Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos a pénz?
Úgy értem, hogy ha többet keres valaki, mint az átlag, akkor tényleg jobban él? Boldogabb? Vagy ez csak a látszat? Ha valaki gazdag, tényleg több partnere lesz? Vagy csak egyszerűen sok ember rohangál szív nélkül?
Elnézést a sok kérdésért, ha fáradok előjön a filozófus énem :D
Próbáltál te már csóró emberekkel bármit is kezdeni? (most kérlek ne értsetek félre)
Tudod miből áll az egész? Hogy ingyenes legyen. Mert mondjuk én elmegyek, és kis diákmelóból óra/500ft pénzből szerzek kb egy huszast. De jó vagyok.
Megyek csóró barátokhoz, hogy ti, menjünk már el strandra!
Erre jön a kifogás: nem, mert nincs pénz belépőre se.
Jó akkor nézzünk meg egy mozifilmet! Nem, mert nincs pénz.
Jó sebaj, akkor menjünk el bulizni valahova! Nem, mert nincs pénz belépőre.
Jó akkor fagyizni! Nem, mert nincs pénz fagyira.
Jó, akkor menjünk el biciklizni/görkorizni, az nem kerül pénzbe! De nincs biciklije-görkorija, mert az drága...
De teljesen mindegy mit találnék ki, mert a parkban sétálgatáson kívül minden "pénz". Ami jó, egyszer-kétszer-sokszor, na de mindig?
Elmegyek kiss bélához, akinek szerencséje van, és az apja aligazgató, ezért kap mondjuk havi 5ezret zsebpénznek. Kiss béla meg simán eljön velem, mert van neki miből. Értékesebb ember kiss béla mint a csóró barátok? Persze, hogy nem. De kiss bélával tudsz mit kezdeni. Azok, akik csórók, és semmit nem tesznek ez ellen, maximum fiatalként jössz ki. Utána lesz köztetek egy szakadék. Hogy ő mindig ingyen próbál élni, te meg elköltenéd a munkapénzed.
Legalábbis nekem ez lett a szomorú tapasztalatom. :(
21L
Oké, a 10 ezres órabér nyilván csak egy szélsőséges példa. Különben szerintem az is elég, félállásban havi 800 ezer bejönne. Ebből bőven telik azokra a dolgokra, amik fontosak.
Amúgy 8 órás munka mellett szerintem pont nem marad az embernek sok ideje. Ha magamból indulok ki: szeretnék napi egy órát zongorázni, egy órát olvasni, egy órát sportolni, egy órát valamelyik barátommal találkozni (nincs baráti társaságom, külön-külön találkozom a barátaimmal, ha csak hetente egy nap találkozunk, akkor is jut minden napra egy találka), egy-két órát a párommal tölteni, emellett 9-10 órát aludni. Tessék összeadni: ha nem számolunk időt az utazgatásra, étkezésre, stb., akkor is 24-26 óra. És ebben még mi minden nincs benne! Nem látogattam meg anyukám, nem mentem el péntek este bulizni, nem voltam kirándulni, színházban, olvasókörben, stb.
Nem régóta dolgozom még, de nagyon érzem, hogy 8 óra mellett sok mindenről le kell mondanom, egyszerűen azért, mert nincs időm..
Jól írja a #4-es. Maga a pénz nem boldogít, viszont ha van, akkor sokkal könnyebb elérni a boldogságot.
Például, én is ismerek egy olyan párt, akik nem nagyon tudják megoldani az együttléteket, mert egyszerűen nincs hol, mert egyikük egyetemista kolis (több szobatárssal), másikuk pedig többedmagával bérel egy szobát, és a lakásban még többen laknak. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha valamelyiküknek lenne pénze saját lakásra vagy albérletre.
Aztán ugyanezt végig lehetne zongorázni az utazással, programokkal, nyaralással stb. Valamint az se mindegy, ha valakinek 2 állást kell vállalnia csak azért, hogy minden csekket be tudjon fizetni és minden nap hazaesik hullafáradtan este 10kor és nincs energiája a másikra, vagy pedig heti pár órát kell foglalkozni egy jól menő céggel, amit mások visznek, neki csak a pénzt kell felmarkolni.
