Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás. Miért szerencs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerekvállalás. Miért szerencsétlenkednek a fiatalok?

Figyelt kérdés
Nagyon sok olyan kérdést láttam a napokban, hogy 15-18, vagy több éves lányok teherbe estek a nem megfelelő védekezés, vagy egyéb dolgok miatt. Ennyire nem törődnek az emberek a jövőjükkel? Szerintetek mivel lehetne elkerülni azt, hogy kényszerből sok fiatal lány vállaljon gyereket, úgy, hogy ne kerüljön sor abortuszra. Hogyan lehetne az embereknek több felelőssége?

2013. jan. 22. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Neveltetés kérdése.
2013. jan. 22. 16:25
 2/12 anonim ***** válasza:

Minek gondoljon a jövőre?

Úgy se lesz nekik..nekem se -.- kiélik az életüket aztán mi lesz mások se tudják.

2013. jan. 22. 16:25
 3/12 anonim ***** válasza:

azt gondolják, velük ez úgysem történhet meg. illetve a tudás hiánya miatt, nem tudják, hogy minek mi a következménye, hogy mennyire könnyen eshetnek teherbe. a környezetük nagy hatással van rájuk, sok helyről hallaják, hogy bizonyos emberek évek óta megszakítással "védekeznek" például, és mégsem lett baj. persze azt nem veszik figyelembe, hogy valószínűleg azért, mert az a pár meddő esetleg, csak nem tudnak róla.

a biológia órákon korábban kéne tanítani a szaporodás témakört, és esetleg erről az oldalról is lehetne kérdéseket felolvasni, dolgozatban szerepelhetnének ilyen kérdések. talán lenne valami hatása.

esetleg támogathatnák a védekezési módszereket, mert véleményem szerint sokan attól riadnak vissza, és bízzák magukat a szerencsére.

a családnak is nagy hatása van, nálunk például nem feltétlenül beszélünk ilyen dolgokról sokat, de megkapjuk a megfelelő "oktatást", ha kérdésünk van feltehetjük.

2013. jan. 22. 16:30
 4/12 anonim ***** válasza:

A nem várt, "véletlenül" összejött gyerekeknél általában egy szülő marad, főleg ha fiatalok.

Ritka az a pasi aki együtt marad a lánnyal.

De valóban én is azt mondom h az én koromban a szüleink is mások voltak, máshogy neveltek.

27/f

2013. jan. 22. 16:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem kellene ész nélkül b.szni és nem esik teherbe.Meg védekezni sem ártana.Nagyon okosnak hiszik magukat,de meg is érdemli,h ilyen fiatalon teherbe esik.Az ő nyomoruk engem nem érint.
2013. jan. 22. 16:35
 6/12 anonim ***** válasza:
El kéne köttetniük magukat, akkor tuti nem esnek teherbe, és abortuszra se kell menni, tökéletes megoldás. + így is sok a munkanélküli az országban, ne szaporítsuk már
2013. jan. 22. 16:35
 7/12 anonim ***** válasza:

16:35

az a baj, hogy érint, ha nem téged akkor a te gyerekeidet. mert ezek a "véletlen-csemeték" felnőnek, és milyen emberek leszenek belőlük...

2013. jan. 22. 16:38
 8/12 anonim ***** válasza:

1. Neveltetés is (Sajnos mindkét szülőnek dolgoznia kell, nem tud rendesen a gyerekre figyelni)

2. A mai közösségek (elzüllöttek, elfajultak. Egy társaság beleviszi a rosszba azokat is akik nem akarják, mert mondjuk kényszerítik, fenyegetik. Ez persze történhet saját akaratából is)

3. Nem érzik a dolgok súlyát. Nem tudják, mennyire nagy felelősség az, ha valaki nemi életet él. Csak egy egyszerű "játéknak" tekintenek rá)

4. A buli, pia, drog és egyéb hasonló dolgok. Nem tudják felmérni a helyzetüket. Nincsenek kilátásai a jövőre. Élnek a mának. Jól szórakoznak, nem szeretnének kilépni ebből a közegből, ezért egyik egyéjszakás "kapcsolatból" a másikba lépnek.

18/L

Engem is zavar ez a téma, de sajnos nem lehet ellene semmit tenni.

A mai fiatalok... nem is tudom, mi lenne a megfelelő kifejezés. Nagyon nem szeretem a viselkedésüket.

Most leszek 19 éves, de nekem vannak kilátásaim a jövőre nézve.

Idén fejezem be a sulit, aztán jön az eljegyzés, majd a lagzi és a baba. De a baba előtt még 1-2 éves képzésen részt veszek/ vagy a rokonokhoz megyünk szerencsét próbálni külföldre (ebben benne van a nyelvtanulás, legalábbis felfrissítés és a munka)

Már 4. éve boldog párkapcsolatban élek. Fiatal voltam mikor megismerkedtünk. A mi kapcsolatunk nem úgy indult, mint a korombelieknek. Nálunk rendesen a régi filing volt. Személy szerint nagyon büszke vagyok rá, hogy így történt és, hogy ilyen párom van.

2013. jan. 22. 16:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem lenne jó ötlet csökkenteni a fogamzásgótló szerek, óvszerek árát? Én nagyon drágának találom őket. Szerintem pont a szegényebb fiatalok veszik meg kevésbé ezeket az áruk miatt (nem csak ők, de biztos van ilyen is). Esetleg a fogamzásgátló tabletta ingyenessé tétele? Az esemény utáni, 72 órás tabletta árának csökkentése mondjuk 1000 forintra. Gondolok én ilyen lépésekre.
2013. jan. 22. 16:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekünk szerencsére nincs bajunk az anyagiakkal, de én még így is sokallom az árakat.

Az a baj, hogy ebben az országban nem lehet számítani csökkentésre, főleg nem fogamzásgátlók ingyenessé tételére :/ Természetesen nagyon jó ötlet.

18/L

2013. jan. 22. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!