Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt hiszem szerelmes lettem egy katolikus papba. Mit tegyek?
fúúú volt egy ilyen sztori az ismeretségi körömben... egy fiatal szerzetes és egy csaj egymásbaszerettek.. én nagyon szorítottam nekik.. ugy volt hogy a srác kilép a rendből... de aztán elküldték valami "meghalgatásra" (agymosásra) valamelyik fejeshez... :S megbeszélték hogy vége lesz.. azóta nem halotam róluk.
sajnálom, de elég kicsi az esély hogy ő viszonozza az érzéseid, és megszegi a fogadalmát... muszály lesz beletörödnöd. :( sajnálom
A nőket (egyébként a férfiakat is) nagyon vonzza az elérhetetlenség. Lehet, hogy egyáltalán nem lennél szerelmes az illetőbe, ha nem lenne pap.
Mit tegyél? Gondolj erre. És igyekezd leküzdeni ezt a szerelmet, mert ez rád (és rá is) csak bajt hozhat. Egy idő után meg fogod tanulni, hogy a szerelem néha nagy dolog, de nem élet-halál kérdés.
Legjobb lesz, ha elfelejted. A vallási dolgokkal nem lehet csak úgy játszani, merthogy neked kell az a pap...
Magadat hozod csak kellemetlen helyzetbe. És abban tuti biztos lehetsz, hogy nem szegi meg a fogadalmát.
Szerintem keress magadnak egy olyan valakit, akit szerethetsz és nem átkoznak ki miattad az egyházból.
Szia, én voltam hasonló helyzetben és megszegte a fogadalmát, sokáig titokban voltunk együtt, de nem lépett ki a rendből. Mellékesen egy tévhit: a cölibátus nem egyenlő a szüzességi fogadalommal, csak önmegtartóztatás. A szerzetesek fogadnak szüzességet (tisztaságot). Nem szeretnélek biztatni, mert nem könnyű így élni. Nálam a másik fél kezdeményezett, nem én, így nem tudok neked mit mondani erről. De talán az lenne a legjobb, ha leülnétek megbeszélni.
Azonkívül manapság, tisztelet a kivételnek, szinte minden papnak van barátnője. Még ha testi kapcsolatra nem is kerül sor, de lelkiekben igenis szükségük van nőre. Persze, ez nem mentség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!