Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a teóriámról? Lehet, hogy a lányok mégsem a pénzre buknak?
A lényeg, hogy szerintem őket nem fizikailag vonzza a pénz. Hanem az életérzésre buknak, amit a pénz képvisel.
20 éves, győri, egyetemista fiú vagyok, hétvégenként átjárok Ausztriába, legfőképpen Bécsbe melózni. Mikor szünet van, akkor gyakrabban is. Egy 12 órázással keresek annyit, mint otthon 9x8 órázással, 450-es diákmunka órabérrel. És ezt csinálom idestova két éve, kis matekkal be lehet nagyjából lőni a pénzt, amit 20 éves koromra magamtól kerestem.
Na de nem ez a lényeg, de valamilyen szinten kapcsolódik a konklúzióhoz, ezért írtam. Ismerőseimet, akik elmentek érettségi után melózni, havi nettó 90-ért, vagy egyetemistatársaimat, akik kapnak havi 15-25 ösztöndíjat, gyakrabban gazdagabbnak gondolják, mint engem. És ez nem azért van, mert szakadt ruhákban járok, ők meg nem, mindegyikünknek megvan a maga stílusa, én inkább a sportos-elegánst képviselem.
És most jön a lényeg. A lényeg, hogy a lányoknak az tetszik, ahogy az illető előadja, hogy "van pénz nem számít, tele vagyunk lóvéval, azt teszünk, amit akarunk, szarjunk bele mindenbe, a világkirályai vagyunk." Hogy a 90 nettót kereső ember a fizetésének felét ötezresekben tartja összecsíptetve, és akárhova elmegy, csak kivágja nagy lazán az asztalra, vagy összespórol pl. egy 100 ezer forintos iPhone 4S-re, és akárhova megy, szintúgy ezt mutogatja. Szintúgy az ösztöndíjjal villogó ismerőseim, akik amint megkapják a 20 ezret, azt villogtatják mindenhol, azt a látszatot keltve, hogy ők akármikor, akárhol előrántanak egy 20 ezrest a zsebből.
Szóval ahogy írtam, én sem vagyok csóró, és nem is kell eltartanom magam, szerencsére normális családban élek normális anyagi körülmények között, egyszerűen ezt csak a jövőm miatt rakom félre. De engem úgy neveltek, hogy ne menőzzek a pénzemmel.
Szóval összegezve, ezekre az emberekre konkrétan a pénzük miatt buknak a lányok. Hanem jól közvetítik a független, gondtalan életet, és hogy azt tesznek, amit akarnak. Pedig lehet, hogy nem is olyan gazdagok, mint amilyennek látszanak. Tehát a sok pénz helyett lehet elég csak az, hogyha azt mutatod, hogy neked sok pénzed van.
az összes lányt nem ismerem de annyit mondok:sok válás van amiatt mert egymást gondolták gazdagnak a felek,illetve szakítás mert a hapsinak elfogyott az "integetésre való" pénzkötege még azelőtt hogy teljesen belezúgott volna a csaj.szó sincs itt a viselkedésről:nem a színészi képességeket díjazzák hanem elhiszik hogy a megjátszós pasi valóban gazdag-mert el akarják hinni.
Ja igen a másik ."egyik nő sem akar nyomorogni" miért? van olyan pasi aki akar?nincs.SENKI sem akar nyomorogni.tegyünk a nyomorgás ellen annyit amennyi csak elvárható akár fiúk vagyunk akár lányok.szal újra előjön ez a toposz újra felteszem a kérdést:
Ugyan mi a búbánatos f... alapján kéne a pasinak gazdagabbnak lennie,többet keresnie,többet örökölnie mint egy nőnek?!? Ma már nemtől függetlenül bárki tanulhat ebben a nyugati civilizációban,bármilyen állást megkaphat,posztot betölthet(oké pápa mondjuk nem lehet)egy nő.
