Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretik egymást egyáltalán az emberek?
Kérdésemben az olyan társadalmi jelenségek (kirekesztés, gúnyolás, legyilkolás, háborúk, népírtás) okára/okaira célzok, hogy vajon miért van ennyi szenny ezen a világon. Kétezer éve már leírtak sok mindent az akkori művészek, alkotók (pl: "Az ember egyaránt képes a jóra és a gonoszságra"), de nem sokat változott a helyzet, sőt túlvagyunk több népírtáson is, s mintha egyesek meg sem bánták volna ezen bűnőket, továbbra is éltetik az ilyen-olyan eszméket amiket önnön elbszott sorsuk hoz felszínre általában, no, de nem csak ez itt a lényeg, mert nem kell ehez népírtás, elég megfigyelni egy várost, ahol az emberek ellökik, megalázzák egymást, vagy csak szimplán magasról lszrarják, elmennek a másik mellett, vagy vetnek rá egy gúnyos pillantást és elhaladnak mellette, s szinte látni az arcukon a megerősítést (heh anyu aszondta szr vagyok, pedig ennél még én is jobb vagyok), meg ott a sok nyomorék tini, alkohol, drog, cigi, party, oltogatás. Ezen utóbbi tevékenységet egyébként a nyilt utcán, tömegközlekedési eszközökön is képesek űzni mit sem törődve ennek a gúnyolt félre gyakorolt hatásával. Ilyenkor senki, soha nem szól közbe, hogy na elég legyen fiacskáim, pedig tudnivaló, hogy a csendben maradás csak a bántalmazókat segíti...
Bennem pedig mint elnyomott félben pedig felmerül a kérdés, hogy az emberekkel mi a lófsz van? Én ugyan hülye vagyok persze, de mégcsak eszembe se jutott volna soha kiskoromban olyan ember-ellenes tevékenységeket végrehajtani amik sajnos be kell látnom NAP MINT NAP végbemennek az egész rothadó világon.
Sajnos azonban ezek a tüskék amikkel szúrjuk egymást olyan mérget juttatnak a szervezetünkbe ami lassan, de véglegesen áthatja, megrohasztja a szívünket, lelkünket, agyunkat, így elég fertőző is ez a viselkedés (ezzel rothasztják egymást gyermekeink. hejj)
Hová került az alázat, szeretet stb? Hol van? A Való Világban? Nem hiszem, akkor a Viva TV-n? Kétlem.
Az a kérdés, hogy mikor áll már fel valaki, csak egy értelmes ember és rúgja seggbe ezt a sok szrházit akik a lepratelep tetején szivaroznak és leköpdösik az alattuk rothadó embertömeget? Mikor mászunk ki ebből a gödörből és vetünk véget az egésznek?
Az ember tudna jobbat ennél mégis csak a tunyulás megy, aki pedig nem akar megfelelni az elbszott normáiknak (amikkel töbségükben saját maguknak is ártanak... Ismerek nem egy embert aki marha önbizalomteljesnek tűnik, de aztán otthon megy a sírás, hogy anyuci nem szeret, DAGADT vagyok (40 kilóddal? Na nee) stb... áh
nem tudom, szeretetet kérded-e, vagy a szerelmet. azt el tudom mondani, h nagyon szeretem a szüleimet és a tesóimat (bármit megtennék értük), de szerelmes mondjuk még nem voltam. tehát kérdésedre a válasz: igen, vannak, akik képesek a szeretetre.
én is néha elborzadok, mennyi negatív dolog van a világban és néha elszégyellem magam, h mindezek ellenére képes vagyok mosolyogni, de nem ezekre a dolgokra kell gondolni. és nézd, a világ menetét nem egy ember fogja megváltoztatni. tehát én igyekszem minél többet megtenni, de nem fogom tudni egyedül megakadályozni a háborúkat, stb.
amúgy én is voltam kamasz és én is elég rossz dolgokat tettem, mert megaláztam másokat és becsaptam, hazudtam... de azért bennem van a szándék és ha tudok, segítek másoknak, megakadályozom, h bántsanak másokat... tehát nem mondhatod azt, h minden ember rossz, mert igenis sok ember van, aki próbál jó lenni, de ez sajnos nem mindig könnyű.
Kedves kérdező!
Ki tudja? Az biztos, hogy vannak még olyan személyek, akik szeretik embertársaikat. Mert ha nem lennének ilyenek, már valószínűleg kihaltunk volna. ÉN inkább arra lennék kíváncsi, h hogyan képesek egyesek akár egyetlen ember életének a kioltására. Na hogy a tömeggyilkosoknak mit ártott az egész emberiség,azt végképpen nem tudom.
Nem vagyunk hippik, hát ez van. Ez 1 elbaszott világ. Legalább kedvez a bérgyilkosoknak, mert van melójuk, nekik meg nem számít az emberélet.
Viszont, meg nézném mi lenne, ha a világon mindenki betépne. Szerintem meg lepődnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!