Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk! Miben más az a lány akire azt mondjátok, hogy jól néz ki, mint az akire azt mondjátok, hogy szép?
Rám azt szokták mondani a pasik,hogy jól nézek ki.
De azt nem szokták mondani ,hogy szép vagyok. Ez mitől lehet? Mi a kettő között a különbség?
L/17
A "szép" mint dicsérő szó egy mai fiatal srác szájából nyálasnak hangzik, ezért tartózkodnak ennek a használatától a fiúk.
A felnőtt férfiak már inkább szépet, bájost mondanak egy nőre, nem pedig azt, hogy "jól néz ki". Ennyi a különbség csupán.
Elvileg amúgy az arcot szokás szépnek nevezni, a testre, az alakra pedig azt mondjuk: jól néz ki.
Szép:
Jól néz ki:
képet nem kaptok :D
Erről a magyarázatról mit gondoltok?-> A szépet inkább arra mondják akinek az arca kedves,nőies,bájos. Aki pedig "jól néz ki" annak a teste, öltözködése,haja meg az összkép.
Szerintem a szép az az amikor az arca szép, a jól néz ki meg az amikor alakra.Persze lehet mindkettő egyszerre.
De az is lehet hogy csak azt szokta meg, hogy mindig azt mondja jól néz ki vagy szép.A szép az szerintem általánosabb.
jól néz ki=csinosan van felöltözve, sminkelve stb. Ezek nélkül egy 0 lenne kinézetre.
szép=ruha, smink nélkül is szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!