Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek. A baratnom ma mondta el hogy terhes, pedig vedekeztunk?! 18/F
14.31-es vagyok.
Végre egy FÉRFI.
Nagyon helyes, hogy támogatod.
Akkor már csak az a kérdés, hogyan tovább.
Elmesélem, ismerek egy párt, náluk úgy lett baba, hogy még csak 5 hónapja jártak, és a csaj fogamzásgátlót szedett. Ő akkor volt 16.
Mire észrevették, már meg kellett szülni, nem volt mese.
Ma a gyerkőc elsős iskolás, ők boldogok, a gyerek két éves kora óta dolgozik a csaj is, most léptették elő középvezetőnek.
Egyelőre a szülőknél laknak, egy b.ott nagy családi házban, és a nagyszülők imádják az unokát, nem gond, ha el kell hozni, vagy elmennének moziba.
Most tervezik a kistesót.
Eleinte nehéz volt, meg kellett tanulni spórolni, fel kellett nőni hirtelen, de mára mondhatni egyenesbe jöttek.
mesélj majd, remélem jól jöttök ki belőle :) mellesleg pedig nagyon jól tettétek, hogy védekeztetek, még így is. a szándék megvolt. nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz döntést kell hoznotok, vigyázzatok egymásra :D
17/L
Lófaszt védekeztél! Akkor nem lenne terhes!
És hogy mit tegyél? Neveld fel a kölyköd!
Az vagyok, akiket les*ggfejezett az egyik ritka kedves válaszadó.
Nem azért írtam, mert ennek szabályszerűen így kell történni, de ha az anyuka meg akarja tartani, de az apuka nem, akkor semmit ne várjon el később az anyuka, mert ha egyedül dönt, akkor egyedül is cipelje a terhet. Persze az is bunkóság, ha az apuka inkább megtartaná, ennek ellenére veteti el a gyereket. Itt közös megegyezés alapján kell dönteni, és ha nem megy, akkor kell azt a lépést megtenni amit először írtam, bármennyire is személytelennek és paraszt dolognak tűnik. Ha nem jutnak közös nevezőre, de mégis megtartják a gyereket, abból csak az lesz, hogy gyerektartást kell fizetni, amit nagy valószínűséggel egy ilyen fiatal srác nem fog tudni, és a gyerek intézetbe kerül, ha a gyámja nem tartja megfelelően. És azért a gyám, mert EL FOGJÁK venni a gyereket, persze valószínűleg az anyuka szüleihez, vagy nagyszüleihez fog kerülni, míg az anyuka 18 éves lesz. Nem egy egyszerű döntés, de ebből az esetek dönt többségében rosszul jönnek ki a családok.
Egy gyerek nagyon nagy felelősség, és nem tizenéveseknek való, ezt mindenkinek be kell látni. Tudtam, hogy mindenki a szépet és a jót fogja mondani, meg hogy milyen lovagias, de ez nagyon könnyen visszaüthet. Egy gyerek nevelését elképzelni nem nehéz, de megtenni már igen. Pláne úgy, hogyha nincs biztos, önálló anyagi háttere az illetőknek, egy ilyen elfuserált gazdaságú országban meg pláne.
Amúgy ha védekeztél és tényleg védekeztél nem merült fel benned, hogy esetleg félrekefélt? Bár az is lehet, hogy csak ki szakadt a gumi.
Amúgy, szerintem ne vetesse el, ha meg nem akartok gyereket inkább mondjon le róla, az a baba is megérdemli az életet. Amit viszont előre könyvelj el magadnak az az, hogy vegyél koporsót... szükséged lesz rá. Én széttaposnám a fejét annak a gyereknek aki tönkre vágná a 17 éves lányom életét:@
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:05
Ha még csak se.ggfej lennél...
A fiúnak pont ugyanannyi köze van ehhez a gyerekhez, mint a lánynak, még ha a döntésbe HIVATALOSAN nem is szólhat bele.
Ha a lány úgy dönt, hogy megszüli, akkor majd hül.ye lesz aláírni, hogy lemond a gyerektartásról, és egyedül kezdi el felnevelni...
Pont azért van a gyerektartás, hogy az apa is szálljon be a felnevelésébe, és ne éhezzen, ne fagyjon meg, legyen ruha, pelenka, stb.
Amíg apunak nincs állása, addig ezt megfinanszírozhatják az apai nagyszülők is, végtére is az unokájuk.
Ennyi.
Még szerencse, hogy a kérdezőbe több emberség és felelősségtudat szorult, mint beléd...
Amúgy a nagy kérdés az, hogy hány hetes terhes a leányzó. Unokatesóm se akarta megtartani, de már 12 hetes volt akkor, mikor észrevették, hogy terhes. Nem is kerülhetett szóba se az abortusz, muszáj lesz megszülnie.
Gyengébbek kedvéért, a terhességet általában akkor fedezik fel, ha már legalább egy hete késik, ilyenkor 7 hetes a baba, ha nem több...Mire eldöntik, kitalálják, elmegy a csaj a bizottsághoz, stb, simán kicsúsznak a határidőből.
Azt most hagyjuk, hogy vicckategória az, hogy kinek engedélyezik, elég csak kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!