Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudom a barátomat a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tudom a barátomat a nevén szólítani?

Figyelt kérdés
Nem csak nála van ez,másoknál is elő fordul,hogy egyszerűen nem tudom kimondani a nevét a jelenlétében. A barátommal már több mint 1,5 éve vagyunk együtt,de még soha egyszer sem szólítottam a nevén. már úgy érzem,hogy szégyellném is magam,ha netán kimondanám a nevét,mert már mondta egy párszor,hogy miért nem mondom soha? és már félek,hogy akkor is mondaná,és szégyenlem,hogy ilyen hülye vagyok,hogy nem tudom a nevén szólítani,és ráadásul ebből ilyen nagy ügyet csinálok. Nem akarom,hogy így legyen továbbra is,de egyszerűen nem megy. Szerintetek mit tehetnék? :( (Lehet nem jó kategóriába írtam,de nem tudtam máshová.)

2012. febr. 22. 14:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Pedig ha valakit a keresztnevén szólítasz, az sokkal személyesebb :( (úgy általánosságban, nem csak a pasidnak) Próbáld magad rávenni valahogy, ha nehéz kimondani, akkor is!
2012. febr. 22. 15:14
 22/30 anonim ***** válasza:
és ha mondjuk egy barátnőddel bezélgetsz róla, úgy hogy xy ezt meg ezt csinálta, akkor ki tudod mondani? Egyébént hogy hívják, nekünk le tudnád írni? XD
2012. febr. 22. 15:14
 23/30 A kérdező kommentje:
Igen,akkor ki tudom mondani.bár néha akkor fura...de úgy igen. le tudom írni,Tibinek hívják.nincs vele gong.
2012. febr. 22. 15:17
 24/30 anonim ***** válasza:

Hát igen, így leírva egyeseknek bugyuta problémának tűnhet, de azért valós probléma, tehát van létjogosultsága a kérdésednek szerintem!

Hasonló dolgaim nekem is vannak!

Én általában úgy szoktam lenni, hogy tudomásul veszem a nevét, de vagy az első percben, vagy az első időkben kitalálok neki valami becenevet, aminek semmi köze a keresztnevéhez. Nem direkt, hanem véletlen történik ez, és onnantól kezdve szívesebben nevezem azon a kedveskedő becenéven. Vagyis a nevén szinte egyáltalán nem szólítom. Kivéve ha más is hallja. Nem égő becenevek ezek, de más előtt akkor se nevezném úgy, talán csak baráti társaságban. Pl ha egy szabadtéri rendezvényen teszünk-veszünk, és oda kell kiálltanom neki, akkor nem a becenevén szólítom. Na ilyen esetekben van rossz érzésem, ezeket az eseteket kerülöm, mert egyrészt nehezebben hallgat a nevére, másrészt azt hiszi megharagudtam rá, hogy már nem becézem... :) De ezeket amúgy is megbeszéljük, nem feszélyez ez a dolog.

Ja szerelmemnek vagy drágámnak szólítani mások előtt nem tudnám... Drágámnak négyszemközt sem, mert az olyan fura. Szerelmemnek néha igen...

Másik eset, ami komoly fejfájást okozott:

Nyugdíjas korú férfifőnökömet mindenki tegezte és keresztnevén szólította a cégnél. Én meg odakerültem 20 éves kislányként.. Egyszer sem mondta, hogy tegezzem, azt sem, hogy hogy szólíthatom. Iszonyú kínos volt, mert nem tudtam hogy szólítsam. Maradtam a hivataloskodó idétlen formuláknál, és magáztam. De a saját főnököm volt. Így amikor nem volt jelen, akkor is szóba került a kollégák közt, hisz az ő utasításai szerint dolgoztam. Mindenki úgy beszélt róla, hogy az István így, az István úgy. Én meg kerültem, hogy akár a háta mögött is beszéljek róla. És ott volt még az is, hogy jó, esetleg a háta mögött Istvánozom én is a kollégáknak. Na de mi van, ha meghallja? És mi van, ha a kollegák meghallják, hogy ha jelen van, akkor magázom, és nem is tudom hogy szólítani.

Az volt a legrosszabb, mikor leültünk főnök+pár kolléga értekezni, és megkért a főnök, hogy gyorsan telefonáljak már át a pénzügyi vezetőnek és mondjam neki ezt+azt. Na míg ők tovább beszéltek, én mellettük telefonáltam, és mikor a pénzügyes megkérdezte, hogy ki találta ki mindezt amit mondtam, akkor se mertem azt mondani, hogy az István, hanem szenvedtem, égtem, és azt mondtam, hogy a főnököm... Jajj de borzasztó volt emiatt a légkör! Na de ilyen érzéseket párkapcsolatban azért csak nem produkálnék.