Szerintetek mi az y kromoszómánk mellé milliókat is kapunk csakúgy az élettől?Miért várjátok el egy fiútól azt hogy többet tegyen le az asztalra anyagiak terén??
Az ősembereknél is a férfi dolga volt eltartani a családot, amig a nő a gyerekere vigyázott, és tisztán tartotta a barlangot.
Ugyanúgy, ahogy a vadászösztön bennemaradt a férfiakban, ez a biztonság iránti vágy is ösztönösen dolgozik a nőben.
Elég szomorú, hogy a nők a házimunka+gyerekek mellett dolgozni kényszerülnek. Talán ez is lehet a sok válás oka.
Akkor mondok valamit az emapncipációval kapcsolatban.
Ha abból a szemszögből nézzük, hogy "minek kellett a nőknek a fene nagy egyenlőség?", akkor igazad van. Az lett a vége, hogy több a munkanélküli, ezáltal kevesebb a fizetés (nem tetszik, jön a helyedre más), és mellette a nőnek meg kell szakadni, hiszen rámarad a gyerek+házimunka.
De van egy másik szemszög is: ha az lenne ma is a módi, hogy a nő otthon van, a férfi meg dolgozik, akkor minden nőnek férjhez kellene mennie. Aki nem tud férjhez menni, akkor az képtelen lesz önálló életvitelre. Esetleg otthon marad a szülőkkel, ha azok meghalnak, akkor feléli az örökséget, és éhenpusztul.
Szóval két rossz közül kellett választani.
15.14-es, el vagy tájolva. tudod, miért kezdett el egy csomó nő eredetileg dolgozni? nem azért, mert akart, hanem mert a drága férfiak által kirobbantott háborúk elvitték a férfiakat, nem volt, aki dolgozzon.
aztán persze ott a fent említett ok is, ha nem dolgozik a nő, az azt jelenti, hogy függ a férfitől. és az nem jó.
a harmadik, hogy egy nő, ha gyereket szül, mindenképpen ki fog esni a keresete, és azét ne mondd, hogy az élethez nem kell pénz. azt ki fogja biztosítani, hogy legyen kaja a gyereknek, meg ruha?
a háború mint ok igaz mert akkor drasztikus munkaerőhiány volt(teszem azt serdülőkori fiúk is be lettek sorozva naná hogy a nőkhöz is hozzányúltak ilyen szinten).a lényeg az hogy nem akartak később se hazamenni(mert nekik bejön ez a szitu).
hagyjuk ezt hogy a férfiák robbantják ki a háborút....ez olyan hallva született felvetés minthogy a férfiak rosszabbak mert több a férfi rab a börtönökben.az ügyészek is erre azt mondják "a háttérben mindig ott van a nő"
"Valószínűleg te egy karrierista, feminista, emancipált, és főleg egyedülálló (pardon: szingli) vagy, és ha nem változtatsz a modorodon, akkor az is maradsz!"
Nem vagyok karrierista - legalábbis a szó pejoratív értelmében biztosan nem, a feminizmust, illetve az emancipáltságot nem tagadom, amennyiben e kifejezések eredeti értelmére gondolosz - azaz valóban hiszek a nők egyenjogúságában, egyenrangúságságában - te nem? Mondjuk a mondanivalód alapján tényleg alacsonyabbrendűnek sorolod be magad, aki nem tud magáról gondoskodni és rászorul a férfira.
Az egyedülálló viszont nagyon nem talált - képzeld, vannak férfiak, akik szintén nem valami eltartandó háziállatként tekintenek egy nőre, hanem társként és bizony bevállalják a hozzám hasonló nagypofájúakat is.
Drága LadyLee
Te magad bökted ki a lényeget, de úgy látszik nem nagyon vetted észre:
Tudod mi a különbség az egyenrangú és az egyenjogú között?
Na ezen mazsolázz egy kicsit! Ha nem érted mire célzok, akkor nyugodtan kérj tőlem segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!