Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha emancipáció van akkor nem kell a nőket előre engedni egy bejáratnál?
most az egyenjogúság törvényileg létezik de viszont a való életben nem. nem tom h ez téged mit zavar engem nem meg én alapból ilyen udvarias vok szval eszembe nem jútna az ilyen kérdés !!!
19f
Az egyenjogúság leginkább a hivatalos dolgokban számít, arra találták ki, pl. választójog, tanulási jog, munkalehetőség. Az, hogy előreengedsz egy nőt az ajtóban, egy gesztus, amivel a klasszikus szerepeknek teszel eleget, kifejezed férfiasságod, kedvességed meg satöbbi. Nem kell végletesen szószerintinek lenni, jók ezek a tradíciók.
Ajánlott filmjelenet a női-férfi jogokról: Brian élete
http://www.youtube.com/watch?v=v_E9xNlvnv4&feature=related 8:15től
http://www.youtube.com/watch?v=0Vsj4Mye9V8&feature=related első 10 másodpercbe átnyúlt
avagy amikor a jogok fontosabbak, mint az értelem...
én pl nem vok ilyen tod az általónosítás nem szép dolog.
19f
Az emancipáció azt jelenti, hogy a nőknek is joguk van olyan dolgokhoz, mint a tanulás, a munkavállalás, a szavazás és az állami tisztségek betöltése.
Amiről te beszélsz, az udvariasság kérdése és nem emancipáció kérdése.
Értsd meg kérdező!!! Az egyen jogúság nem egyenlő az illemmel. Pl.: ha erőre engedsz valakit az illem, de ha nem engeded főnökként/magasabb beosztottként munkához akkor az már diszkrimináció azaz nem nézed egyen jogú félnek, mielőtt felteszel ilyen kérdést válaszd el a fogalmakat és a jelentéseiket!!!
19f
Attól, hogy egyenjogúság van még nem tehetsz meg bármit.
Én például mindig előre engedem aki siet, férfit, nőt egyaránt....
Illem kérdése, szerinted van köze az egyenjogúsághoz?
De akkor ha össze akarsz jönni egy nővel... ne legyen a következő kérdésed itt: "Nem engedtem előre az ajtónál a barátnőm és most haragszik, hogy engeszteljem ki?"
Szerinted a lovagiasságot, a férfiasságot (nem a nemi szervre gondolok) már akkor el is kell felejteni?
A barátnődet megtámadják, akkor majd ott állsz, hogy "Szívem, védd meg magad, hisz egyenjogúak vagyunk?"
EQ-d=0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!