Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a jellemző a magas EQ-val rendelkező emberekre?
és akkor most mi van? attól még létezik ez a fogalom, hogy neked sok a bajod. ennyi. a magánéletedről meg ne itt sírj, nem ez volt a kérdés!
plusz, ha te annak születtél volna, kíváncsi vagyok mennyire törődnél a szegényekkel. pont mint mások. neked ez jutott, az élet nem fair. az élet csak élet. de esetleg ne a facebookot nézd hogy ki hol lakik meg itt rizsálj szegény sorsodról mert ha azt mondod, nem létezik magas eq - hát baromira senkit nem érdekel.
ne keverd a dolgot. Az eq nem a gazdagok sajátja. Viszont tény, hogy a sikerességnek a feltétele.
Mégis sokan vannak, akik nem gazdagok, mégis együttérzők. Na vajon miért?
Szóval milyen az érzelmi világuk?
Hát pozitív, mert azt látta, hogy minden sikerül. De ha azt látta, hogy üres a hűtő. A szülei utálják a munkájukat majd a válság közepén elveszti. Ha az ember úgy nő fel, hogy az apja állandóan hajtja, hogy tanuljon, és értéktelennek tekinti azt, az erősségeit. Ha ahhoz szoksz hozzá, hogy jó teljesítmény az természetes, a kevésbé jó, pedig szégyen, akkor nem fog pozitív érzelmi világod lenni.
Na jó, szerintem már elég volt. Felfogtuk, gőzöd nincs, mi az az eq, nem is rendelkezel vele, és az életed el van szúrva, mert nem voltatok gazdagok. A sikertelenségedről a szüleid tehetnek, meg a rendszer, meg a gazdagok, meg most már az eq is.
Gondolom, meg se próbáljam javasolni, hogy esetleg GONDOLKOZZ, mielőtt bármit leírsz, talán egy fokkal sikeresebb leszel..
Az a baj, hogy gyorsabban gondolkozom mindenkinél, akit ismerek. Ráadásul mérhetően is. Bocsi. Volt egy írásbeli felvételi, ahol elmondták, hogy ugyan nekem volt messze kimagaslóan a legjobb eredményem, de helyettem inkább a kis surmó budai gazdaggyereket vették fel. Látom a szeméből, hogy buta.
Inkább te gondolkozz. Mégis kinek éri meg ilyen fogalmat kitalálni? Aki el akarja adni. Ennyi.
Ahogy az IQ is egy adottság, nem tanulható (minimálisan fejleszthető), az EQ is az. Két különböző terület. Attól, hogy valakinek magas az IQ-ja, még lehet 0 az empátiája: adott pl. az Asperger-szindrómás lányom. Kimagaslóan magas IQ, kimagaslóan alacsony EQ.
Mindkét fogalom teljes mértékben független az ember anyagi helyzetétől, társadalmi státuszától. Én pl. ismerek olyan embert, akinek szerintem kimagaslóan magas mind az IQ-ja, mind az EQ-ja és valószínűleg ennek is köszönheti, hogy magasra küzdötte fel magát a 0-ról. Nem, nem onnan, ahonnan az itt írogató 36%-os, annál lejjebbről! Az utcáról, teljesen egyedül!
És a mai napig elsőként ad bárkinek, aki szükséget szenved. Kérés nélkül.
Empatikusak, ami annyit jelent, hogy értelemmel és érzésekkel rendelkező emberként fognak téged kezelni, ha beszélgetésbe kezdesz velük. Nem fognak cikizni, módszeresen sértegetni, nem fognak semmibevenni, lenézni, megalázni. Minden valószínűség szerint őszinték is lesznek veled, de tapintatosak, tehát nem fognak megsérteni. Bármit mondasz magadról, megpróbálják a helyedbe képzelni magukat, hogy megérthessenek. Ha velük beszélgetsz, sosem lesz az az érzésed, hogy 'basszus, valami itt nem stimmel!'
Az ő érzelmi világuk többnyire rendezett. Békés és bátor emberek. Nem félnek szembenézni a problémákkal, és másoknak is szívesen segítenek, mert tudják, hogy egy kis kedvesség nem kerül semmibe. Viszont az tévedés, hogy ezek az emberek naivak lennének, vagy könnyen kihasználhatók. Mivel érzékenyek, általában ösztönösen kerülik az olyan embereket, akik bántani vagy kihasználni akarják őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!