Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pillanatragasztós lett a farkam, mit tegyek!?
Legalább kemény. És dörzsis. :)
Ha komoly a kérdés, akkor hagyd a francba, pár nap után talán elengedi a bőrt, ahogy a hámsejtek cserélődnek.
Húú... bakker:S Ez gáz.
Nem tudom, hogy mit lehetne csinálni vele... Tudom, most nem segítettem ezzel, de nem tudtam elmenni a kérdés mellett. Legközelebb jobban vigyázz!
Tessék, itt a farkadról nincs szó, de szerintem segíthet:
Elsősegélynyújtás
Belégzést követően a sérültet vigyük friss levegőre. Ha a rosszullét fennmarad, forduljunk szakorvoshoz. Bőrre jutáskor ne húzzuk szét az összeragadt bőrt. Tompa tárggyal, például kanállal finoman szétválasztható, előnyösen langyos szappanos vizes áztatás után. A cianoakrilátok megszilárdulás közben hőt adnak le. Esetenként egy nagyobb csepp égést okozó hőmennyiséget szabadít fel. Az égést a ragasztónak a bőrről való eltávolítása után a szokásos módon kell kezelni.
Ha az ajkak véletlenül összeragadtak, meleg vízzel mossuk a szájat, és minél több nyállal nedvesítsük belülről. Hámozzuk vagy sodorjuk szét az ajkakat. Ne próbáljuk széthúzni az ajkakat közvetlen erőhatással.
Ha a szem összeragadt, nedves párnára helyezett meleg vízzel válasszuk szét. A cianoakrilát könnyeztető hatás közben köti a szemfehérjét, ez segíti a ragasztó eltávolítását. Tartsuk lefedve a szemet a teljes kinyitódásig, rendszerint 1-3 napig. Ne erőltessük a szem kinyitását. Orvoshoz kell fordulni, ha szilárd cianoakrilát részecskék vagy bármely más dörzsölő hatású anyag került a szemhéj mögé.
Lenyelés esetén ellenőrizzük a légutak átjárhatóságát. A termék azonnal polimerizálódik a szájban, így csaknem lehetetlen lenyelni. A nyál lassan (néhány óra alatt) elválasztja a szilárd terméket a szájtól.
(ötödik voltam)
00:14-es:
Moderáld magad! Ne káromkodj, más sem teszi és ne sértegesd a kérdezőt!
Szia!
Figyelj ügyelet van. Senki nem fog kiröhögni, véletlen volt.
Ha tényleg vérzik és fáj, akkor menj el vele.
Ha faluban élsz, akkor is van ügyeletes orvos. Egyedül semmiképp se próbálkozz ezt leszedni, gondolom érzed mennyire sikeres volt eddig is. Szóval go doki, minél előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!