Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Azok a lányok, akik elégedetle...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azok a lányok, akik elégedetlenek az alakjukkal, miért nem változtatnak rajta? És miért hallgatnak, ha ezt megkérdezem tőlük?

Figyelt kérdés

Itt a nyár, jön a "jó"idő, szaporodnak az érdekes kérdések. Az utóbbi napokban háromszor is lejátszódott az alábbi forgatókönyv: egy kövérkés lány feltesz az alakjáról képet, hogy megtudja, mit gondolnak róla az emberek. Azt is odaírja, hogy fél így kimenni a strandra, merugye ott fürdőruhában illik lenni. Megkérdezem tőle, hogy ha elégedetlen magával, akkor miért nem változtat, de nincs reakció. Háromból két esetben másra reagált még ezután, tehát elolvasta a kérdésem. Mégis ignorálta. De vajon miért?

A főkérdés ennek apropóján született, de természetesen ez nem nemfüggő, és nem kövérségfüggő, bárkinek, akinek valamilyen gondja van saját magával, fel lehet ezt tenni. Megy a panaszkodás, de hogy segítsenek magukon, az már nem. Még akkor is passzívak, ha az ember az orruk elé rakja a megoldást, ezt több más területen is tapasztaltam (egészség, pénz). Olybá tűnik, mintha az emberek egész egyszerűen szeretnének szarul élni. Szeretik a saját gondjaikat, bajaikat. De nem mondják ki, hanem csendben cselekednek eszerint. Mennyire jellemző ez a népre? Lehetséges, hogy pont kifogtam pár ilyet, de a többség dolgozik magán? Szeretném ezt hinni, de nem megy. Úgyhogy, kérlek, nézzetek magatokba, és tegyétek fel magatoknak ugyanezt a kérdést.

Kulcsfontosságú, hogy azokhoz szólok, akik _saját magukkal_ nincsenek megelégedve, szó sincs itt mindenféle társadalmi elvárásokról, meg kialakult ideálokról, meg hogy mit szólnak mások. Nem az én kedvemért kell pl. lefogyni. De amit művelnek egyesek, az teljesen irracionális. Vagy azt mondja, hogy én jó vagyok így magamnak, tudok így boldogan élni, és ezt fel is vállalom, és elmegy a strandra. vagy azt mondja, hogy derossz ez így, na nézzük csak, hogyan lehet lefogyni. A kettő levese, ez a panaszkodok de nem változtatok a lehető legrosszabb. Remélem mindenki belátja, hogy miért.

Viszont a paci túlsó oldalára se kéne átesni, ami azt jelenti, hogy ez a kövérebb fajta lesz Az ideál, A szép, és A követendő példa. Csupa nagybetűvel. Olyan (hibás) érvelésre alapozva, hogy "legalább van mit rajtad fogni". A mértéktartás nem jellemző, így az egész nagyon könnyen átcsaphat abba, hogy mindenkire ellenszenvvel néznek, aki nem ez a kövér fajta, mondván ő annyira gyenge, hogy meg akar felelni a sovány ideálnak. Sőt, azt is kezdem észrevenni, hogy a sportosak meg egyenesen közutálatnak örvendenek. No de elkalandoztam.

2012. jún. 22. 19:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
"A főkérdés ennek apropóján született, de természetesen ez nem nemfüggő, és nem kövérségfüggő, bárkinek, akinek valamilyen gondja van saját magával, fel lehet ezt tenni. "
2012. jún. 22. 20:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Magamat nézve:

Volt egy közepes mértékű súlyfeleslegem szülés után (Kb 28 kg, abból először magától lassan lement 8 kg.)

Utána változtattam az étkezésemen , (gyors felszívódású ch-kat lassúra cseréltem, mindenből zsírszegényt választottam, kiszámoltam a napi tápanyagszükségletemet, amit 90%-ban be is tartottam, stb, + rengeteget olvastam itt is, miket hogyan, amiknek volt valóságalapja, tartottam is.) El is kezdtem fogyni.

Lement 10 kg. Ezt az étkezést többnyire tartom most is (heti 5-6 nap így eszem, 1-2 nap töbet), (természetesen menet közben igazítottam a kcal adagot a kalkulátor szerint.)

De itt megállt, már régóta. Maradt rajtam kb 8-10 kg, amitől úgy érzem, az életben nem tudok megszabaulni, ha a fejem tetejére állok, sem. Így marad a saját testem utálata, és mások csak azt látják, "na, még egy dagadt, akaratgyenge, igénytelen sz@r"...

