Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért fontos a pénz?
Úgy értem, hogy ha többet keres valaki, mint az átlag, akkor tényleg jobban él? Boldogabb? Vagy ez csak a látszat? Ha valaki gazdag, tényleg több partnere lesz? Vagy csak egyszerűen sok ember rohangál szív nélkül?
Elnézést a sok kérdésért, ha fáradok előjön a filozófus énem :D
A pénz elsősorban azért fontos, mert aki napi 12-14 órát robotol lélekölő munkát végezve annyiért, ami épphogy a megélhetéshez elég neki, annak egyrészt nem marad ideje, másrészt nem marad energiája az emberi kapcsolatokra. Emellett hamar megkeseredik, amikor látja, hogy elmegy az élete és nem jut egyről a kettőre.
Ellenben akinek pénze van, az a pénzével jobb életet teremthet magának. Teszem azt, meg tudja venni az egészséges kaját és futja neki kondibérletre, így valószínűleg tovább marad egészséges. Vagy például ha fogorvoshoz kell mennie, nem ár, hanem minőség alapján választ. Például szegény apukám egy hétig teljesen maga alatt volt, mert nem bírta kifizetni az implantátumot, így hidat kellett neki berakni, amihez 3 egészséges fogát tönkre kellett tenni neki.
A plusz idő pedig természetesen az emberi kapcsolatokra is jó hatással van. Marad az embernek ideje találkozni a barátaival, szórakozni, ismerkedni, művelődni, stb.
Például ha azt ajánlaná nekem valaki, hogy menjek 10 ezres órabérben dolgozni neki, azt mondanám, oké de csak félállásban. Így marad sok időm, amit arra fordítok, amire akarok, emellett pedig pénzem, hogy megengedhessem magamnak, amit megkívánok. Végül is azt hiszem, a pénz nem boldogít, de okosan felhasználva mégis boldogabbá teheti az életünk.
Nézzük:
Magyarországon sokan minimálbéren élnek:
80k / hónap, számomra rejtély, hogy ebből hogyan lehet számlákat és kaját kifizetni.
Az átlag 130k / hónap, ebből már kilehet és talán futja még pár rongyra is, 1-2 apróságra (tényleg nem sokmindenre)
180k-t már a jobb szakemberek kapnak vagy azok akik régóta dolgoznak. Itt már van egy kis felesleg venni olyan dolgokat is, amire valójában nincs nagy szükség, vagy bele lehet merni kezdeni egy részlettörlesztésbe (ház v kocsi) de csak ésszel.
230k már egészen ideális, itt már lehet hülyeségekre is költeni, ha az embernek nincs 5 gyereke. Vagy éppenséggel vállalhat gyereket is és rá költhet hülyeségeket.
Efölött jön az igazi burzsujkodás, különböző vállati vezetők, keritő ügynökök és vállalkozók szférája. Ők azok, akik képesek egy lakás árát rákölteni egy kocsira, ami aztán pár év alatt elveszti az értékét. Az élet happy, csak a kérdés az, hogy a pénz megszerzéséhez mennyit idegeskednek.
---------
Összegzésként én úgy látom, hogy minimálbéren élni elég siralmas (kb éhezni kell) de egy átlagos fizetéssel (~130k) egész jól el lehet lenni, ha már van saját lakásod.
Pénzből meg ugye sose elég, ezért az, hogy valakinek ezen felül mennyire van szüksége az részben vágyai függvénye. Kérdés mi az egyszerűbb, lemondani a 20 millás merciről, vagy szerezni 20 millát....
Az tény, hogy akinek több pénze van, annak több lehetősége is van (utazni, tanulni, élményeket szerezni, sőt pénzt keresni!) de alapvetően ha megvan az anyagi biztonság, akkor a boldogságot inkább az határozza meg, hogy mennyire jöttök ki jól a szüleitekkel, párotokkal, gyerekeitekkel, mennyire szeretitek egymást, illetve, hogy mindenki egészséges-e.
,,Például ha azt ajánlaná nekem valaki, hogy menjek 10 ezres órabérben dolgozni neki, azt mondanám, oké de csak félállásban. " Persze, mert az olyan k*rva sok lenne, hogy simán meggazdagodnál a félállásoddal. Viszont ehhez egy olyan országban kellene élned, ami pontosan kétszer menőbb, mint Svájc, mert ott van 5000 forintos órabér...
Amúgy szerintem normális, 8 órás munkaidő mellett is jut idő a magánéletre... Mert ugye hétvégéd attól még lenne, és szabad lennél kábé este 6-tól. Az szerintem nem rossz... Magamat ismerve bevállalnám a 8 órát 10ezres órabérrel... Mert ugye ki tudja, mikor jönnek el megint a szűkös idők. Én ezentúl résen leszek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!