Aztán párkeresésnél se mindegy, hogy az embernek 3 havonta 1x vagy hetente 3x van pénze elmenni egy-egy jobb szórakozóhelyre, ill. hogy meg tud-e hívni egy lányt ott 2 italra. És a sikeres megismerkedés után nem valószínű, hogy a lány magassarkúban akar hazáig sétálni (vagyis kocsi/taxi, ami szintén nem ingyen van)...
Továbbá, ha az embernek mindennapi (anyagi)gondjai vannak, akkor értelemszerűen nem lesz kedve bájcseverészni és a stílusa is jóval mogorvábbá válik.
Vagyis összefoglalva, a pénz nem boldogít, de a hiánya kifejezetten boldogtalanná tesz.
Kiegészítésképp azt még leírnám, hogy van néhány "apuci kicsi fia", akiket viszont az tesz kifejezetten boldoggá, ha látják hogy valamivel "rajolhatnak" a többiek előtt, így például őket tényleg igazán boldoggá teszi egy új BMW, pláne ha sok embernek meg tudják mutatni. Aztán vannak a hozzájuk illő lányok: ha a lány is pénzes, akkor partyp*csa lesz; ha nincs pénze, akkor pedig rámászik egy pénzes srácra, így ő is tud vagánykodni a barátnők előtt. Utóbbi luvnyák miatt tűnik úgy, hogy a pénzes emberekre tapadnak a csajok, holott szerintem ez csak egy szűkebb réteget érint.
Nah, kezd hosszú lenni, ezért zárásnak még elmondok annyit, hogy ha az ember valóban normális kapcsolatot keres, akkor a pénz valóban nem számít annyira. Én is jártam már úgy, hogy egy lány akinek én is "tettem a szépet" egy olyan srácot választott, aki még az anyukájánál lakott és az egész lakásuk ért annyit, mint nálam egy kisszoba...
Önmagában a pénz nem boldogít. Nem mondom hogy nem lenne jó ha annyi pénzem lenne hogy házat építsek, autókat vegyek, a hobbimnak hódolhassak szabadidőmben.
Nem lennék boldog ha egyébként meg magányos lennék, nem lennének barátaim és barátnőm se.
A pénz mindennél fontosabb. Mindenhez kell pénz, akármit csinálsz. A vágyaidat, az álmaidat, a céljaidat mind-mind csak pénzzel tudod megvalósítani. Na jó, most valaki mondhat ilyet, hogy hát én elmegyek túrázni ide a szomszéd erdőbe, ahhoz nem kell pénz. De ahhoz is rohadtul kell. Kell élelmet venned a túrához, kell ruhát venned, bármit... Vagy a szex. Ugye mindenki szereti a szexet. Az is marha sokba kerül. Gondolj csak a legegyszerűbbre a gumira. Majdnem 3000 forint 12 darab, és meddig elég??? 2- max 3 hét... Vagy a fogamzásgátló. Azok is 5000 forintnál kezdődnek...
Szóval mindenhez kell pénz, amiből inkább több legyen, mint kevesebb...
20/L
csak azért kérdeztem, mert szüleimmel és két testvéremmel élek együtt, édesapám minimálbéréből élünk, édesanyám nem kap munkát; én mégis boldog vagyok, állatokat tartok, és semmiben nem szenvedek hiányt, tehát ebből fakadt a kérdés, hogy akkor minek a sok pénz?
de egyébként sokan félreértettetek, mert a lényeg az volt, hogy akinek sok van, az tényleg boldogabb, hogy annyi mindent megtehet?
de köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat! :)
sokat gondolkodtam hogy mi is és mire való...
Nos a nőknek fontos szempont.
pàrvàlasztàsnàl is....
de miért is olyan fontos?
Nos megkérdeztem egy nőt hogy mi alapjàn vàlasztana pasit.
1. legyen stílusa igényes
2. jó segge és izmos jóképű
és 3. legyen hàza kocsija és pénze
ha ezek megvannak akkor minden megvan ami kell....
mi kell egy férfinak?....
1. jó segge alakja nagy melle
2. kedves legyen jólfőzzön
a pénz az isten...ha nincs akkor véged
....semmi vagy egy szar.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!