Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt mondta a csajom, hogy "imiz" engem. Ez konkrétan mit is jelent?
szerintem azt hogy imád!
vagy hogy iminek szólít.
ÁCSI :) (csak hogy stilszerű legyek)
Az imizni nem egyenlő az imádnival meg a szeretnivel. Az imizni, ahogy az első válaszadó írta, azt jelenti a magyar nyelvben, hogy Iminek hívni. EZT ÉS SEMMI MÁST.
SAJNOS!!!!! a magyar nyelvet előszeretettel bomlasztják a hasonló megnyilvánulások. Sokáig az ember büszke volt a magyarajkúságára, ma már viszont sokszor az embernek a hátszőre áll fel egy-egy "frappánsabb" kijelentéstől.
AMIKOR TEHETJÜK, használjuk már az anyanyelvünket úgy ahogy azt megtanultuk!!! Elvégre az még "magyar", lassan már csak tényleg az lesz az egyetlen. Viszont ha oda jutunk, hogy magyar magyarnak nem érti a szavát, akkor ott már gond van.
Az, hogy sms-ben rövidít, hogy spóroljon, érthető (talán tolerálható is), de amikor a beszélt nyelvben le kell rövidíteni az imádni szót imiznire (kérdem én, ebben hol is van a rövidítés??????), akkor bizony elgondolkodik az ember, hogy mi is történik körülötte. Hagyjuk, hagyjuk, aztán azt vesszük észre, hogy a magyar nyelvben egymást nem értő dialektusok alakultak ki...
NEM VASKALAPÚSÁG SZIMPLÁN AZT MONDANI A MÁSIKNAK, HOGY SZERETLEK...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!