Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az, hogy ha ránézünk valakire aki tetszik akkor kitágul a pupillánk? Mégis hogyan?
Az agyban rögzült, ősi, állati ösztön. Régebben tudtam hogy pontosan melyik részében rögzült ez az agynak, mert láttam egy ismeretterjesztő csatornán. Most csak a következőre emlékszem:
Egy férfiról volt szó, aki ismerkedni indult. Bement egy asszem egy könyvtárba, és meglátott egy szép nőt, aki tetszett neki. Nyilván illusztráció volt a jelenet, de alatta elmondták hogy milyen folyamatok zajlanak le ilyenkor a szervezetben. Mikor a nő és a férfi között szempontaktus alakult ki, magyarul szemeztek, a férfinak azonnal megnőtt a vérnyomása,a pupillák kitágultak, a gyomra összehúzódott (ugyanúgy mint mikor izgulsz vizsga előtt,) mindez azért mert a vér a nemi szerv felé kezdett áramlani, és merevedés lépett fel. Az agy másodpercek alatt felkészítette a testet a szexre. Ez egy ősi ösztön.
Most csak ennyi jutott eszembe, már nagyon régen láttam ezt a műsort.
Igen,igaz. Nem tudom miért, de aki ezt tudja, és megtörténik vele (pl tudja hogy kitágul ha tetszik, és ránézek és kitágul) eléggé ciki :P:D
Szerintem a feromonokkal és a hormonokkal van összefüggésben
Részlet Barbara Allan Testbeszéd című könyvéből : Táguló pupilla ----->" Változatlan fényviszonyok esetén a szembogár nagysága az ember hangulatától függően változik . Ha izgalom fog el bennünket , pupillánk akár a négyszeresére is tágulhat, ha pedig dühbe jövünk , képes pici fekete ponttá szűkülni- ezt hívjuk szúrós pillantásnak . A világosabb szem azért izgalmasabb , mert jobban látni benne a pupilla tágulását. A szembogár nagysága az egyén általános izgalmi állapotának függvénye , rendszerint akkor tágul , ha vki olyasmit lát ami ingerlően hat rá. pl heterosexuális nőknél és férfiaknál egyaránt ha lengén öltözött másnemű modellek fotóját látják , de összeszűkül ha a modell azonos nemű . Emellett a problémamegoldó gondolkodás intenzitásakor egyenes arányban van a pupilla méretével. Legnagyobbra a megoldás megtalálásának pillanatában tágul a szembogár.
A szem kulcsszerepet játszik az udvarlásban , ezért hangsúlyozzák szemüket a nők festéssel is . Ha egy nőnek tetszik a férfi , akire néz kitágul a pupillája, s a férfi ezt a jelet önkéntelenül dekódolja. "
Kb ennyi . a biológiai részét nem tudom , nézz utána a neten .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!