2012. jún. 22. 21:01
 13/21 A kérdező kommentje:
12: mozogsz is valamit?
2012. jún. 22. 21:56
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem, sajnos, ez hiányzik is, én is érzem (testileg, meg fejben is.)

Egy ideig szobabicikliztem, de már nem tudom megoldani.

De itt is azt írták, 30%-ban múlik a mozgáson, és 70%-ban az étkezésen.

(Jövő hónapban lesz 1 kis változás, ha el tudok kezdeni vmit, megindul újra?:-S)

2012. jún. 22. 22:19
 15/21 anonim ***** válasza:
mindenképpen meg fog! mozogni kell basszus :D ha másnem tempós séta legyen már....
2012. jún. 22. 22:26
 16/21 A kérdező kommentje:

Bizony, hogy kell mozogni, heti háromszor 40-50 perc tempós séta, vagy akár szobabicikli az aerob tartományban (asszem 130nál nem nagyobb pulzus, de nézz utána) elég. Ezzel megnő a tápanyagfelhasználásod, és fog fogyni a zsírból. Ha meg eddig nem mozogtál kb semmit, akkor nagyon meg fogsz indulni.

Hajrá (:

2012. jún. 22. 22:33
 17/21 anonim ***** válasza:

ma 22:26

Amíg a lányom ült a babakocsiban, ment a tempós séta, napi 1-2 óra...

Már annyira nem egyszerű, mert jön a lábán, de még nem tud gyorsan:-)

(Amíg Ő aludt napközben, akkor szobabicikliztem, csak olyan jó minőségű volt, hogy egyszer begyorsítottam, mint a hülye, végül annyi lett szegény pedálnak... :-/ Aztán nem foglalkoztam az egésszel... Jó, azóta bánom. Ha minden jól megy, lesz ellipszis trainer, amit tudok itthon használni, amíg a lányom mesét néz. Legalább 2 naponta. Ha már eljárni nem tudok...)

2012. jún. 22. 22:45
 18/21 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező!

Azok, akiktől ezt megkérdezed, azért nem válaszolnak, mert

1. már póbálták(ez a kevésbé valószínű)

2.lusták(kb. 95 százalék)

Azzal nem értek egyet, hogy az hibás, hogy "legalább van mit rajtad fogni", mert szerintem a csontsoványság se szép.

Üdv.

2012. jún. 23. 15:52
 19/21 A kérdező kommentje:

Pont emiatt rossz az érvelés. Az egyik véglet mellett azzal érvelnek, hogy legalább nem a másik véglet, ahelyett, hogy a középutat mondanák, ami mindkettőnél jobb.

[Ja, és ha valaki bárki akárki úgy gondolja, hogy mégiscsak elkezd változtatni magán, majd én segítek. Jól kéne csinálni, kontroll alatt, hogy ne essen át a ló túlsó oldalára]

2012. jún. 23. 20:41
 20/21 anonim ***** válasza:
76%

Az a nagy gond, hogy a kövérség többnyire valójában nem ok, hanem okozat. Ha az ember lefogy, azzal nem szűnnek meg az önértékelési gondok varázsütésre. Voltam én már kifejezetten vékony, de egyáltalán nem éreztem magam jobban, a lelkemben semmi sem változott... miért? Mert nem a problémával magával foglalkoztam. Ha van egy fájó sebed és beveszel valami erős fájdalomcsillapítót azzal csak időlegesen megszünteted a fájdalmat, de a seb attól még ottmarad. Foglalkozz a "sebbel"(lelki probléma), és a fájdalom(túlsúly) sem tér már vissza. Tényleg állatira könnyű külső szemlélőnek mondani, hogy ha zavar, akkor fogyj le, de nem nem véletlenül hízik vissza a fogyókúrázók 80%-a.

Jómagam is nem olyan rég jöttem rá erre, elkezdtem foglalkozni az okkal az okozat helyett, szép lassan vonulnak is le a kilók, engem meg mintha kicseréltek volna. Többet járok társaságba, mászkálok, kedvem van mozogni, nincsenek bánatevős falásrohamaim. Kövér lányok/fiúk! Tegyétek rendbe magatokat belül, a súlyotok meg majd gondoskodik magáról!

2012. jún. 24. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!