Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek, ha van két barát (férfi-nő) és a férfi szóvá teszi a nőnek a másikat (ergó, talán féltékeny), akkor az milyen barátság?
Ha megkérdezi, hogy miért van a nő olyan jóban a másikkal?
Féltékeny lenne, de ha a barátom, miért zavarja ez őt?
Nincs köztem és a másik férfi között semmi, sőt jóval idősebb nálam, mégis azt feltételezte, hogy "nagyon jóban" vagyunk. Pedig csak jót nevettünk együtt és ezt ő látta.
Mi baja van?
Már több ezer kérdésnél leírták, hogy nincs fiú-lány barátság. Valószínű, hogy a srác többet akar. Barátok is lehetnek féltékenyek egymásra de nagyobb a valószínűsége annak, hogy érez irántad valamit és többet akar mint barátság. :)
Egyszerű:
Kérdezz rá, hogy mit érez irántad.
Nem érez irántam semmit, ezt magam is tudom, hiszen elmondtam neki, hogy nekem ő többet jelent mint egy barát, és nem lépett. Szóval nem kölcsönös az érzés.
De ha megkérdezi, hogy miért vagyok olyan nagyon jóban a másikkal, akkor féltékeny vagy nem? De miért?
Félt, hogy elveszti a barátságomat, ez butaság?
De miért nem?
Ha érezne valamit, azt elmondta volna, miután megtudta hogy én többet érzek iránta.
Logikátlan lenne.
A féltékenység és a szerelem két különböző érzés, de folyton összemossák.
Szóval féltékeny, mert magának akar, hogy vele töltsd az idődet, és attól tart, hogy ha más is képbe jön, kevesebb időtök lesz egymásra. A féltékenység önzés, saját tulajdonának tart valamilyen szinten.
Azért mossák össze a szerelmet a féltékenységgel, mert ha féltékeny, ha nem akar elengedni, akkor az már csak egy hajszálnyira van a komolyabb érzelmektől. Tévednék?
Tehát ha nem is szerelem, de valamilyen érzelmi kötődés van a két fél között.
Tévedsz. Lehet valaki úgy is féltékeny, hogy csak nem akarja, hogy másé legyél, nehogy neked jó legyen, de nem érez irántad semmit, vagy gyűlöl.
És az az igazi barátság / szerelem, ha az egyik fél sem féltékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!