Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jobban számit egy ismerkedésnél a tesbeszéd mint a verbális komunikáció?
Szerintem fele-fele arányban számít.
Én is hallottam ezt a 7%ot, de én ezt nagyon kevésnek tartom. szerintem nagyon fontos az, hogy mit mondasz.
magyar szóbeli érettségin is a pontok 50%-a az hogyan mondod el a dolgokat, másik 50% az amit mondasz. (ha jól tudom)
De azért elég fura, ha most elmondom a paprikás krumpli receptjét szépen artikulálva akkor már megkapom a pont 50%át??:D
na jó, ez csak vicc volt, de tényleg az ismerkedés kezdeti szakaszában tényleg számít a testtartás, szemezés... de később már inkább a szavak súlya számít.:) legalábbis szerintem:)
16L
Mmm, nem tudom ezt a százalék-arányt honnan olvastad, én úgy olvastam, hogy kb 60-70 % a testbeszéd, és a többi a szóbeli. A tiéd szerintem a nonverbális-verbális arány lehet, ahol nonverbálisba az is beletartozik, hogy milyen hangszínnel ejted ki a szavakat, de az nem a testbeszéded része.
Én sokat olvastam erről a témáról, egymagamban is tanulmányoztam az embereket, és első randin szinte csak ezeket a nonverbális jelzéseket figyelem. Mert ugye mondani bármit lehet, és a pasik előszeretettel mondanak aztán mindenfélét, de számomra a testbeszédük mindig elárulta őket. Vagy csak az apró jelek. Mindig kiszúrtam, ha csak szexre mentek, vagy valami nem stimmelt velük. Azt is, ha féltek, haboztak, és ilyenkor segítettem nekik feloldódni stb. Nekem iszonyú sokat segített, hogy tanultam ezekről.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!