Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert van az h a mai vilagba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miert van az h a mai vilagba a szulok nem vilagositjak fel a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Manapsag 1atalan nem vilagositjak fel a felnotek a gyerekeket es epp ezert csinalnak anyi marhasagot mert csak tiltjak oket de nemagyarazak el es mien a gyerek meg az ember amit nemszabad azt anal joban akarjak.De ha elenne magyarazva othon vagy a suliban rendesen mingyart nemlene anyi cigizo,alkoholistakezdemeny,kurvulas,tiniterheseg stb(gyerek) valaszokat varom:) ja es az en szuleim mindig is nyiltan tudtak velem iesmirol beszelni (vagyis inkab az anyukam mivel lany vagyok)

2012. okt. 1. 12:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hat igen terheseg es nemibetegsegek + rengeteg arvahazba dugott gyerek akiknek borzaszto lesz a gyerekoruk
2012. okt. 1. 12:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a mai világ kitételt nem értem, nehezen tudom pl elképzelni, ahogy nagymamám édesanyámnak beszélget ezekről a dolgokról.

A szülők prűd világban nőttek fel, még a filmek erotikus tartalma elől is elzavarják gyereket, mert nekik kínos, így inkább halogatják, pedig tudják, hogy kellene. Közben meg hangosan beszélnek a gyerek előtt a mai fiatalokról, nyilván nem fognak a gyerekek odamenni, hogy bizony ők is mai fiatalok és kéne némi útmutatás, hogyan is csinálják 15-16 évesen, amit 18 éves kor alatt anyu szerint nem szabad.

Csakhogy annyira hirtelen és átmenet nélkül jön a váltás a kölyköknél, hogy mire észbe kap, a gyerek esetleg már több mindent próbált ki, mint a szülő egész életében. Egyszerűen más a tempó, mert azt gondolja, hogy majd jön egy kis diákszerelem, mint ahogy náluk volt. Aztán amikor már hónapok óta udvarolgat a srác a kislánynak pl, akkor majd leülnek vele elbeszélgetni. A hiba ott van, hogy a gyerekek már addigra réges régen teszik a dolgukat.

2012. okt. 1. 15:37
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagymamaink idejeben eleg volt a hazasag elonapjan erol beszelni viszont mostmar 10 evesen is lasan keso lesz.
2012. okt. 2. 12:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond, hogy a szuloket sem vilagositottak fel az o szuleik. Szerintem az is sokat szamit, hogy sok a nem kivant terhesseg. Sok no szult gyereket, amikor meg nem szeretett volna, es nem allt ra meg keszen. A fogamzasgatlast is fejleszteni kene. A szuloket sem lehet ezert hibaztatni, hiszen sok esetben ok is tudatlanok, es ezert ezt adjak tovabb. Ugyertem, ez a vilag maga gaz bizonyos szempontbol.
2012. okt. 2. 13:07
 15/19 A kérdező kommentje:
Hat igen a vilag egyre sz@rabb de sajnos ezelen nemigazan tudonk mit tenni.
2012. okt. 2. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tehetsz ellene, hogy te majd felvilagositod a gyerekeidet, es torodsz veluk.
2012. okt. 2. 13:23
 17/19 A kérdező kommentje:
Ez a szandekom csak elob meg ferjhez kel menem es egkel teremtsem a hateret h rendesen feltudjam majd nevelni es mindent megtudjak neki adni.
2012. okt. 2. 13:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

"Hat igen a vilag egyre sz@rabb de sajnos ezelen nemigazan tudonk mit tenni."

Én ezzel nem értek egyet. A világ átalakul, a vasfüggönyön innen meg ez sokkal váratlanabbul és hirtelenebbül megy végbe. Én is agyf*szt kapok a mostani tiniktől, de vicces azt gondolni, hogy maguktól ilyenek; melyikünknek is volt önálló döntése 12-14 évesen? Nekem is k*rva sok bajom van a mai világgal, de a bajoknak általában pont azok az emberek az okozói, akik a legjobban szidják a rendszert.

A korábbi időkben egy asszonynak szó nélkül tűrnie kellett, ha a férje teszem azt, elkártyázza a házat, ha elvált, nagyobb sz*rházinak könyvelték el, mint a ház urát. Ellenben a lehetőségük sem volt megválasztani a férjet, mert ha a húszas éveinek hajnalán nem vette el senki, akkor rajta röhögött mindenki. Erre épp az a korosztály rinyál, hogy feléjük még nem volt annyi válás. Hát tényleg nem. A saját párom nagymamájából bukott ki, amit majd' 50 évig elhallgatott, azaz, hogy mennyire hülye volt fiatalon és mennyire megbánta, hogy a férjét választotta. Közel ÖTVEN évet kellett így leélnie, mert válni nem lehetett.

