Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is a barátnőm stréber?
Nem voltál egyetemista vagy a régi rendszerben voltál.
Egyetemen kredit rendszer van, ami azt jelenti hogy minden tárgy valamennyi kreditet. Na már most minden félévben elvileg 30 kreditet kell teljesíteni. Az átlagot pedig úgy számolják, hogy összeszorozzák az érdemjegyet a kredittel majd elosztják 30-al. Nekem 4,67 volt őszi félévben a hagyományos értelemben vett átlagom és 39 kreditet teljesítettem ez annyi mint 6,07, tavaszi félévben 4,85 volt a hagyományos értelemben vett átlag 33 kredit, ami 5,33 átlagot jelent. Akkor tévedtem mert 5,7 volt az átlagom. XD
ma 20:32
Barátnőm pontosan ezen az állásponton van. De ettől függetlenül széttanulja magát, és megy javítózni, és ő nem stréber, egyáltalán nem az... :D
engem minek tartanál ha ő stréber? xD
én ösztöndíjas vagyok. mondjuk csak havi 13ezret kapok, de mivel imádok költekezni és tanulni amúgy is kell, és mivel olyan vagyok hogy ha már csinálom akkor nagyon jól akarom csinálni, így igen a legtöbb tantárgyból nem elég a kettes. viszont van olyan tantárgy is amiből néha össze teszem a 2 kezem hogy megvan a kettes.
nem stréber vagyok, hanem céltudatos.
a másik meg hogy az a stréber, akinek csak a tanulás tölti ki az életét, nem csinál semmi mást, nem él közösségi életet, nem szórakozik stb.
megjegyzés: nálunk az egyetemen a köztársaság ösztöndíjasokat mocskos strébereknek hívjuk :DDD
21L
Az utolsó válaszoló gondolatait én is támogatom.
A kérdezőnek pedig azt üzenem, hogy amennyiben ezeket tényleg elérted, lehet, hogy a párod csak bizonyítani akar, hogy ő is igyekszik és dolgozik azon, hogy az átlaga közelebb legyen a tiedhez.
ma 20:39
Gratula, csak így tovább :). Ő már a félévelejétől kezdve tanulja párhuzamosan a tárgyakat, Ha van zh ha nincs, ő akkor is tanulja. Ez megy egészen a vizsgaidőszak végéig. Természetesen szakít időt rám is, de alapjáraton csak tanul.
ma 20:44
Nem kell rögtön erkölcsi kérdést faragni belőle. Ez köztünk egyfajta incselkedés.
Buliban eddigi 3 évem alatt kétszer voltam. Igen volt szerencsém, de ennyiszer egészen biztos, hogy nem csak a szerencsén múlott.
Nem hiszem hogy ez áll mögötte.
Amúgy pedig van egy pár tárgya, ami az én szakmámba vág, és nagyon sokat segítek neki, hogy az is menjen :). Legutóbbi elektró zh-ja 4-es lett, ahol a csapat több mint felének lett karó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!