Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha emancipáció van akkor nem kell a nőket előre engedni egy bejáratnál?
Ugyanolyan udvariassági kérdés ez, mint hogy előre köszönünk az idősebbeknek, vagy hogy kézfogásnál a nő nyújtja először a kezét.
Van emancipáció és van illem. A kettő másról szól.
ma 19:42 voltam.
De komolyan, már öten leírták neked ugyanazt hosszabban és rövidebben egyaránt, mégis miért nehéz felfogni a különbséget? Mellesleg nagyobbik részünk nem várja el, de attól még jól esik, ha előre engednek.
Panelban lakok, érdekes módon nincs olyan pasi a házban 8kortól függetlenül), aki ne engedne előre, pedig meg szoktam állni, hogy mehessenek, ha akarnak. Ha nekik nem esik nehezükre, nem értem, neked miért jelent problémát.
ma 19:43
Hogy magyarázzam, hogy te is megértsd?
Az, hogy társadalmilag milyen jogaink vannak egy dolog, az illem, az udvariasság egy másik.
Az idősek is ugyanúgy szavazhatnak, ha akarnak tanulhatnak, ha még nem nyugdíjasok, mégis előre köszön nekik a fiatalabb. Ez nem azt jelenti, hogy nem egyenrangúak velünk. Ugyanúgy, ha előreengedsz a nőt, azt azért teszed, mert udvarias vagy és ennek nincs köze az emancipáció létéhez, vagy nemlétéhez.
Persze nem muszáj udvariasnak lenni, nem muszáj ezeket az illemszabályokat betartani.
De semmi, nem tudom, hogy írjam másképp, hogy megértsd, hogy mi az, hogy semmi... szóval semmi közük nincs az emancipációhoz.
ma 19:50
XDDDDDDDDD Kééééssszz!
Az előreengedés NEM emancipáció!
Bakker, kérdező, te tényleg ekkora retardált vagy?
"de a nőket azért engedjük előre mert nők"
Nem. Ebben már nincs igazad. Nem azért engedjük előre mert nők. Hanem mert udvarias vagy.... és még mindig, férfit is ugyan úgy engedhetsz előre, és én szoktam is.... Másik véglet: A bájkeverő című film eleje...
Tényleg szólj ha barátnőd lesz, kíváncsi vagyok ő mit fog eme nézeteidhez szólni.
Kedvességről hallottál már? Illem, udvariasság?
"Csak az egyenjogúság előnyeit akarják élvezni, a hátrányait nem"
Erre majd akkor emlékezz mikor gyereked lesz és a feleséged mosni, főzni, takarítani fog rájuk/rád és te nem fogsz épp segíteni. Egyenjogúság van, akkor a háztartási munkákat te is csináld!
Te miért csak az ő egyenjogúságuk előnyeit akarod élvezni?
Hallottam a rádióban, hogy az egyenjogúságuk Európa szerte abban nyilvánult csak meg, hogy dolgozhatnak stb... de a háztartást is vezetik pluszban. Szóval inkább tiszteld a nőket!
20éves férfi vagyok
19f vok ez remélem felnyissa a szemed vettem a fáradtságot és utána néztem:
A nők a férfiakkal való egyenjogúságukért a nyugati világban a 19-20. század fordulóján kezdtek harcolni, aminek eredményeként az addig elfogadott normarendszerrel ellentétben a nők is egyenjogúságot nyertek: hivatalt tölthettek be, felsőfokú tanulmányokat folytathattak, szavazhattak azáltalános választójog alapjánMa a férfiak és a nők közti egyenjogúság megkérdőjelezhetetlen szinte az egész világon, egyesiszlám országokat kivéve. A mai magyar törvények tiltják a nemi diszkriminációt.
Különbséget kell tenni az egyenlő bánásmód biztosítása és az esélyegyenlőség politikája között. A nők és férfiak közötti egyenlő bánásmód biztosítása a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés, azaz a diszkrimináció tilalmát jelenti.
Illem
Az illem, teljes magyar nevén viselkedéskultúra: az emberek közötti kapcsolatok, a társadalmi élet szabályozása a célja. Sűrűn változik, mert minden kornak, generációnak, vallásnak, népcsoportnak, sőt a családnak is megvannak az illemszabályai. Az illem maga a jó modor, a kulturált viselkedés, amely eszköz, és bizonyos helyzetekben védelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!