Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok mennyire ítélitek meg az embert a bőrszíne alapján?
Olvasgattam gyakorit, és nagyon sok a rasszista, hozzászólás.Igen Cigány vagyok félig.(apám cigány,anyukám pedig magyar) Valamennyire látszik rajtam természetesen.
A kérdésem pedig hogy mennyire ítéltek meg egy ilyen embert ha pl az utcán meglátod?
Hát akkor én is leírom a véleményemet. Sok cigányt ismertem/ismerek látásból, mivel a volt sulim tele volt velük. 1X 2 cigány csaj megvert, azért, mert beszóltak valamit, és én rájuk sem néztem. Mégsem vagyok előítéletes. 1 km-ről ki lehet szúrni, hogy ki a rendes cigány, és ki nem. Nem a cigányoktól undorodom, inkább a rasszistáktól. Szerintem minél butább/együgyűbb valaki, annál hajlamosabb elítélni a másikat a bőrszíne miatt. Igen, van néhány rossz tapasztalatom a romákkal, de mindig arra a minimum 1 emberre gondolok aki roma, de normális, tisztességes ember, annak hogy eshet, ha emiatt megalázzák. Az, hogy a nagy részük ilyen, az nem azt jelenti, hogy az összes is.
Na mindegy a lényeg az, hogy egyáltalán nem ítélek el senkit a bőrszíne miatt. Nem érdekel. Egyébként a magyar nép is elég kevert, néhány rasszistára ráférne, hogy kutasson kicsit a családfáján, hidd el eléggé meglepődnének.:P
Ja, és egy percig se sajnáld, hogy félig roma vagy, így legalább a felszínes emberekkel nem kell semmilyen kapcsolatba lépned. 19/L
jól tudom, hogy a többségük milyen, nekem nem kell őket bemutatni. és általában látszik is rajtuk, hogy melyik a tisztességes, és melyik a suttyó.
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."---->vagyis legyen az illető akármilyen ember, ha cigány akkor egy nulla marad a rasszista szemében.
Milyen jogon feltételez bárki bárkiről is akármit, anélkül, hogy ismerné. Tudom, az emberek előítéletesek, de ha már meglátsz egy cigányt egyedül sétálni, semmi rajolás, fuksz meg ilyenek nincsenek akkor is arra asszociálsz, hogy egy ingyenélő, valamint magadban eldöntöd, hogy inkább a halál, minthogy valamilyen közöd is legyen hozzá.
Ez az amit elítélek. És még egyszer, jól tudom, hogy a romák 80%-a milyen, és én is elítélem az ilyen ingyenélőket ezért, de ameddig semmit sem tudok róla, addig nem ítélkezem. Ennyi.
Ja, és igen, nekik kell változniuk, de sokuknak esélyük sincs rá. A gyerek a szüleitől tanul, hát ők ezt az életstílust veszik át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!