Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt mondta a csajom, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt mondta a csajom, hogy "imiz" engem. Ez konkrétan mit is jelent?

Figyelt kérdés
2008. febr. 29. 22:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

szerintem azt hogy imád!

vagy hogy iminek szólít.

2008. febr. 29. 22:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, hogy imád... hát igen, kicsit értelmetlen tud lenni a magyar nyelv, ha mindent lerövidítenek... :S
2008. febr. 29. 22:12
 3/14 anonim ***** válasza:
85%
IMIZNI=IMÁDNI,SZERIII=SZERETLEK Csajszótár pasiknak :D
2008. febr. 29. 22:19
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

ÁCSI :) (csak hogy stilszerű legyek)

Az imizni nem egyenlő az imádnival meg a szeretnivel. Az imizni, ahogy az első válaszadó írta, azt jelenti a magyar nyelvben, hogy Iminek hívni. EZT ÉS SEMMI MÁST.

SAJNOS!!!!! a magyar nyelvet előszeretettel bomlasztják a hasonló megnyilvánulások. Sokáig az ember büszke volt a magyarajkúságára, ma már viszont sokszor az embernek a hátszőre áll fel egy-egy "frappánsabb" kijelentéstől.

AMIKOR TEHETJÜK, használjuk már az anyanyelvünket úgy ahogy azt megtanultuk!!! Elvégre az még "magyar", lassan már csak tényleg az lesz az egyetlen. Viszont ha oda jutunk, hogy magyar magyarnak nem érti a szavát, akkor ott már gond van.

Az, hogy sms-ben rövidít, hogy spóroljon, érthető (talán tolerálható is), de amikor a beszélt nyelvben le kell rövidíteni az imádni szót imiznire (kérdem én, ebben hol is van a rövidítés??????), akkor bizony elgondolkodik az ember, hogy mi is történik körülötte. Hagyjuk, hagyjuk, aztán azt vesszük észre, hogy a magyar nyelvben egymást nem értő dialektusok alakultak ki...

NEM VASKALAPÚSÁG SZIMPLÁN AZT MONDANI A MÁSIKNAK, HOGY SZERETLEK...

2008. febr. 29. 22:30
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
Basszus komolyan melyik szó esne a legjobban neked hogy simizd meg az arcom,avgy simogasd meg már az arcom.Most komolyan neked nem esik jól ez a kis édes rövidítés.ÉS KÜLÖNBEN IS MÉG MINDÍG JOBB,MINTHA MINDEN FIATAL MÁSODIK SZAVA EGY UNDORÍTÓ TRÁGÁRSÁG LENNE.Igenis jó ez a kis rövidítés.Én csak pártolni tudom :) De akkor most én kérdezek a KÉRDEZŐTŐL:Téged Iminek hívnak?Mert ha nem,akkor ne okoskodjál már,hogy semmi mást nem jelenthet,elvégre mégiscsak mi vagyunk a fiatalok,és mi mindennap ezeket használjuk.Csak jobban tudjuk már.-és eléggé ciki egy pl.:Tamás nevű fiúnak azt mondani hogy Imizni.XDXD -és csak úgy megkérdezném,hogy hogyis gondoltad azt,ezt hogyan mondta a kérdezőnek:-Figyel drágám,én imizlek téged. Ezt jelentheti:hogy figyelj drágám én imádlak téged.Meg most komolyan,ha a kérdezőt Imrének hívnák,akkor nem jött volna rá,SZERINTED,hogy az ő nevének a rövidítése.Egyébként meg azért írtam oda hogy a szeretninek mi a rövidítése,hogy tudja :P De ha te ilyen maradi vagy,hogy egy kis édes rövidítés,ami sok mindenkinek jól esik,nem szereted,akkor inkább ne is válaszolj.Ennyi Üdv.:3ik válaszadó
2008. márc. 1. 07:40
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Hát nagyon szerethetik ezt a szüt ha sokan nem értik. Lány vagyok és soha nem használok ilyen pucca, imizlek, és társaik szavakat. -Semmi bajom nincs azokkal a lányokkal akik használják, egyszerűen btnja a fülemet- Persze a barátomnak nem úgy beszélek mint egy felvételin. És neki is jobban esik, illetve komolyabban hangzik a szeretlek. Szerintem ez az imiz komolytalan és nekem egy lány ilyet mondana még el is nevetném magam. Bocsi szvsz így van. Lehet minuszolni...
2008. márc. 1. 10:09
 7/14 tade ***** válasza:
89%
En egyetetertek azzal a hozzaszoloval, hogy ne roviditsunk mar!!! Mondjuk en kulfoldon elek, nekem a parom soha nem fogja mondani, hogy "imizlek", bar jobb is, mert falallna a szor a hatamon!! Ez mar annyira nyalas...(nekem)..a telcsi, uncsi, csajocska...stb...en esetleg megsimizem a kutyamat, de mennyire szebb mar a megsimogatlak, szeretlek, imadlak, tunemeny(es), gyonyoru szavak. Annyira szep a magyar nyelv, es a leggazdagabb szokincsekben..... ne legyunk mar divatmajmok......a hozzaszolonak, meg annyit, hogy igen a baratnod imad....ha meg Imrenek hivan, akkor "imizni" fog :))
2008. márc. 1. 13:18
 8/14 tade ***** válasza:
89%
bocsi.. a kerdezonek
2008. márc. 1. 13:55
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem tök ciki ez a nyálaskodás! Mert annak tartom! Egy igazi nő így nem beszél, csak egy kis csitri!
2008. márc. 1. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
22%
és, ha a pasik használnak ilyen szavakat?
2008. ápr. 2. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!