2012. febr. 22. 15:29
 25/30 anonim ***** válasza:
57%

Tibinek hívják, nincs vele gong!:-))))))))))))))))

Bocs, nagyon fáradt vagyok, valószínűleg emiatt hatalmasat röhögtem ezen és tudom h elírás, úgyhogy nem is forszírozom, hogy ha lenne vele gong, ki tudnád-e mondani a nevét:-)))))))))) Jaaaaj köszi a röhögést!!!!:-)))))

szerintem is pszichológus, ha nagyon zavar,( márpedig elég sok agyalást okoz neked, hogyan kerüld el a kimondását) tuti van mögötte valami, amiért nem megy.

2012. febr. 22. 15:30
 26/30 A kérdező kommentje:
Hát tényleg vicces volt a gong,ez igaz,elírtam :D Egyébként nekem is vannak ilyen magázós-tegezős gondjaim. hát elég kínos tud lenni tényleg. kinek hogy köszönjek...stb. ezeken is sokat gondolkodom,van hogy inkább nem is köszönök. :S
2012. febr. 22. 15:35
 27/30 anonim ***** válasza:

Ez valoban pszichologiai dolog lehet, valoszinuleg onertekelesi zavarokkal, kisebbsegi erzessel, onbizalomhiannyal lehet kapcsolatos.

Minden rendben van az onbizalmaddal?

Lehetseges, hogy nem teljesen vagy kibekulve magaddal, kevesnek erzed magad a baratodhoz es kevesnek erzed magad a rokonai es ismerosei elott is, ezert nem tudod elengedni magad, nem tudsz onmagad lenni, nem tudsz felszabadult lenni elottuk, nem vagy harmoniaban onmagaddal, szegyelled magad elottuk es ez abban nyilvanul meg, hogy nem tudod a neven szolitani oket?

Azt tudod tenni, hogy megbeszeled oszinten a baratoddal ezt a dolgot, megprobalsz megbizni benne es elmondani neki az ezzel kapcsolatos erzeseidet (mindent, amit a kerdes kifejteseben leirtal) es mivel - feltetelezem - o szeret teged, meg fogja erteni es megprobal majd segiteni neked ebben, ami valoszinuleg meg fog nyugtatni. Es ez rogton sokat fog segiteni.

Masik megoldas lehet meg, hogy megkerdezel szakembereket. Akar neten is tehetsz fel kerdest, a www.vital.hu oldalon peldaul regisztracio utan kerdezhetsz pszichologusoktol.

2012. febr. 22. 15:36
 28/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! mindenképpen megkérdezek egy pszichológust itt a neten! A barátomnak úgy érzem nem igazán tudnék erről beszélni. :( most nem leszek gépnél,de megköszönöm ha valaki ír még.
2012. febr. 22. 15:39
 29/30 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hasonló, meg fordított. Engem is zavar néha, hoyg nem tudom hogy hívjam a párom. a teljes neve túl komoly: Gábor, ráadásul az apukáját is ugyan úgy hívják, és akkor végképp fura kimondani, ha mind a ketten ott vannak. De a neve becézve meg lányos: Gabi, és nekem az is fura. A haverjaitól van egy beceneve: Gaben, de azon végképp nem tom hívni. Ha beszélek úgy róla hogy nincs ott, akkor Gábor, de tudom hogy őt pl zavarja, hogy így hívom. Édesemnek szoktuk egymást szólítani, de család, barátok előtt az is fura néha.

A másik bajom ahogy ő hív engem. Minden barátom családtagok a becenevemen hívnak: Annus, de ez nkei nem áll a szájára, és Annának hív, de ez fura, mert olyan hivatalos, pont a szerelmemtől.

Én azt gondolom te lehet egy kicsit már túlzottan bele örjíteted magad ebbe a dologba. tudom nehéz, de próbáld meg lazábban felfogni, vagy megbeszélni vele. Hogy neked fura őt a nevén hívni. De mondj okot miért! Pl: jobban szereted becézni, ahogy csak te hívod, mert így ő a tiéd, és nem hívod ugyan úgy mint mindenki más.

Volt egy pasim egyszer, ő Kicsimnek hívott a családja előtt, nagy 25 fős családi ebéden, én 4 évvel voltam nála idősebb, és nagyon nagyon zavart, hogy mit kicsinyemez le mindenki előtt.

Szerintem beszélgess el pároddal.

Persze olyan ismerőseim is voltak akik pl: mindenkit Szívemnek hívott, mert bajban volt a nevekkel, aztán rá ragadt ez a becenév.

Én azt mondom ne emészd és hergeld magad a dolgon. Próbáld meg természetesen kezelni, és ha ez zavar téged, akkor erővel tegyél ellene, és hívd a nevén. Előtte gyakorold, milyen lenne ha a nevén hívnád, mondogasd magadba sokszor, hogy megszokd. Én nekem anno így sikerült.

Sok sikert!

2012. febr. 22. 23:39
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszi!megpróbálom amit írtál. Amikor megkérdezte,hogy miért nem szólítom soha a nevén,akkor azt mondtam épp,amit mondtál,hogy azért mert nem akarom úgy szólítani mint mindenki mást,meg hogy szívesebben szólítom úgy,hogy Szerelmem stb. De ez igazából nem így van,és ez benne a rossz. :(
2012. febr. 23. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!