Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek, Mi az élet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek, Mi az élet valódi értelme?

Figyelt kérdés
Megtudjátok fogalmazni egyetlen szóban? Esetleg utána meg is magyarázni, hogy mért arra gondolsz? Ötlet?

2012. ápr. 12. 15:36
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
69%

Ne foglalkozz a sok ostobával sztem. Összekeverik az egyéni célokat a világ egyetemes értelmével, ami viszont mindenkire vonatkozik.

Régen rengeteget gondolkoztam, mi lehet, de elég hamar leszűkítettem lényegében három dologra, hogy ezek közül valamelyik lesz az: szeretet/szerelem, szex, pénz/hatalom.

Mára már tudom, hogy a szeretet az értelme, hisz mindenképp körülvesz. Az ember lényéből fakadóan vágyik rá, és nem kerül neki semmibe ha adja. A szeretet tárgya már más kérdés, szerelemmel szeretjük a párunkat, szeretjük a családunkat, barátainkat, szerethetjük Istent, és viszont.

Nézzük csak meg, mindennek a mozgatórugója a szeretet. Egy nő sokat tanul életében, képzi magát, hogy aztán jól fizető állása legyen, ami után már alapíthat családot magának, és lehet férje és gyerekei. És mindent megad nekik, a férjének süteményt süt, a gyerekeknek kisvonatot, azaz beáldozza a pénzét (ami ugyebár oly hosszú folyamat során lett az övé) a szeretteire.

Vagy egy srác, aki a diákmunka béréből megveszi a divatos ruhákat, elmegy különféle edzésekre, hogy szép felsőteste legyen, azért, hogy felszedhessen egy barátnőt, akit szerethet és ő viszont szereti. Az ő tetteit is tehát a szeretet határozta meg.

Mindent a szeretet mozgat, még ha nem is egyértelmű olykor. A politikusok pl. egymás ellen mennek, de valójában azért, mert azt hiszik, ők jobban tudják kormányozni az országot. Mert hát jót akarnak ennek az országnak, mert szeretik.

Persze van egy más aspektusa is, hisz a hatalomvágy, az önzés is benne van, de ez sem más, mint szeretet, csak itt az ember önmagát szereti, még ha viccesen is hangzik. Az erőszaktevő is igazából szeretetre vágyik, és azt hiszi ő tudna is szeretet adni, és nem érti, a másiknak ez miért nem kell, ezért folyamodik erőszakhoz.

Tehát az a véleményem, hogy mindent ez vezérel, többnyire ez jóra vezet, olykor sajnos nem, de tehetünk azért, hogy a mérleg még jobban a jó felé mutasson.

24/F

2012. ápr. 12. 22:25
 32/42 anonim ***** válasza:

*még annyi, hogy természetesen a "kisvonatot VESZ" :)

illetve nem ejtettem szót a szexről. Igazából az a szeretet kifejezésének csupán egy eszköze. Sokak szerint a legkifejezőbb, és sokan nem ismernek nagyon más eszközt egy kapcsolatban ennek kifejezésére sajnos, de fontos, hogy ez csak egy eszköz, a valódi értelem megvalósítása során.

2012. ápr. 12. 22:28
 33/42 anonim ***** válasza:
Azért el ne csöppenj már itt:D
2012. ápr. 12. 22:43
 34/42 anonim ***** válasza:

Hát, ha te ezt nyálas hangnemben olvastad, az a te hibád. :D

Én egy egyszerű logikai megközelítést írtam...

2012. ápr. 12. 22:53
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
P.na, Sör
2012. ápr. 13. 13:21
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek (aki az írása alapján rendkívül intelligens és értékes személyiség) tökéletesen igaza van a szeretettel kapcsolatban. Ugyan nem lehet két szóval válaszolni, de én az alkotást (valamit létrehozást) tenném a második helyre.
2012. ápr. 14. 21:04
 37/42 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat. És azt hiszem nem tudnék erre egy választ adni, mert mindenkinek más az élet értelme.

Szerintem nekem az élet értelme az, hogy mindent megtegyek azért, hogy boldog legyek.

És ez változni fog, ha születik egy gyerekem. :) Mert biztos vagyok benne, hogy onnantól kezdve ő lesz az életem értelme. :)(vagy ők, ha több lesz)

21L

2012. ápr. 14. 21:28
 38/42 anonim ***** válasza:
42
2012. ápr. 22. 21:57
 39/42 anonim válasza:
Minden egyes ember okkal van ezen a világon.Sokszor az élet lehet hogy nehéz, de a nehézségek valójában csak megerősítnek minket.Szerintem az élet értelme tehát az, hogy teljesítsük azt, amiért megszülettünk, és legyünk boldogok, használjuk ki az ajándékba kapott éveinket.Nem véletlen, hogy élünk, és egyszer meghalunk.
2012. ápr. 22. 22:38
 40/42 anonim ***** válasza:
Mindig érezd jól magad. Talán.
2012. ápr. 30. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!