A szüleimet, ha meglátták gimis korukban kézen fogva járkálni a párjukkal a tanárok (iskolaidőn és az iskolán kívül), abból az iskolában fegyelmi eljárás lett. A házasság előtti szex még akkoriban is kényes téma volt, így sokan meg is várták a házasságot. Ha nem volt jó, akkor meg nem volt választás, de megbeszélni sem nagyon lehetett, bele sem merek gondolni, hány jóságos háziasszony élte le az életét orgazmus nélkül és nem is volt senki, akit megkérdezhetett volna. Még a kilencvenes években is menő volt faluhelyen k*rvának hívni azt, aki szeretetből orális örömöket okozott a férje (és ezért épp a férj volt képes megundorodni az asszonytól).

A mai világban ebből már semmi sem kötelező és mégis szidjuk! A mai világgal annyi a furcsaság, hogy most mindent szabad, és ezt nem tudják kezelni az emberek. Társadalmi nevelés pedig mindig is a büntetésre alapuló szabályokon alapult, ami azt eredményezi, hogy az emberek azt teszik, amit SZABAD és amit KELL, nem azt, amit ŐK jónak látnak. Több ezer év arról szólt, hogy az olyan állati ösztönöket, mint a szexualitás, vallási dogmákkal szabályozzák. Azaz akkoriban a 13 évesek nem azért nem dugtak, mert ők korainak tartották, hanem mert féltek, hogy megbünteti őket egy hatalom, ami elől nem lehet elbújni, de legalábbis kiközösítik őket, ha kiderül.

Mostanra ezek az egységes szabályok apránként hatályukat vesztik, így az emberek hirtelen nagyon különböző elveket kezdtek követni. Eddig a fehér birkák között akadt néhány fekete, most viszont tarka kakaduk lettünk, és mindenki szidja a másik színezetét. A mai világ nem rosszabb (inkább jobb) az eddigieknél, de sokkal bonyolultabb élni benne, mert SEMMI sem egyértelmű, régen meg minden az volt. Kiskorodtól egyértelmű volt, mit kell tenned, most viszont ha mindent jól csinálsz is, akkor is tönkre mehetsz, és a szarból is palotát lehet építeni (mai napig verem a falba, hogy nem én csináltam meg iPhone-ra a fingós alkalmazást, mert ebből is milliomos lett valaki).

Egészen idáig nem voltunk képesek a saját szexualitásunkat megtanulni kezelni, és ennek ez az egyetlen módja. Lehet a mai világot pokolnak nevezni, de engem a társadalom inkább egy idáig pincében nevelt, most pedig hirtelen kiengedett kisgyerekre emlékeztet. A kisgyerek is úgy tanul meg mozogni, hogy közben összetöri magát sokszor. Ha a gyereket nem engedik ki a szabadba futni, akkor nem fogja megtanulni, márpedig az emberi szexualitás pincébe volt zárba az emberi történelem leghosszabb szakaszára, és most ez a gyerek kikerült a napfényre és mindennek nekimegy, ami szembejön.

Belegondoltatok már, hogy mindenki fújol a tinikre, hogy tizenévesen élnek szexuális életet, de nem ad senki sem magyarázatot arra, hogy ez miért rossz? Csak az olyan frázisok jönnek, hogy "én ennyi idősen csak babáztam" és hasonlók, mert egyszerűen csak úgy lettünk nevelve, hogy nem szabad, és SOHA nem kérdeztük meg, miért! Én nem r1bancozok le egyetlen tinit sem, ha lefekszik valakivel, mégis el tudom mondani, miért nem jó ez neki, mert bizony ő maga az, akinek ez ártani fog, nem nekünk.

Na mindegy, nagyon elharapódzott ez már részemről - bocsássatok meg érte -, és még rohadt sokat tudnék pofázni ezzel kapcsolatban, de ez a mai világ (a válságot leszámítva) szerintem egy sokkal élhetőbb, mint a korábbiak, csak lássa át, akinek hat anyja van... Tele van szarságokkal, szörnyű dolgokkal, idiótákkal, problémákkal, de ennek ellenére sokkal biztonságosabb, kényelmesebb a korábbiaknál, csak már annyira elkényesedtünk, hogy fel sem fogjuk.

2012. okt. 2. 14:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Mar elnezest en is 1 mostani tini vagyok.De nemvagyok beszari ep ezert mindig megkerdeztem a szuleimet vagy ha oket nemtudtam akor az internetet ha valami erdekelt es ez nagyon sokmindenkibol hianyzik ep azert irtam ki ezt a kerdest h az ere tevedo tinik kicsit felkapjak a fejuket ismerek nem 1 tizenket tizenharom evest aki mar eli a nemi eletet es nagyonmegbanta vanak olyan ismeroseim akik meg csak 15 evesek es van 2 gyereke pedig meg nagyon nemalt keszen az anyasagra es tonkrevagta az eletet.Az bisztos h a valas es ezek nagyon hasznosak mivel mar nincs elnyomva senki es ep ezert kelene beszelni a szuloknek a gyerekeikel es elmagyarazni nekik h ez csak nekik art es nem tiltani toluk.
2012. okt. 2. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!