Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan álljátok meg?
Sziasztok! Azokhoz intézném a kérdésem, akik katolikus vallásúak és tisztában vannak azzal, hogy az önkielégítés bűnnek számít. Az érdekelne, hogy ti hogy bírjátok megállni, hogy ne önkielégítsetek? Legutóbb sikerült 1 hónapig kibírni, de aztán megint jött a vágy...
Nem kellenek az olyan kommentek, mint "nem is bűn", "te idióta vagy", "a vallás egy nagy baromság" és hasonló nem a kérdésemre választ adó kommentek.
Köszi előre is!
igaz hogy nem vagyok vallásos, de a biblia hol említi hogy ez bűn?
egyébként meg a válasz minden kérdésre bennünk van. ha kitartó vagy és kibírod, akkor is felszínre fognak törni az ösztöneid, szerintem ez olyan mintha az élvezetet okozó ételekről szeretnél lemondani. ha ezt nem így látod és van kitartásod, akkor csináld.
szerintem azt is érdemes megfontolni, hogyha el tudod fojtani az ilyesféle vágyaidat, akkor fent áll annak a veszélye hogy a szex iránti vágyad miatt minél hamarabb meg akarsz majd házasodni, és a nem megfelelő embert választod házastársul.
ha úgy gondolod hogy ez a lehetőség nem áll fent, akkor kitartást, nem lesz egyszerű!
minden fejben dől el!
Ha erős vagy ,akkor megy. Ha gyenge... akkor elcsábulsz.
Nekem van iszlám vallású ismerősöm.
Ő úgy fogja fel, hogy éjszaka van, Allah már alszik... most már lehet alkoholizálni meg egyéb dolgokat csinálni, amiket a vallása tiltana...
19 éves vagyok, és nincs barátnőm. mellesleg azért megjegyzem, hogy a katolikus vallásban a házasság előtti szex is paráznaságnak számít..
köszönöm az eddigi válaszaitokat! :)
sokféle oka lehet az önkielégítésnek, amit magadtól nem is tudhatsz. szép is lenne ha fejben dőlne el a dolog! az önkielégítés oka lehet pl. szeretethiány, szülők általi elutasítottság, stb. ezt az okot pl. úgy tudod kiiktatni, ha a szeretethiány ellen elfogadod Jézus szeretetét, aki annyira szeretett, hogy a kereszten szenvedett érted és az életét odaadta érted. ha valaki igazán szeret téged, akkor Ő!
De az egyéb okot is Ő tudja elvenni az életedből, de ehhez oda kell, h szánd az életed Neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!