A nem várt, "véletlenül" összejött gyerekeknél általában egy szülő marad, főleg ha fiatalok.
Ritka az a pasi aki együtt marad a lánnyal.
De valóban én is azt mondom h az én koromban a szüleink is mások voltak, máshogy neveltek.
27/f
16:35
az a baj, hogy érint, ha nem téged akkor a te gyerekeidet. mert ezek a "véletlen-csemeték" felnőnek, és milyen emberek leszenek belőlük...
1. Neveltetés is (Sajnos mindkét szülőnek dolgoznia kell, nem tud rendesen a gyerekre figyelni)
2. A mai közösségek (elzüllöttek, elfajultak. Egy társaság beleviszi a rosszba azokat is akik nem akarják, mert mondjuk kényszerítik, fenyegetik. Ez persze történhet saját akaratából is)
3. Nem érzik a dolgok súlyát. Nem tudják, mennyire nagy felelősség az, ha valaki nemi életet él. Csak egy egyszerű "játéknak" tekintenek rá)
4. A buli, pia, drog és egyéb hasonló dolgok. Nem tudják felmérni a helyzetüket. Nincsenek kilátásai a jövőre. Élnek a mának. Jól szórakoznak, nem szeretnének kilépni ebből a közegből, ezért egyik egyéjszakás "kapcsolatból" a másikba lépnek.
18/L
Engem is zavar ez a téma, de sajnos nem lehet ellene semmit tenni.
A mai fiatalok... nem is tudom, mi lenne a megfelelő kifejezés. Nagyon nem szeretem a viselkedésüket.
Most leszek 19 éves, de nekem vannak kilátásaim a jövőre nézve.
Idén fejezem be a sulit, aztán jön az eljegyzés, majd a lagzi és a baba. De a baba előtt még 1-2 éves képzésen részt veszek/ vagy a rokonokhoz megyünk szerencsét próbálni külföldre (ebben benne van a nyelvtanulás, legalábbis felfrissítés és a munka)
Már 4. éve boldog párkapcsolatban élek. Fiatal voltam mikor megismerkedtünk. A mi kapcsolatunk nem úgy indult, mint a korombelieknek. Nálunk rendesen a régi filing volt. Személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy így történt és, hogy ilyen párom van.
Nekünk szerencsére nincs bajunk az anyagiakkal, de én még így is sokallom az árakat.
Az a baj, hogy ebben az országban nem lehet számítani csökkentésre, főleg nem fogamzásgátlók ingyenessé tételére :/ Természetesen nagyon jó ötlet.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!