Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az oka a lányok/nők bátortalanságának, gyávaságának? Ezt nekem, mint fiúnak, el kell fogadnom, vagy reménykedhetek a változásban?
Hol is kezdjem. Volt valami tulajdonság a bizonyos lányokban és nőkben, ami mindig is dühített és visszataszítónak tartottam. Talán az a legjobb szó rá, hogy gyávaság. Nem mindig tűnt fel.
Eleinte akkor vettem észre, amikor kis sulis voltam. Volt bennük egy ilyen félénkség, de inkább olyasmi, hogy ha történik valami, nem néznek oda. Kimaradtak az atrocitásokból és bután vonzódtak az erőszakos bunkó állatokhoz.
Megértem, hogy egy lány lány és nem szeretik a fiús dolgokat, de ez sztem sokkal inkább egy emberi tulajdonság, mint nemiség kérdése.
Persze sok olyan eset van, amikor egy erősebb férfi bánt egy nőt és én ezt elítélem. De a nők olyanok mintha védtelenül hagynák magukat. Már kiskoruktól kezdve csak a szépség, díszítés és a külső dolgokkal vannak elfoglalva. A jövendőbeli férjükre is a legfontosabb kritérium, hogy jól nézzen ki és legyen pénze. Úgy látom hogy valami iszonyatos mennyiségű energiát ölnek bele a festékekbe, kozmetikai cuccokba és hogy fenntartsanak egy látszatot. Arra, hogy erősek legyenek, mentálisan és fizikálisan is, nem adnak. Pl hogy megfelelő sulit végezzenek el, vagy önvédelmi tanfolyamra járjanak. Mindig kell valaki aki megvédi őket, de ők nem tesznek semmit. Olyan mintha a külsejüket adnák a biztonságért.
Hogy várják el az ilyen nők vagy lányok, hogy tisztelje őket egy fiú vagy férfi? Azon kívül hogy szépek meg esetleg rájuk lehet aggatni az aranyos tulajdonságot, mert jól néznek ki és nyávognak, milyen tisztelhető tulajdonság van még bennük?
Nem akarom az egész női nemet szidni, de egy elég nagy nőnemű réteget érintek a témával sztem.
Az a baj, hogy én ezt nem tudom elfogadni. Nem tetszik, hogy a barátnőmet állandóan görcsölni látom és, hogy mindig fél valamitől. Tudom, hogy persze a családi háttér is számít, de mégis hogy nevelheti egy szülő ilyenre a gyerekét? És hogy hagyja egy apa, hogy a lánya védtelen (mind fizikálisan, mind mentálisan védtelen) maradjon?
Nekem elég érdekes az anya modellem. Eleinte azt hittem, nem számít, de mostanra rájöttem, hogy nagyon is számít milyen az anyukám. Nem nagyon látok ilyen tulajdonságokkal rendelkező lányt és nagyon zavar hogy a barátnőmből hiányoznak ezek a tulajdonságok. Anyukám pl elég okos (bár a fizikai önvédelemre nem sokat adott és nem is ad, de nem volt rá szüksége szerencsére), sokat tesz a családért, van diplomája, régebb is voltak céljai, képes volt hogy szembe menjen több emberrel, a család véleményével is, ha úgy van. Sokkal tökösebb, mint apukám vagy, mint sok férfi.
Valamiért le kellett írnom. Még igazán én sem tudom jól megfogalmazni.
Mi a véleményetek?
Vannak talpraesett nők, egyre több. Sajnos....
A nők nőiségükkel tudnak hódítani. Ez van bennük genetikai kódként, mint az, hogy a férfiak meg "szórják a magvaikat".
Mindkét nemben vannak persze kivételek. A nők mindig versenyeznek egymással!!
Egy pl.: Ha bemész egy szórakozó helyre, először mindig megnézed milyen csajok vannak ott. S utána leülsz sörözni stb. Ha egy nő megy be akkor ő is először a nőket nézni meg csak utána férfiakat.
Egy nőnek a szépség a "fegyvere". Ezért vagyunk különbözők. Ő nem fog tudni megemelni egy 50kg cementes zsákot. De rád tud úgy mosolyogni, hogy te emeld meg azt helyette.
- De hidd el, egy anyaként oroszlánok lesznek ha gyerekükről van szó!
Hogy várják el, hogy tiszteld őket? Ne tiszteld szeresd őket! Én a párkapcsolatok által lettem az aki vagyok. Mert nekem kellett meghozni a döntéseket. Nők mellett éreztem azt, hogy én vagyok a FÉRFI! Nem egy tutyi-mutyi alak, aki az anyja szoknyája alá bújik.
Nézd,részben igazad van,mert amit leírtál,az a társadalom jó nagy rétegére vonatkozik sajnos. Sok nő manapság csak a külsőre ad,más nem számít.Az önvédelemről csak annyit,hogy azért sok nő meg tudja védeni magát,ha kell,csak sajnos a média által szugerált "majd a szőke herceg" megvéd effektus jelen van mindenütt. Okot keresel,hogy meglásd a "probléma" mivoltát:véleményem szerint a megfelelési kényszer. A férfiak és nők létrehozták egymásban ezt a kölcsönös elégedetlenségi zavart,önértékelési problémát.A férfi nem által sugallt "legyél gyönyörű,különben rád se nézek" sok minden okozója.
28 éves nő
48 kiló vagyok, de védtem már meg magam.
de nem ez a lényeg. tévedsz, a nők nem a külsejüket adják, hanem a szívüket a férfinak.
mivel egymással rivalizálnak és a pasik meg nem hisznek a férfi-női barátságban mert egy idő után bekanosodnak a p.unciszagra, ezért nincs is választásuk a lányoknak ha nem akarnak egyedül maradni. ez az egyedüli lehetőség ami marad számukra az anyjuk szeretetén kívűl: egy férfi, aki ha természetéből fakadóan szeretetet nem is, de az összebújás lehetőségét megadja. mint egy mentsvár nekik a világ állandó támadásai ellen.
érdekes módon főleg akkor ha "erős" és szembemegy mások véleményével ... mert akkor mégtöbb támadást kap és néha olyan sokat, amit egy ember nem bír egymagában.
egyrészt mert nincs igazi
másrészt meg mert nincs más lehetősége. ha nem kaphat szeretetet, be kell érnie valamiféle pótlékkal + védelemmel hogy ne cincálják szét. ilyen primitív módon egyszerű a dolog.
A szüleimet sem tisztelem, bármit kérnek mindig felül bírálom. De ennek ellenére szeretem őket.
Tisztelni és szeretni két különböző dolog!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!