Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Emlékszem az első születésnapo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Emlékszem az első születésnapomra. Gáz?

Figyelt kérdés

Az ember általában 3 éves korától képes az emlékezésre én viszont tisztán emlékszem az első születésnapomra meg még néhány foszlányra az 2. életévem elejéből. Olyan dolgokra emlékszem, amikröl senki sem mesélt nekem (pl olyan butorok, amiket lecseréltek anyámék 3 éves koromig, stb)

félek, hogy ez ilyen autista vonás. Amikor elmseéltem annakidején a biologiatanárnak, akkor kinevetett.

2012. okt. 13. 13:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem gáz. Érdekes inkább, de nincs ebben szerintem semmi nevetséges... Van ilyen.
2012. okt. 13. 13:43
 2/14 anonim ***** válasza:
Én is emlékszem valamire, ami körülbelül 7 hónapos koromban történt. Ijesztő.
2012. okt. 13. 13:51
 3/14 A kérdező kommentje:

de én konkrétan olyanra emlékszem, hogy még nem is tudtam járni, csak mászni, és anyám felvett az ölébe. Meg emlékszem a régi butorokra, meg akkor tök máshogy volt berendezve a lakás, stb...

és had kérdezzem már meg, hogy te normális lettél ahogy felnőttél? Mert nekem gondjaim voltak mindig is a szociális kapcsolatokkal meg voltak kis gyökér elfoglaltságaim, mint az autistáknak.

2012. okt. 13. 13:53
 4/14 anonim ***** válasza:
Ismerek mást is, aki állítja, hogy nagyon korai időszakokból maradtak emlékei és nem autista. Ne aggódj.
2012. okt. 13. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Nézd, az emberek többségének vannak bizonyos autisztikus vonásai, én is tudnék magamból felsorolni vagy tízet - de nem vagyok rajta a spektrumon, ez teljesen biztos.

Egyébként emlékeink minden korszakból vannak, csak nem tudatos szinten. Nekem egyszer sikerült egy bizonyos technikával magzati élményt felidézni. (Utólag édesanyám mindent igazolt, hogy pontosan úgy volt, ahogy felidéztem.)

Szóval ha nincs mellette még 50 egyéb autisztikus vonásod, akkor semmi gond. :)

2012. okt. 13. 13:54
 6/14 anonim ***** válasza:

De durva! :O

Én nem emlékszek. De miért ebben a kategóriában van a kérdés? : D

2012. okt. 13. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:

"te normális lettél ahogy felnőttél" - nos, az autizmus spektrum zavar nem felnőttkorra alakul ki. Aki auti, az már kisgyermekként is az, sőt, jellemzően 4-5 éves kor között csúcsosodnak ki a tünetek, amelyek egy része felnőtt korra eltűnik.

Egyébként az autisták is normálisak, csak másképp! ;)

2012. okt. 13. 13:55
 8/14 A kérdező kommentje:

az autisták nem normálisak.

oké, hogy kognitiv képességeik kimagaslóak, de hát basszus, unatkozna is az agyuk, mivel mozogni meg beszélni gyakran nem is tudnak rendesen, sőt emberek közt viselkedni, hát johogy lefoglalja valamivel magát az agyuk. És ha ez 10.000 zongoradarab memorizálását jelenti, hát akkor azt:D

2012. okt. 13. 14:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát te se láttál még autistát...

Nekem a családomban is van egy, és semmi gondja a beszéddel (sőt, megirigyelnéd a beszédkészségét), vannak barátai is. Nagyon is normális.

Az autizmus spektrum zavar, és nagyon nagy végletek vannak a spektrumon belül! Igen, van, aki önállásásra képtelen, nem beszél, stb, de vannak egyetemi professzorok is.

2012. okt. 13. 14:03
 10/14 A kérdező kommentje:
igen, vannak. De pl a legjobban müködö autistának is kb könyvböl kell megtanulnia a viselkedést és analitikusan csinálni azt, ami az egészséges embernek zsigerből jön
2012. okt. 13. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!